Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs ar uzvaru Liepājā kļūst par Baltijas čempioniem volejbolā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pļaviņš/Točs ar uzvaru Liepājā kļūst par Baltijas čempioniem volejbolā
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: LVF

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē, ka šodien Latvijas pludmales volejbola čempionāta trešajā posmā Liepājā, kas pie reizes bija arī Baltijas čempionāta sacensības, vīriešu konkurencē uzvarēja Mārtiņš Pļaviņš kopā ar Edgaru Toču, bet dāmām igaunietes Helēne Hollasa/Līsa Remmelga. Pļaviņš ar Toču kopvērtējumā kļuva par Baltijas čempioniem.

Posma Liepājā finālā vīriešiem Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs (2.) ar 2-0 (22:20, 21:19) pārspēja igauņus Dmitriju Korotkovu un Urmasu Pīku (4.).

Latvijas duetā fantastiski aizsardzībā spēlēja Pļaviņš, bet blokā pretiniekus dzina izmisumā Točs, kamēr pretinieki savu spēli balstīja uz iespaidīgām servēm. Pēc vairākiem Pļaviņa uzbrukumiem latvieši panāca 10:7 pārsvaru, taču seta beigās pēc vairākām labām igauņu servēm rezultāts kļuva 20:20. Uzvaru setā ar bloku pret Korotkovu panāca Točs – 22:20. Arī otro setu ar 3:0 un 7:2 vadību pēc Toča uzbrukuma sāka latvieši. Pēc pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem igauņi pietuvojās līdz 12:14. Pēc Pļaviņa sitiena autā igauņi panāca 18:18, bet izšķirīgo punktu guva mājinieki.

“Esmu priecīgs, ka finālā setu vidū atrāvāmies, jo galotnes bija grūtas. Cietais segums un lietus man bija neparocīgi. Man vairāk patīk dziļas smiltis. Igauņi malači – viņi nevienu brīdi nepadevās un cīnījās līdz galam. Par laimi šoreiz galotnes uzvarējām. Skatītājiem bija interesanta spēle,” pēc uzvaras LTV7 tiešraidē teica Pļaviņš.

“Domājām, ka dabūsim pārsvaru un uzvarēsim ar pusslodzīti, bet pretinieki bija kā ievainots dzīvnieks mežā, kas skrien virsū medniekam. Uzvaru noturējām ar pieredzi – uzservējām saīsināto servi un grūtās situācijās guvām punktu uzbrukumā. Un beigās mums ir Baltijas čempionāta zelts,” piebilda Točs.

Spēlē par trešo vietu ar pirmo numuru sacensībās izsētie brāļi Aleksandrs un Mihails Samoilovi ar 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja duetu Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs (3.). Pirmos divus punktus mačā guva Bedrītis ar Rinkeviču, bet nākamos trīs – brāļi Samoilovi, kuri uzvarēja setu pēc Aleksandra izpildīta māņu sitiena pa piekto zonu. Otrajā setā jau no paša sākuma Samoilovi izvirzījās vadībā un pēc Mihaila “eisa” izcīnīja bronzas medaļas.

Pusfinālā Samoilovi ar 0-2 (19:21, 16:21) zaudēja Korotkovam un Pīkam, bet Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveica Bedrīti un Rinkeviču. Kvalifikācijas turnīra barjeru cīņās ar pieredzes bagātiem pāriem pārvarēja Eiropas U-20 čempionāta dalībnieki Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars, kuri arī grupā tikai trijos setos piekāpās nākamajiem finālistiem Korotkovam un Pīkam.

Sievietēm finālā tikās līdz šim ne setu nezaudējuši dueti, uzvaru svinot sacensībās ar piekto numuru izliktajām igaunietēm Hollasai un Remmelgai. Viņas ar 2-0 (21:14, 21:16) pieveica māsas Gerdu un Rugili Grudzinskaites (2.). Pirmajā setā igaunietes ātri panāca pārsvaru, setu pēc Hollasas bloka pret Gerdu uzvarot ar 21:14. Arī otro setu ziemeļu kaimiņienes sāka ar 4:0, setā un spēlē pēc Hollasas uzbrukuma bez bloka svinot uzvaru ar 21:16.

“Uzvara rokās nedevās nemaz tik viegli. Mums vajadzēja koncentrēties, taču mēs turnīrā nospēlējām stabili,” par uzvaru LTV7 tiešraidē teica Remmelga. “Mēs spēlējām savu spēli, viss padevās, un tāpēc uzvarējām arī šodien,” piebilda Hollasa.

Nestartējot Baltijas čempionāta otrajā posmā Rokišķos, igaunietes pazaudēja iespēju cīnīties par uzvaru arī šo sacensību kopvērtējumā. “Iepriekš mums bija bijuši daudzi turnīri, un mēs izlēmām atpūsties tieši Rokišķu turnīra laikā,” skaidroja Remmelga.

Cīņā par 3. vietu Beāte Liepājniece un Annija Ozoliņa, kuras turnīrā bija izsētas ar pirmo numuru, ar 0-2 (15:21, 19:21) piekāpās Lietuvas pārim Ieva Vasiļauskaite/Jekaterina Kovaļska (4.). Pirmajā setā pēc līdzīga sākuma lietuvietes seta vidū panāca dažu punktu pārsvaru un uzvarēja. Otro setu labāk sāka ventspilnieces, taču seta vidū deviņus punktus pēc kārtas guva Lietuvas pludmales volejbolistes, panākot 16:10 pārsvaru un pēc Vasiļauskaites uzbrukuma uzvarot spēli.

Ceturtdaļfinālā Liepājniece/Ozoliņa tikai ar 2-0 (23:21, 21:19) pārspēja Eiropas U-20 čempionāta dalībnieces Katrīnu un Karmenu Strukas (15.), kuras kvalifikācijā trijos setos pieveica Ingu Ikaunieci un Simonu Rozīti, bet pusfinālā Ventspils duets ar 0-2 (18:21, 10:21) piekāpās Hollasai un Remmelgai. Otrā pusfinālā divu Lietuvas pāru cīņā māsas Grudzinskaites ar 2-0 (21:19, 21:15) apspēlēja Vasiļauskaiti un Kovaļsku.

Baltijas čempionāta triju posmu vērtējumā vīriešiem ar 220 punktiem uzvarēja Pļaviņš ar Toču, otro vietu ar tikpat punktiem ieņēma Korotkovs/Pīks un trešo ar 160 punktiem – Bedrītis/Rinkevičs. Sievietēm ar 200 punktiem par uzvarētājām kļuva Hollasa/Remmelga, otrās ar 180 punktiem finišēja māsas Grudzinskaites, trešās ar 130 punktiem – Vasiļauskaite/Kovaļska.

Trešajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušās 38 komandas vīriešu un 25 – sieviešu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/par-uzvar...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-30 22:04, pirms 10 mēnešiem
Skumjākais, ka uz ātro izveidotais duets (Samoilovi) ļoti pārliecinoši uzvarēja Rinkeviču un Bedrīti. Tas parāda (arī pēdējie rezultāti), ka viņiem progress ir diezgan stipri sabremzējies.
Finālā Točs parādīja, ka bloķētāja pozīcijā volejbols ir garu un/vai ar īpaši augstu lecienu apveltītu spēlētāju sporta veids.
Pēdējos gados šķiet, ka ar KP radīto ažiotāžu visi garie un koordinētie jaunieši aiziet uz basketbolu, jo mums pludmales volejbolā ar katru gadu mazāk parādās kāds potenciāls bloķētājs. Visi jaunie priekš pro līmeņa bloķētājiem ir par īsu un leciens kā Točam arī nevienam īsti nav. Bez maz vai vajadzēs naturalizēt bloķētājus.

     [+] [-]

, 2023-07-31 08:57, pirms 10 mēnešiem
Volejbolā vai pludmales volejbolā?

     [+] [-]

, 2023-07-31 08:58, pirms 10 mēnešiem
Točs un Pļaviņš tomēr ir lielisks pāris- kaut nu Mārtiņš beigtu tos jaunos lieki tagad mēģināt un abi pamēģinātu vēl dažus gadus uzlaist. (lai arī Parīzi jau sačakarēja..)

     [+] [-]

, 2023-07-31 08:59, pirms 10 mēnešiem
erty rakstīja: Skumjākais, ka uz ātro izveidotais duets (Samoilovi) ļoti pārliecinoši uzvarēja Rinkeviču un Bedrīti. Tas parāda (arī pēdējie rezultāti), ka viņiem progress ir diezgan stipri sabremzējies.
Finālā Točs parādīja, ka bloķētāja pozīcijā volejbols ir garu un/vai ar īpaši augstu lecienu apveltītu spēlētāju sporta veids.
Pēdējos gados šķiet, ka ar KP radīto ažiotāžu visi garie un koordinētie jaunieši aiziet uz basketbolu, jo mums pludmales volejbolā ar katru gadu mazāk parādās kāds potenciāls bloķētājs. Visi jaunie priekš pro līmeņa bloķētājiem ir par īsu un leciens kā Točam arī nevienam īsti nav. Bez maz vai vajadzēs naturalizēt bloķētājus.
Točs jau priekš basīša arī būtu maziņš..