Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" piekāpjas "Tigers", "Chiefs" beidzot uzvar

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens" piekāpjas "Tigers", "Chiefs" beidzot uzvar
Foto:leicestertigers.com

Šajā nedēļas nogalē tika izspēlēta kārtējā Anglijas regbija Premjerlīgas spēļu kārta un tajā pie savas pirmās uzvaras 2021./2022. gada sezonā tika iepriekšējās sezonas finālisti, Ekseteras "Chiefs", bet Londonas "Saracens" bija spiesti atzīt Lesteras "Tigers" pārākumu.

Anglijas regbija Premjerlīgas trešajā kārtā pie pirmajām uzvarām tika uzreiz trīs komandas, divas no kurām iepriekšējo regulāro sezonu noslēdza starp līgas līderiem.

Spēļu kārta sākās ar divu līdz tam ne reizi nevinnējušu komandu, Bristoles "Bears" un Bātas, maču. Šī cīņa bija principiāla ne tikai no sportiskā aspekta, bet arī tāpēc, ka šīs vienības var saukt par kaimiņiem, tā kā starp pilsētām ir tikai 19 kilometri.

Šajā principiālajā kaimiņu duelī labāk startēja Bāta, jo Vils Mūrs guva spēles pirmo piezemējumu, kas ļāva viņa pārstāvētai vienībai pirmo pusstundu sagaidīt ar rezultātu 10:3, kad 30. minūtē Stīvens Luatua no Bristoles atbildēja ar saviem pieciem punktiem. Līdz pārtraukumam gan Semesa Rokoduguni atjaunoja komfortablo bātiešu pārsvaru un uz ģērbtuvēm komandas devās pie rezultāta 15:8 par labu Bātai.

Kā ziņo Anglijas mediji, šo spēli bija ieradies vērot Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss, tāpēc valsts galvenās komandas kandidātiem bija jāparāda sevi no labākās puses un gan Sems Anderhils, gan arī Kails Sinklērs to paveica, nodemonstrējot regbiju, kas no viņiem nebija redzēts jau labu laiku.

Otrajā puslaikā Mūrs izcēlās ar otro piecu punktu uzbrukuma noslēgumu, taču drīz pēc tam Bristoles "Lāči" atbildēja ar savu ofensīvu, kas rezultējās soda piezemējumā un Džeika Kera piecos punktos un tas deva Peta Lāma komandai svarīgu uzvaru.

Tiesa, pēc, lai arī "Bears" uzvarēja un Bāta zaudēja, turnīra tabulā abas komandas ieņem divas pēdējās pozīcijas, Bātas regbistiem arī paliekot vienīgajiem, kas visās savās spēlēs ir zaudējuši.

Pie pirmās uzvaras tika arī Ekseteras "Chiefs" komanda, kas kārtas pēdējā spēlē ar 25:15 tika galā ar Seilas "Sharks". Te gan jāpiebilst, ka Seilas komanda otrajā puslaikā palika 14 vīru sastāvā, jo Roāns van Rensburgs saņēma sarkano kartīti. Tāpat ir jāatzīmē, ka 20 punktus "Chiefs" labā guva Henrijs Sleids, kurš izcēlās ar diviem piezemējumiem, divām realizācijām un diviem precīziem soda sitieniem.

Visbeidzot, pie uzvaras tika arī Glostera, kas pieveica Vusteras "Warriors". Spēles pirmajā puslaikā Adams Hastings bija veiksmīgāks no soda sitienu pozīcijām un, lai arī otrajā puslaikā komandas cīnījās līdzvērtīgi un "Warriors" pat bija labāki ar viena punkta pārsvaru, mača beigu rezultāts bija par labu Glosterai – 31:23.

Trešajā kārtā sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Londonas "Saracens", kuriem gan šī bija tikai otrā spēle, tā kā 2021./2022. gada sezonā Premjerlīgā spēlē 13 komandas, kas nozīmē, ka katrā kārtā ir pa komandai, kas atpūšas. "Sarries", lai arī neuguņoja uzbrukumā, taču visu laiku bija priekšā Lesteras "Tigers".

Mača atrisinājums pienāca jau dziļi spēles pieliktajā laikā, kad "Tigers" izveidotais mols tika sagāzts uz "Saracens" ieskaites zonas līnijas un mača tiesnesis Kristofs Ridlijs to novērtēja kā londoniešu noteikumu pārkāpumu, piešķirot Lesteras komandai soda piezemējumu, kas arī izšķīra mača likteni – 13:12 Lesteras "Tigers" labā.

Pēc šīs negaidītās uzvaras Lesteras "Tigers" ir šī brīža Anglijas regbija Premjerlīgas līderi, bet viņiem cieši seko Northemptonas "Saints", kuriem trijos mačos arī ir trīs uzvaras (3. kārtā ar 23:21 pārspēti "Irish" regbisti). Savukārt Londonas "Harlequins" ir trešajā pozīcijā, taču viņi šīsnedēļas mačos nepiedalījās.

Anglijas Premjerlīga, 3. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
Bristoles "Bears"Bāta25:20
Northemptonas "Saints""Irish"23:21
Vusteras "Warriors"Glostera23:31
Ņūkāslas "Falcons""Wasps"18:14
Lesteras "Tigers""Saracens"13:12
Seilas "Sharks"Eksetras "Chiefs"15:25
#KomandaSUNZP
1.Lesteras "Tigers"330014
2.Northemptonas "Saints"330013
3."Harlequins"220010
4.Ņūkāslas "Falcons"32019
5.Vusteras "Warriors"31027
6.Seilas "Sharks"31117
7."Wasps"21016
8.Glostera31026
9."Saracens"21015
10.Ekseteras "Chiefs"31025
11."Irish"30125
12.Bristoles "Bears"31024
13.Bāta30033

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/
https://www.bbc.com/sport/rugby-union
https://www.dailymail.co.uk/sport/r...