Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Deviņus mēnešus pirms regbija PK Anglija atlaiž galveno treneri

Juris Miņins
Juris Miņins

Deviņus mēnešus pirms regbija PK Anglija atlaiž galveno treneri
Edijs Džonss Foto:AFP/Scanpix

Anglijas regbija savienība (RFU) šodien ir paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar austrāliešu speciālistu Ediju Džonsu. Viņa vadībā angļi 2019. gada Pasaules kausā tika līdz finālmačam.

Anglijas regbija savienība šodien ir paziņojusi, ka viņi pārtrauc sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Ediju Džonsu. Kā iemesls šim solim ir minēts izlases vājais sniegums pēdējos mačos. No 2022. gadā notikušajiem 12 mačiem angļi spēja uzvarēt tikai piecās spēlēs, bet rudens testu mačos viņu kontā bija tikai viena uzvara četrās spēlēs. Arī visā periodā pēc 2019. gada Pasaules kausa angļu sniegums bija tāls no gaidītā un tāls arī no tā, ko viņi demonstrēja no 2016. līdz 2019. gadam.

Edija Džonsa vietā pagaidām strādās iepriekšējais uzbrucēju treneris Ričards Kokerils, kurš pats savulaik ir aizvadījis 27 spēles Anglijas regbija izlasē.

Džonss pie Anglijas izlases stūres stājās pēc 2015. gada Pasaules kausa, kas angļiem bija pagalam neveiksmīgs. Viņi bija turnīra rīkotāji, taču nespēja pārvarēt grupu turnīra barjeru. Savukārt Edijs Džonss tolaik strādāja ar Japānas izlasi, kura parūpējās par vienu no lielākajiem pārsteigumiem regbija PK vēsturē, pārspējot DĀR komandu.

Ar austrāliešu speciālistu pie stūres angļi sāka vareni, 2016. gadā nezaudējot nevienā mačā un arī līdz pat 2019. gada Pasaules kausa finālturnīram, lai arī gadījās smagāki brīži, bija galvenie pretendenti uz titulu. Jāsaka, ka kopumā Anglijas izlase attaisnoja uz sevi liktās cerības, jo, pa ceļam pārspējot arī Jaunzēlandi, tika līdz finālmačam, kurā gan piekāpās DĀR komandai.

Tāpat septiņu gadu laikā Džonss angļiem ir atnesis trīs Sešu nāciju čempionāta uzvarētāju titulus, kā arī tieši Džonss ir pats veiksmīgākais angļu treneris, jo ir uzvarējis 73% no visiem mačiem.

Jāsaka, ka pats fakts, ka Anglijas regbija izlasei būs jauns galvenais treneris, bija zināms jau sen, tā kā Edija Džonsa attiecības gan ar regbija savienību, gan angļu regbija sabiedrību pēdējā laikā bija diezgan saspīlētas, taču laiks, kurā RFU ir nolēmusi atteikties no turpmākās sadarbības gan ir pārsteigums, jo līdz 2023. gada Pasaules kausam ir palikuši aptuveni deviņi mēneši, kas nozīme, ka jaunajam galvenajam trenerim būs pamatīgi jānopūlas un jāstrādā paaugstināta spiediena apstākļos.

Iepriekš RFU pārstāvji ziņoja, ka viņu prioritāte ir vietējā galvenā trenera atrašana, taču netiek izslēgti varianti par ārzemju speciālistu piesaisti.

Jāatgādina, ka ne tikai Anglijas regbija savienība ir nolēmusi spert tik radikālus soļus īsi pirms PK, jo pavisam nesen arī Velsas regbija vadošā organizācija paziņoja, ka Veins Pivacs, kuram komanda tika uzticēta pēc 2019. gada Pasaules kausa, tiks nomainīts ar bijušo galveno treneri jaunzēlandieti Vorenu Getlendu, kura vadībā velsiešiem veicās daudz labāk.

Anglijas pretinieki 2023. gada turnīrā būs Japāna, Argentīna, Samoa un Čīle, bet Velsas grupā ir ielozētas Austrālija, Fidži, Gruzija un Portugāle.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport