Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Rio cīnīsies par pašiem augstākajiem mērķiem

Samoilovs un Šmēdiņš Rio cīnīsies par pašiem augstākajiem mērķiem
Aleksandrs Samoilovs
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien jaunā sponsora “Latvijas Gāzes” sporta centrā notikušajā preses konferencē pastāstīja par gatavošanos olimpiskajai sezonai un neslēpa, ka tajā mērķi ir paši augstākie.

Pēc pusotru mēnesi ilgiem treniņiem Ēģiptes kūrortpilsētā Hurgadā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmediņš ieradušies Latvijā, lai jau otrdien agri no rīta atkal dotos prom. “Esam zemajā startā. Jau rīt, plkst. 7.00 lidosim uz Riodežaneiro, kur aizvadīsim sparinga spēļu nometni pirms sezonas pirmā "Grand Slam" posma. Ēģiptē strādājām pie tehnikas un fiziskā, bet Brazīlijā vairāk koncentrēsimies uz spēlēšanu,” izteicās Aleksandrs.

“Līdz olimpisko spēļu kvalifikācijas beigām būs četri "Grand Slam" posmi. Jūtamies diezgan droši, ka tiksim uz olimpiādi, bet svarīgi ir ari dabūt pēc iespējas augstāku vietu, lai grupu turnīra izlozē būtu labākā grozā. Sezonai esam gatavi, taču skaidrs, ka optimāli labāko sportisko formu vēlamies sasniegt tieši uz augustu,” skaidro Samoilovs.

Atšķirībā no Pekinas un Londonas olimpiskajām spēlēm, kad Latvijas duetiem līdz olimpiādei bija jācīnās par ceļazīmi, šoreiz situācija ir citāda, kas nedaudz ietekmējis arī sezonas kalendāra plānošanu. “Tagad par 99% esam kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, tādēļ varam paši plānot, kur brauksim. Nevajag par katru cenu spēlēt visos turnīros un uzvarēt,” piebilda treneris Genadijs Samoilovs.

Jānis Šmēdiņš atzina, ka zemapziņā sportistiem sēž apziņa – gataviem jābūt tieši uz Rio. “Redzēsim, kāds būs sezonas sākums, pirmie turnīri, tad ari sapratīsim, vai un kas mums pietrūkst. Vēl būs gana daudz laika, lai piestrādātu pie mīnusiem.” Tikmēr viņa tēvs Andris Šmēdiņš, kurš šosezon uzņēmies galvenā trenera funkcijas, paskaidroja, ka nekādas būtiskas izmaiņas treniņprocesā šī nosacītā rotācija nav ieviesusi. Viņš apliecināja, ka puiši nometnē ir labi pastrādājuši.

“Latvijas Gāzes” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis norādīja, ka uzņēmums atbalstāmo sporta veidu lokam ir pievienojis vēl vienu. “Uz šiem puišiem raugāmies ar lielām cerībām. Novēlu, lai viņiem pietiek spēka, izturības un ticības sev. Lai uz olimpiskajām spēlēm viņi aizbrauc labākajā kondīcijā,” izsakot vēlējumu, pludmales volejbolistiem pilnus augļu grozus pasniedza Kalvītis, bet Genādijs Samoilovs piebilda, ka tagad viņu rīcībā esot viss nepieciešamais – vitamīni un gāze.

Pēc “Grand Slam” posma Brazīlijā Samoilovs dosies uz treniņnometni Dubaijā, bet Šmēdinš paliks Latvijā. Pēc tam abi dosies uz sparinga treniņnometni Losandželosā, bet pēc tās piedalīsies divos "Open" posmos Ķīnā.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-29 17:10, pirms 9 gadiem
Superīgs sporta veids, forši un spējīgi čaļi, ir iespējas sasniegt austākos rezultātus, un no sirds to novēlu! Galvenais, lai veselība turās!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-29 17:16, pirms 9 gadiem
mērķi - tas ir labi, vajadzētu pacīnīties arī par medaļām

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 17:19, pirms 9 gadiem
Cīnīsies par mērķiem? Kas viņiem neļauj tos mērķus kāds uzstādīt?

Mērķus izvirza, cīnās par sasniegmiem, rezultātiem utt.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 17:44, pirms 9 gadiem
Galvenais, lai nepieviļ fanu pūļus un Poliju neizlaiž.

Uz priekšu! Tas, ko parādīja LTV, vizuāli izskatījās diezgan iespaidīgi.

     [+] [-]

, 2016-02-29 18:37, pirms 9 gadiem
man nu gan šitāds piārs ne visai iet pie sirds..puikas protams malači, viss saprotams nauda vajadzīga, reklāmdevēji arī...bet nu par tiem mēŗķiem labāk klusībā cerēt un skaļi nepieminēt,,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-29 19:17, pirms 9 gadiem
Jau dzirdeta platisanas! Sakuma panemiet medalu un tad plataties sen zinams ka sadi gadijumi beidzas

  -2 [+] [-]

, 2016-02-29 19:24, pirms 9 gadiem
Divu stundu laikā, rūpigi rediğējot, viens muris nav konstatejis punktińu, kas autora skribelejumā ievieś lòģiku in mura divus komentārus pilnībā apgāž

  -2 [+] [-]

, 2016-02-29 19:41, pirms 9 gadiem
Komentāri kārtējo reizi "adekvāti". Kāda plātīšanās? Kurā vietā?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 19:42, pirms 9 gadiem
Samoilovs resns palicis.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 20:58, pirms 9 gadiem
Neticu viņiem. Mana prognoze max. 5 vieta olimpiādē, kas arī ir ļoti ļoti labs sasniegums.

     [+] [-]

, 2016-02-29 22:05, pirms 9 gadiem
Mani vienmēr ir mulsinājusi firma - Latvijas Gāze. Nu Latvijā gāzi var iegūt no kāda purva. Pārējā gāze ir vai no ...s, vai no kādas gāzes ieguvējas, piegādātājas valsts. Ir gan vēl visādi jocīgi nosaukumi - Latvijas nafta utt...

     [+] [-]

, 2016-02-29 22:06, pirms 9 gadiem
theoxy rakstīja: Samoilovs resns palicis.
Nē, muskuļotāks.