Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Bortviks "aiz borta" atstāj Sleidu un Dombrandu

Juris Miņins
Juris Miņins

Bortviks "aiz borta" atstāj Sleidu un Dombrandu
Komandas kapteinis Ovens Farels bildē "selfiju" ar komandas biedriem, Foto:Reuters/Scanpix

Anglijas izlases galvenais treneris Stīvs Bortviks ir nosaucis 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra sastāvu, neiekļaujot tajā Henriju Sleidu un Aleksu Dombrandu.

Anglijas izlase 2019. gada Pasaules kausu noslēdza otrajā vietā un, lai arī, protams, viņi cerēja uz lielākiem sasniegumiem, taču kopumā komanda izskatījās labi. Kopš tā laika daudz kas ir mainījies, tostarp vienības galvenais treneris, kuram relatīvi īsā laikā, deviņos mēnešos, ir jāmēģina veikt Anglijas regbija izlases lielais "restarts".

Līdz šim Stīva Bortvika darba augļi nav bijuši redzami un var teikt, ka viņš taustās pēc pareizajām atbildēm uz visiem tiem jautājumiem, kurus viņam ir uzdevuši un vēl uzdos. Kā viens no negaidītajiem lēmumiem jāmin arī divu veterānu, Henrija Sleida un Aleksa Dombranda neiekļaušana šodien prezentētajā PK dalībnieku sastāvā.

Ja Dombranda nepaņemšana uz PK ir pārsteidzoša, bet ne šokējoša, jo "Harlequins" pārstāvis izlasē ir spēlējis vien pēdējos gados, tad Sleids ir divu iepriekšējo PK dalībnieks un, kā šādos gadījumos saka, pārbaudīta komandas vērtība.

Uz Franciju dosies Bilijs Vunipola, kurš nav spēlējis kopš pavasara, taču, kā minēja Bortviks, pašlaik uzbrucējs aizvada lielisku treniņnometni un tāpēc viņam ir dota iespēja. Bilija brālis Mako gan šoreiz ir palicis ārpus pieteikuma. Tāpat ārpus pieteikuma ir Toms Pīrsons, Džeimijs Plemērs un Džo Kokanasiga.

Kortnijs Lovs, Dens Kols un Bens Jangs piedalīsies jau savos ceturtajos PK finālturnīros, bet par Anglijas izlases jaunāko spēlētāju kļūs 20 gadus vecais Henrijs Arundels. Komandas kapteinis, kā jau ierasts, arī Francijā būs Ovens Farels.

Anglijas izlases pretinieki 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā būs Japāna, Argentīna, Samoa un Čīle.

Anglijas izlases sastāvs 2023. gada regbija PK finālturnīram

Uzbrucēji: Olijs Čīsums, Dens Kols, Toms Karijs, Teo Dens, Bens Ērls, Eliss Gendžs, Džeimijs Džordžs, Maro Itodže, Kortnijs Lovs, Luiss Lūdlems, Džo Mārlers, Džordžs Martins, Deivids Ribens, Bīvens Rods, Kails Sinklērs, Vils Stjuarts, Bilijs Vunipola, Džeks Vokers, Džeks Viliss.
Aizsargi: Henrijs Arundels, Denijs Kērs, Eliots Deilijs, Ovens Farels, Džordžs Fords, Olijs Lorenss, Makss Malinss, Džo Maršāns, Markuss Smits, Fredijs Stjuarts, Manu Tuilagi, Džeks van Porlivets, Entonijs Vatsons, Bens Jangs.

Izmantotie resursi:
https://www.englandrugby.com/home