Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēc izgāšanās olimpiādē aiziet Jaunzēlandes regbija izlases treneris

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc izgāšanās olimpiādē aiziet Jaunzēlandes regbija izlases treneris
Gordons Tītjenss (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā vieni no galvenajiem favorītiem uz Riodeženeiro olimpiādes regbija turnīra zelta medaļām, Jaunzēlande, palika ārpus pusfinālistu pulka, komandas galvenais treneris Grodons Tītjenss ir paziņojis par sava amata pamešanu.

Sers Gordons Tītjenss Jaunzēlandes izlasi regbijā-7 vadīja 22 gadus, kuru laikā viņš 12 reizes triumfēja Pasaules sērijā, divas reizes bija Pasaules kausa ieguvējs un četras reizes – Labas gribas spēļu uzvarētājs, kļūstot par visu laiku veiksmīgāko treneri šajā regbija spēles veidā.

Tiesa, viņa CV pēdējais ieraksts ir dalība Rio olimpiādē, kas Jaunzēlandes izlasei noslēdzās pavisam ne tā kā cerēts, jo pēc vāji aizvadīta grupu turnīra, jau ceturtdaļfinālā viņiem pretī stājās spēcīgā Fidži izlase, kas arī pārspēja “All Blacks” ar 12:7, aizsūtot neapšaubāmi spēcīgāko regbija nāciju cīnīties nu vairs ne par zeltu, bet par necilo piekto vietu.

Beigu beigās piektā vieta arī tika iegūta, taču tas bija vājš mierinājums komandai, kas tēmēja ja ne uz zeltu, tad vismaz uz aktīvu cīņu par to.

Pēc šīs neveiksmes Jaunzēlandē, protams, sākās dažādas runas un arī sašutuma vilnis, bija arī piedāvājums aizliegt regbija-7 izlasei saukties par “All Blacks”, kas gan tika noraidīts.

Tajā pašā laikā komandas galvenais treneris Gordons Tītjenss kādu laiku iepauzēja un šajās dienās paziņoja, ka vairs nemēģinās noslēgt jaunu līgumu ar Jaunzēlandes regbija savienību, ļaujot olimpiskā regbija izlasi pārņemt kādam citam.

Kā arī...

- Monpeljē spēlētājs Džese Mogs iepriekšējā spēļu kārtā, mačā pret Bordo, guva augšstilba savainojumu un tāpēc nevarēs spēlēt aptuveni sešas nedēļas.

- Savainojumu guvis arī Velsas un “Scarlets” spēlētājs Robs Evanss, kuram būs jāiztiek bez spēlēšanas līdz pat gada beigām.

- Savukārt Tulonas komandas īpasnieks Murads Buželals šajā nedēļā tiksies ar bijušo “Bath” komandas vadītāju Maiku Fordu. Tas liek uzvirmot spekulācijām par iespējamo treneru maiņu komandā, jo gan iepriekšējās sezonas beigās, gan šīs sezonas sākumā, vienība nerāda to spēli, kādu no tās gaida līdzjutēji un arī pats īpašnieks.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com

     [+] [-]

, 2016-09-06 16:59, pirms 8 gadiem
autor, kāpēc virsrakstā tas komats? absolūti nevajadzīgs!

     [+] [-]

, 2016-09-06 17:01, pirms 8 gadiem
Un nevis regbija izlases treneris, bet gan regbija-7 izlases treneris

     [+] [-]

, 2016-09-06 17:25, pirms 8 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Un nevis regbija izlases treneris, bet gan regbija-7 izlases treneris
Olimpiādē spēlē arī kādu citu regbiju?