Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanādas regbisti pārtrauc 13 zaudējumu sēriju ar pārsteidzošu uzvaru pār ASV

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanādas regbisti pārtrauc 13 zaudējumu sēriju ar pārsteidzošu uzvaru pār ASV
Foto:twitter.com/RugbyCanada

Šodien tika aizvadīta pirmā 2023. gada Pasaules kausa regbijā Ziemeļamerikas zara kvalifikācijas maču cīņa, kurā Kanādas izlase ar 34:12 pārspēja ASV valstsvienību.

Kvalifikācija 2023. gada Pasaules kausam regbijā abām spēcīgākajām Ziemeļamerikas izlasēm sākās ar divu kārtu savstarpējiem mačiem, lai noskaidrotu tālāko ceļu uz Franciju. Uzreiz gan jāpiezīmē, ka, atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz uzvara savstarpējās spēlēs nenodrošina automātisku kvalificēšanos Pasaules kausam, bet gan tikai novirza komandas uz nākošajiem atlases posmiem.

Šodienas spēle, rezultāta mainības ziņā, izvērtās diezgan interesanti, jo vadības groži nonāca te vienas, te otras komandas rokās, bet beigu beigās, pateicoties 24 punktu otrajam puslaikam, Kanādas izlase tika pie pārsteidzošas uzvaras.

Par pārsteidzošu šo panākumu var saukt tāpēc, ka iepriekš kanādieši savus dienvidu kaimiņus bija apspēlējuši nu jau tālajā 2013. gadā (13:11), bet uz šo maču Kanādas regbija izlase ieradās ar aktīvu 13 zaudējumu sēriju.

Kā jau minēts iepriekš, Ziemeļamerikas izlases spēcīgāko noskaidros divu maču summā, taču Kanādas panākums ir labs solis pretim uzvarai. Tā vienība, kas uzvarēs šajos mačos, nākamajā kārtā tiksies ar Dienvidamerikas grupas labāko izlasi, Urugvaju, izspēlējot pirmo ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausu, kas risināsies Francijā.

Savukārt zaudētāji tiksies ar Čīles izlasi un cīnīsies par vietu pārspēlēs, kurās viņu pretinieki būs uzvarētāju zarā zaudējusī komanda. Šajās pārspēlēs tiks izspēlēta otrā ceļazīme uz Pasaules kausu, taču pārspēļu zaudētājs netiks svītrots ārā no cīņas par vietu PK divdesmitniekā, jo saņems ielūgumu uz tā saukto "pēdējās cerības" turnīru, kurā četras izlases no visām kvalifikācijas zonām cīnīsies par pēdējo vietu Pasaules kausa dalībnieču sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/