Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa un Skotija pārsteidz, Jaunzēlande nolauž Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa un Skotija pārsteidz, Jaunzēlande nolauž Austrāliju
Džordžs Norts gūst piezemējumu pret Angliju, Foto:AP/Scanpix

Vakar un šodien pasaules vadošās regbija izlases, turpinot gatavoties 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram, aizvadīja kārtējās testu spēles, kurās pie negaidītiem panākumiem tika Skotija un Velsa.

Spēļu diena sākās agrā sestdienas rītā (pēc Latvijas laika), kad Jaunzēlande savā laukumā uzņēma Austrāliju. Abas vienības pirms nedēļas jau bija tikušās Regbija čempionāta ietvaros, kur jaunzēlandieši svinēja panākumu un līdz ar to triumfēja visā turnīrā, taču, kā jau tas ierasts, abu kaimiņu cīņai nav jānotiek kādā īpašā formātā, lai tā būtu principiāla.

Spēles ievads labāk padevās austrāliešiem, kuri guva divus ātrus piezemējumus izceļoties Marikam Koroibetī un Tomam Hūperam. Līdz puslaika pārtraukumam "All Blacks" tā arī nespēja no šī nokdauna atgūties un "Valabiji" atpūsties devās pie rezultāta 17:3.

Tas gan būtu pārāk neinteresanti un netipiski jaunzēlandiešiem, ja arī otro puslaiku viņi būtu pavadījuši tādā pat apātiskā noskaņā. Lai arī mājiniekiem neklājās viegli, taču izlases rindās pirmos mačus aizvadošie Šons Stīvensons un Samipeni Finau atbildēja katrs ar savu piezmējumu, bet par spēles varoni kļuva Ričijs Mounga, kurš spēles izskaņā realizēja soda sitienu, panākot 23:20 Jaunzēlandes labā, t.i., izraujot uzvaru "All Blacks" komandai.

Pēc līdzīga scenārija notika arī Francijas un Skotijas spēle, taču ar vienu iebildi – otrais puslaiks un uzvara tika nevis mača favorītiem, bet skotiem.

Pirmajā puslaikā Francija guva trīs piezemējumus un pārtraukumā devās pie rezultāta 21:3, taču otrais mača cēliens pagāja mājinieku zīmē, jo tad bija viņu kārta trim piecu punktu uzbrukuma noslēgumiem. Beigu beigās, Skotija uzvarēja ar rezultātu 25:21, sagādājot negaidītu zaudējumu "Les Bleus", kurus iepriekš sauca par vieniem no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Pasaules kausā.

Sāpīgs zaudējums tika izrakstīts arī 2029. gada PK finālistiem, Anglijai, kuri tā arī nespēja gūt piezemējumu pret Velsu un piekāpās ne pašā labākajā formā esošajiem velsiešiem ar 9:20.

Pie gana pārliecinošas uzvaras vakardien tika arī Īrija, kas ar 33:17 pārspēja Itāliju, bet pašreizējie čempioni Dienvidāfrikas Republika ne tik pārliecinoši un viegli, taču pārspēja Argentīnu – 24:13. Tāpat Urugvaja ar 26:18 pārspēja Namībiju, bet Čīle ar 13:40 piekāpās Argentīnas otrajai izlasei. Par nelielu pārsteigumu var saukt arī Rumānijas zaudējumu ASV izlasei (17:31), jo amerikāņi, atgādināsim, tā arī nespēja kvalificēties šī rudens svarīgajiem mačiem un aizvadīja ne tikai izbraukuma maču, bet arī pirmo spēli sava jaunā galvenā trenera Skota Lorensa vadībā.

Visbeidzot, par Klusā okeāna Nāciju kausa čempioniem kļuva Fidži izlase, kas izšķirošajā mačā ar 35:12 pārspēja Japānas komandu, kura gan lielāko spēles daļu pavadīja mazākumā. Jāpiebilst, ka divu iepriekšējo PK finālturnīru sensāciju autori, Japāna, uz Franciju dosies ar visai bēdīgu maču statistiku, jo šobrīd pēdējās 10 spēlēs ir piedzīvoti astoņi zaudējumi un līdz PK finālturnīram ir palikusi vairs tikai viena testu spēle, 26. augustā pret Itāliju.

Starptautiskais regbijs, pārbaudes spēles

MājiniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeAustrālija23:20
SkotijaFrancija 25:21
VelsaAnglija20:9
RumānijaASV17:31
ĪrijaItālija33:17
ArgentīnaDĀR13:24
UrugvajaNamībija26:18
ČīleArgentīna XV14:40

Klusā okeāna Nāciju kauss

MājiniekiViesiRezultāts
SamoaTonga34:9
JapānaFidži12:35
#KomandaSUNZP
1.Fidži330015
2.Samoa32019
3.Japāna31024
4.Tonga30031

     [+] [-]

, 2023-08-06 22:56, pirms 11 mēnešiem
Paskatījos vakar arī, dažas testa spēles un to atbildīgo Japāna-Fidži par Klusā okeāna Nāciju kausu.
Japāna pamatīgi negatīvi mani pārsteidza.Nu baigi nevarīgie viņi savās mājās,pie pārpildītām tribīnēm,izskatījās pret Fidži.No tās Japānas,ko es redzēju 2015 gadā PK,kad viņiem izdevās uzvarēt vareno DĀR,nekas nav pāri palicis.Kā diena pret nakti.Fidži vēl 3 piezemējumus guva,bet tos neieskaitīja.
Japāna zaudēja arī Samoa savās mājās.Tā ka redzams ,ka PK viņiem plāni klāsies.
Patika kā Velsa smuki un pārliecinosi, varētu teikt, apspēlēja Angliju.Halfpenijs tik lādēja pa vārtiem ar simtprocent precizitāti.
Nu un Argentīnas pirmā izlase arī diezgan labi nospēlēja savās mājās pret vareno DĀŖ.Bet tas bij testa mačs.Es domāju,ka PK Argentīna pieliks apgriezienus.