Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV un Portugāle ceļu uz regbija PK sāk ar graujošiem panākumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV un Portugāle ceļu uz regbija PK sāk ar graujošiem panākumiem
Foto:AFP/Scanpix

Šodien Dubaijā tika dots starts pēdējam 2023. gada regbija Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram un pirmajās spēlēs pie graujošiem panākumiem tika abas turnīra favorītes – ASV un Portugāle.

Dalībnieku sastāvs 2023. gada Pasaules kausam regbijā ir teju zināms, jo no 20 dalībvalstīm 19 komandas ir tikušas pie savām ceļazīmēm uz Franciju, taču par pēdējo atļauju piedalīties četrgades lielākajā regbija turnīrā šodien cīņu sāka četras izlases – ASV, Honkonga, Kenija un Portugāle.

Protams, ka par tā sauktā "pēdējās cerības" turnīra galvenajiem favorītiem ir jāsauc ASV izlase, kura pārsteidzošā kārtā netika pie biļetes uz PK jau sava reģiona turnīrā, piekāpjoties Čīles izlasei. Tāpat pirms turnīra tika prognozēts, ka vienīgā komanda, kas varētu viņiem izrādīt nopietnu konkurenci par vietu Pasaules kausā ir Eiropu pārstāvošā Portugāle, jo reiz jau PK spēlējusī izlase pēdējo pāris gadu laikā atkal ir kļuvusi konkurētspējīga.

Pirmajā kārtā šīs prognozes pilnībā piepildījās, jo ASV valstsvienība ar 68:14 sagrāva Keniju. Trīs piezemējumi Īrijā dzimušā Dilana Favsita un Kristiana Daijera kontos, bet kopumā "Ērgļi" bumbu keinijiešu ieskaites zonā nogādāja desmit reizes. Interesanti, ka tā abām izlasēm bija pirmā savstarpējā spēle.

Rafaels Storti Protugāles izlases labā izcēlās ar diviem piezemējumiem, taču portugāļiem ar to bija gana, lai ar 42:14 tiktu galā ar Honkongas komandu. Interesanti, ka šajā spēlē, mača 75. minūtē, no laukuma nost tika pasaukts portugālis Žao Granate, taču viņa vietā spēlē neviens neiesaistījās un cīņas pēdējās piecas minūtes portugāļi pavadīja 14 vīru sastāvā.

12. novembrī tiks aizvadīta otrā spēļu kārta, kad Portugāle tiksies ar Keniju, bet ASV cīnīsies pret Honkongu. Savukārt noslēgsies "pēdējās cerības" mači 18. un 19. novembrī, kad vispirms spēlēs Kenija un Honkonga, bet dienu vēlāk – ASV tiksies ar Portugāli, kas, ļoti iespējams, būs turnīra kulminācijas mačs.

2023. gada regbija Pasaules kausa noslēdzošais kvalifikācijas turnīrs

MājiniekiViesiRezultāts
ASVKenija68:14
PortugāleHonkonga42:14
#SUNZP
1.ASV11005
2.Portugāle11005
3.Honkonga10010
4.Kenija10010

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/