Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Birzulis: "Neesam tukšā arī citās frontēs..."

Birzulis: "Neesam tukšā arī citās frontēs..."
Aigars Birzulis

Piedāvājam Aigara Birzuļa viedokli par Latvijas duetu vakar aizvadītajām spēlēm Norvēģijas pilsētā Stavangerā notiekošajā FIVB "Grand Slam" turnīrā.

"Gan Mārtiņš ar Jāni gan igauņi bija pietiekami motivēti, lai spēlētu ar pilniem apgriezieniem, ko īstenībā arī realizēja laukumā. Pūta salīdzinoši stiprs vējš, kurš mūsu komandai bija sabiedrotais. Līdzīgā laikā Pērnavā jau igauņi tika apspēlēti, kas pēc laba un pārliecinoša seta sākuma 5:2 arī atstāja iespaidu uz visu tālāko spēli. Igauņi sīkstu pretestību izrādīt nespēja," Aigars Birzulis atceras Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmediņa vakar aizvadīto spēli pret igauņiem Karlu Jāni un Rivo Vesiku.

Nedaudz savādāks spēles raksturs valdīja otras Latvijas komandas mačā. "Uz to atnāca jau krietns latviešu atbalstītāju pulciņš ar attiecīgo atribūtiku un noskaņojumu - atbalstīt. Sašam ar Ruslanu jāsaka lielais paldies viņiem. Lai gan spēle ritēja mainīgām sekmēm, visos svarīgākajos brīžos (seta galotnēs) labāk, pārliecinošāk un precīzāk darbojās Saša un Ruslans. Pat otrajā setā, pie rezultāti, 17:13 šveicieši neprata uzvarēt, jeb, pareizāk sakot, mūsējie to neļāva izdarīt. Vispār Saša ar Ruslanu šajā sabiedrībā ir radījuši zināmu bijību. Ar sevis pozicionēšanu izskatās, ka jebkurš pretinieks viņus ļoti respektē. Labs imidžs, kas spēlei tikai palīdz," secina Birzulis.

"Izloze jau zināma, tāpat neko mainīt nav iespējams. Spēli gaidu ar ļoti lielu interesi, jo uzskatu, ka tad, ja Mārtiņš un Kreilis spēlēs tāpat kā līdz šim, rezultāts varētu būt labs. Īstenībā rezultātu jau tagad uzskatu par lielisku sasniegumu, bet kāpēc lai necīnīties tālāk. Ar tādu noskaņojumu arī dosimies laukumā," noskaņojumu neslēpj Birzulis.

Pelnīts brīdis atpūtai…

Kas labi pastrādājuši, pelnījuši brīdi atpūtai. "Vakar vakarā noskatījāmies Samoilova un Sorokina spēli pret šveiciešiem un kopā ar Kreili (Jāni Šmēdiņu) devāmies mazā izbraucienā ārpus Stavangeras, lai nedaudz paķertu Ziemeļjūras zivtiņas. Tukšā Norvēģijā nepalikām arī šajā frontē (smaida)."

Nākamo spēli Stavangerā Mārtiņš un Jānis aizvadīs jau šodien. Pretinieki kļūs zināmi dienas otrajā pusē.


Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa duelis pie tīkla
Foto: FIVB
17

Latviešu duelī Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj Pļaviņu/Regžu

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti. Intriga izpalika, Aleksandram Samoiovam un Jānim Šmēdiņam sagraujot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15).
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB
17

Pļaviņš un Regža pārspēj kanādiešus, pulksten 1:00 latviešu duelis

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā būs vērojams Latvijas pludmales volejbolistu duelis. Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja kanādiešus Kameronu Vīlanu un Maiklu Plantingu, bet astodaļfinālā cīnīsies pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.
Haralds Regža
Foto: FIVB
5

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža ar zaudējumu noslēguši Klāgenfurtes "Major" sērijas pamatturnīru. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās kanādiešiem Čeimam Šalkam un Benam Saktonam. Pēc tam sekoja arī zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - trīs setos pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.