Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2256, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš revanšējas vāciešiem un nonāk uzvaras attālumā no pamatturnīra

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš revanšējas vāciešiem un nonāk uzvaras attālumā no pamatturnīra
Jānis Šmēdiņš. Foto: SamoilovSmedins/Twitter

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši dalību Brazīlijas pilsētā Sakaremā notiekošajā "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā. Kvalifikācijas pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 (23:21, 21:18) pārspēja vāciešus Robinu Sovu un Lukasu Pfrecšneru.

• Pēdējos divos "Challenge" turnīros Meksikā un Brazīlijā Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam neizdevās pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt pamatturnīrā. Itapemā jau pirmajā kārtā latvieši ar 0-2 (17:21, 19:21) zaudēja vāciešiem Robinam Sovam un Lukasam Pfrecšneram. Sakaremā abi dueti atkal tikās kvalifikācijas pirmajā kārtā.

• Spēles ievadā ar eisu izcēlās Samoilovs, bet pirmie izrāvienu veica vācieši, izvirzoties vadībā ar 4:2. Latvijas duetam drīz vien izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet arī vācieši uzreiz spēja gūt divus punktus pēc kārtas (8:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija nemainījās, tajā ar 11:10 vadībā ejot Vācijas duetam.

• Pēc pārtraukuma Latvijas duets ne vien atspēlēja deficītu, bet arī pārņēma vadību (13:12). Līdz pat seta galotnei cīņa ritēja punkts punktā, kad Samoilovs un Šmēdiņš dubultoja savu pārsvaru (19:17). Ar to gan izrādījās par maz, lai gūtu panākumu setā. Nākamos trīs punktus guva vācieši, tiekot pie setbumbas. Vācieši savas divas iespējas neizmantoja, atdodot minimālu vadību latviešiem (22:21). Samoilovs un Šmēdiņš uzreiz spēja arī noslēgt setu savā labā - 23:21.

• Otrajā setā dueti turpināja līdzvērtīgu spēkošanos, te vienam, te otram izvirzoties vadībā. Tuvojoties seta vidum, vāciešiem izdevās iegūt divu punktu pārsvauru, bet tehniskajā pārtraukumā doties pie sev labvēlīga rezultāta 12:9. Pēc atelpas latviešiem izdevās uzreiz divus punktus atspēlēt, bet brīdi vēlāk arī pārņemt vadību (15:13). Vācijas duets nepalika atbildi parādā, uzreiz veicot trīs punktu izrāvienu. Līdz seta galotnei latvieši atguva vadību, bet tad tika pie divām mačbumbām, no kurām izmantoja pirmo, svinot uzvaru ar 2-0 (23:21, 21:18).

• Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, kurā tiksies ar Urugvajas un Meksikas duetu savstarpējā dueļa uzvarētāju. Spēles sākuma laiks noskaidrosies pēc pirmās kārtas beigām.