Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mols/Sērums un Millere/Tilmana triumfē Ostravas "Elite 16" turnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mols/Sērums un Millere/Tilmana triumfē Ostravas "Elite 16" turnīrā
Kristians Sērums un Anders Mols

Ar Norvēģijas un Vācijas duetu triumfiem noslēdzies "Beach Pro" tūres "Elite 16" turnīrs Čehijas pilsētā Ostravā. Vīriešu turnīrā uzvarēja Anders Mols un Kristians Sērums, bet sieviešu - Svenja Millere un Cinja Tilmana.

• Ostaravā startēja divi Latvijas pāri, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, no kuriem pamatturnīrā vien Graudiņa un Kravčenoka, jo Samoilovs un Šmēdiņš nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Latvijas sieviešu duets turnīru noslēdza ar zaudējumu ceturtdaļfinālā un piekto vietu.

• Medaļu dalīšana šajā posmā sākās ar sieviešu cīņu par bronzas godalgām. Tajā savā starpā tikās divi Šveices dueti, Joana Haidriha/Anuka Verže-Deprē un Taņa Huberli/Nina Brunere. Spēli dueti sāka līdzīgi, abiem pavadot kādu laiku vadībā. Pēc tehniskā pārtraukuma Huberli un Brunere veica izrāvienu, iekrājot izšķirošo piecu punktu pārsvaru. Seta galotnē situācija nemainījās viņām spējot uzvarēt setu ar 21:16. Otrajā setā Huberli un Brunere uzreiz ieguva četru punktu pārsvaru, bet līdz seta vidum to pilnībā izsēja. Viss ižšķīrās seta galotnē, kurā tieši Huberli un Brunere veica trīs punktu izrāvienu, svinot uzvaru ar 2-0 (21:16, 21:18).

Sieviešu turnīra finālā spēkiem mērojās brazīlietes Talita un Rebeka, kuras ceturtdaļfinālā pieveica Graudiņu un Kravčenoku, un vācietes Svenja Millere un Cinja Tilmana. Finālu labāk sāka brazīlietes, iekrājot trīs punktu pārsvaru, bet seta otrajā pusē vācietēm izdevās lauzt cīņas gaitu. Tilmana seta izskaņā lieliski nospēlēja aizsardzībā, dodot vācietēm divu punktu vadību, bet setbumbas izspēlē izvilka vēl divas bumbas aizsardzībā, ļaujot Millerei noslēgt setu (21:18). Otro setu vācietes sāka ar piecu punktu pārsvara iegūšanu, bet pēc tam cīņas gaita izlīdzinājās. Talita un Rebeka ne uz brīdi nesaasināja cīņu, kas Millerei un Tilmanai ļāva triumfēt turnīrā - 2-0 (21:18, 21:16).

• Vīru turnīra spēlē par bronzu savā starpā tikās spāņi Pablo Erera/Adrians Gavira un Nīderlandes pludmales volejbolisti Aleksandrs Brauvers un Roberts Meuvsens. Spēles sākumā spāņi izvirzījās vadībā ar 7:4, bet pārsvaru uzreiz zaudēja. Nīderlandieši pārņēma vadības grožus, bet divu punktu pārsvaru ieguva vien tad, kad pretinieki nebija realizējuši četras setbumbas, tādējādi uzvarot setu ar 25:23. Otrajā setā Brauvers un Meuvsens izsēja trīs punktu pārsvaru, bet vadību pretiniekiem vairs neatdeva, svinot uzvaru ar 2-0 (25:23, 21:19).

Tikmēr lielajā finālā par prieku mājinieku līdzjutējiem iekļuva Ondžejs Perusičs un Davids Švainers, kurus eksaminēja Anders Mols un Kristians Sērums no Norvēģijas. Spēli labāk sāka norvēģi, ātri iegūstot divu punktu pārsvaru, bet čehi ātri spēja atspēlēties un pārņemt vadību, iekrājot arī trīs punktu pārsvaru. Šo deficītu Mols un Sērums atspēlēja, bet tam sekoja jauns čehu izrāviens, kas beidzās ar pārliecinošu uzvaru pirmajā setā - 21:15. Arī otro setu labāk sāka norvēģi, bet šoreiz čehiem izdevās atspēlēties vien īsi pirms tehniskā pārtraukuma. Līdz seta galotnei Norvēģijas duets tikai reizi izvirzījās minimālā vadībā, bet, tikuši pie setbumbas, to uzreiz izmantoja - 23:21.

• Trešajā setā čehi labi spēlēja aizsardzībā, kas ļāva atrasties minimālā vadībā. Perusičam izdevās izvilkt teju neizvelkamu bumbu, kas brīdi vēlāk čehiem deva divu punktu pārsvaru (6:4). Brīdi vēlāk savā māņu sitienā kļūdījās Švainers, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam. Norvēģi uz brīdi pārņēma vadību, bet tam sekoja Perusiča performance, kas ļāva Čehijas duetam tikt pie divu punktu pārsvara. Norvēģi paņēma pārtraukumu, pēc kura Mols atzīmējās ar bloku (9:9). Norvēģijas duets tika pie vēl vienas iespējas iegūt divu punktu pārsvaru, bet nespēja pārspēt Perusiča aizsardzību. Seta galotnē savas prasmes aizsardzībā parādīja Sērums, atnesot norvēģiem divas mačbumbas. Pirmo neizdevās realizēt, bet ar otro Sērums lika punktu turnīram - 2-1 (15:21, 23:21, 15:13).

• Jau nākamnedēļ pasaules labākie dueti dosies uz Jūrmalu, kur arī ar plašu Latvijas duetu pārstāvniecību risināsies šīs sezonas trešais "Elite 16"turnīrs.