Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR regbisti starptautiskajā apritē atgriežas ar Gruzijas pieveikšanu

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR regbisti starptautiskajā apritē atgriežas ar Gruzijas pieveikšanu
Kobuss Reinahs gūst piezemējumu Foto:EPA/Scanpix

Šodien savu pirmo maču kopš 2019. gada Pasaules kausa fināla aizvadīja Dienvidāfrikas Republikas regbija izlase, kas savā laukumā ar 40:9 pārspēja Gruzijas valstsvienību.

Šovakar Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Pretorijā, Lotusa Versfelda vārdā nosauktajā stadionā savu pirmo maču kopš 2019. gada Pasaules kausa fināla aizvadīja DĀR regbija valstsvienība, kura tikās ar Gruzijas regbistiem.

DĀR komanda, kas 2019. gada Pasaules kausa finālā ar 32:12 pārspēja Anglijas valstsvienību, kopš Viljama Veba Elisa vārdā nosauktās trofejas celšanas virs galvām nav aizvadījusi nevienu maču. Iemesls tam ir jau ierastais – Covid-19 pandēmijas un tai sekojošo ceļošanas ierobežojumu dēļ, DĀR "Antilopes" nekur tālu aizrikšot nevarēja un tāpēc izlaida gan 2020. gada vasaras testu sērijas, gan Regbija Čempionāta mačus, gan arī nepiedalījās Rudens Nāciju kausā.

Spēle sākās ar mājnieku kļūdām aizsardzībā un grupcīņā, kas noveda pie tā, ka gruzīni pirmie guva punktus, sodu realizējot Tedo Abžanidzem, taču ilgi gruzīni savu vadību izbaudīt nevarēja, jo DĀR izlases debitants Afelelī Fasī, kuram nevajadzēja pat piecas minūtes, lai ierakstītu savu vārdu DĀR izlases vēsturē, nodemonstrējot lieliskas ātruma īpašības, izlauzās gar kreiso uzbrukuma malu un nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Šis rezultatīvais uzbrukums deva DĀR komandai vadību, bet ne pārliecību par savu vārējumu, jo tālākā notikumu attīstība nebija viņiem par labu. Kļūdas un noteikumu pārkāpumi burtiski sekoja pa pēdām katrai mājnieku darbībai un tas ļāva gruzīniem atgūt līderpozīcijas šajā mačā, kad Abžanidze realizēja vēl divus sodus.

Puslaika beigās gan "Antilopes" saņēmās un viņiem sanāca izveidot pastāvīgu spiedienu uz "Lelos" ieskaites zonu. Lai arī ar pirmo reizi piezemējumu gūt neizdevās, jo nebija uzskatāmu pierādījumu, ka bumba ir piespiesta pie zemes, situācija turpināja nokaitēties un gruzīns Beka Šaginadze nopelnīja dzelteno kartīti, kas drīz vien nospēlēja par labu mājniekiem, kad Bongi Mbonambi, kurš bija aktīvs visā šajā ilgajā ofensīvā, bumbu piespieda ieskaites zonā. Kopā ar Handrē Polarda precīzo realizācijas sitienu, ļāva mājniekiem pārņemt vadības grožus.

Savukārt vēl pēc pāris minūtēm Kobuss Reinahs noslēdza ātro uzbrukumu, kas izveidojās pēc negaidīta bumbas atlēciena. Jāsaka gan, ka, lai arī pozicionālajā spēlē gruzīni pirmajā puslaikā darbojās gana veiksmīgi, kas arī ir viens no iemesliem daudzajiem DĀR komandas pārkāpumiem, brīžos, kad mājnieki "ieslēdza piekto ātrumu", vairāk kļuva par mača skatītājiem, ne aktīviem tā dalībniekiem.

Otrajā puslaikā DĀR komanda jau demonstrēja daudz saturīgāku un sakarīgāku spēli, tādu kādu no viņiem gaidīja. Tas arī lieliski bija redzams rezultāta izmaiņās, jo spēles laika stunda tika sagaidīta ar vēl diviem gūtiem piezemējumiem. Pirmo reizi izlasē izcēlās Kvaga Smits, bet otro piezemējumu veica Heršels Jantīzs. Savukārt punkts rezultatīvajām darbībām tika pielikts pēc Malkoma Marksa piezemējuma un Eltona Jantīza precīzas realizācijas.

Jāatgādina, ka DĀR izlasei šis mačs nebija ierindojams starp vasaras svarīgākajām cīņām, jo šovasar viņi pie sevis uzņems britu un īru "Lauvu" komandu, t.i., Anglijas, Īrijas, Skotijas un Velsas apvienoto izlasi ar kuru šī mēneša beigās un augusta sākumā ir ieplānotas trīs spēles.

Jūlija testu mači turpināsies arī rītdien, kad Jaunzēlande tiksies ar Tongu, īri un japāņi cīnīsies savā starpā, bet parīt Anglija Tvikenhemas stadionā testēs ASV izlases spēku.

     [+] [-]

, 2021-07-02 23:34, pirms 3 gadiem
Miņins!!! Par Regbiju!!! Kāds prieks, kāda laime. Cerams, ka uz palikšanu.

Ir kaut kas vērā ņemams pa šo laiku noticis pasaules regbijā?

     [+] [-]

, 2021-07-03 08:08, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Miņins!!! Par Regbiju!!! Kāds prieks, kāda laime. Cerams, ka uz palikšanu.

Ir kaut kas vērā ņemams pa šo laiku noticis pasaules regbijā?
Fanot par musaru sportu var tikai autisti, bet nu ok