Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilova/Graudiņa vispirms samēros spēkus ar pasaules čempionēm Parīzē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilova/Graudiņa vispirms samēros spēkus ar pasaules čempionēm Parīzē
Anastasija Samoilova, Damjans Vojtasiks, Tīna Graudiņa. Foto: Renārs Koris / facebook.com/graudina.samoilova

29. septembrī "Roland Garros" tenisa kompleksā ierīkotajos laukumos Parīzē risināsies "Beach Pro" tūres elites posms pludmales volejbolā. Latviju pārstāvēs tikai Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova un sāks ceturtdien plkst. 10.00 pret pasaules čempionēm Dudu/Anu Patrīsiju (Brazīlija).

Atgādinām, ka augustā Graudiņa/Kravčenoka atgriezās Eiropas čempioņu tronī, savukārt septembrī par viņu jauno treneri kļuva Polijas speciālists Damjans Vojtasiks, kuram Parīzē būs pirmais turnīrs šajā amatā.

Laulības ostā iestūrējusī Anastasija nomainījusi uzvārdu, līdz ar to Graudiņas un Kravčenokas vietā turpmāk būs Graudiņa un Samoilova.

Parīzē ar devīto numuru izliktās Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova iekļuvušas A grupā un pirmajā mačā cīnīsies pret brazīlietēm Dudu/Anu Patrīsiju (#1), kuras aizvadītajā vasarā triumfēja pasaules čempionātā un ieguva arī Gštādes zeltu, bet augusta Hamburgas posmā nepiedalījās veselības apsvērumu dēļ. Šajā grupā ir arī negaidīti kvalifikāciju pārvarējušās slovēnietes Tjaša Kotnika/Tajda Lovšina (#16) un jaunizveidotais Vācijas duets Karla Borgere/Sandra Itlingere (#8), kuras pamatturnīrā iekļuva no rezervistu saraksta, aizvietojot amerikānietes un tādā veidā tiekot pie augsta izsēšanas numura.

29.09.22 plkst. 10.00Graudiņa/Samoilova - #1 Duda/Ana Patrīsija (BRA)bilance 0-5
29.09.22 plkst. 15.00Graudiņa/Samoilova - #16 Tjaša Kotnika/Tajda Lovšina (SLO)bilance 0-0
30.09.22 plkst. 14.00Graudiņa/Samoilova - #8 Karla Borgere/Sandra Itlingere (GER)bilance 0-0

Lai tiktu tālāk (ceturtdaļfinālā), grupā jāizcīna vismaz otrā vieta.

Parīzē mūsu dāmām jāaizstāv pasaules čempionātā nopelnītie 800 punkti (elites posmā par piekto vietu pienākas 760 punkti, bet par ceturto - 900).

Iepriekšējos elites posmos Graudiņa/Kravčenoka ieguva 13., ceturto, devīto, piekto un otro vietu.

Pamatturnīra pirmajā dienā gaidāms vēss laiks (11-15 grādi) ar lietus iespējamību, bet piektdien būs siltāks un saulains.

Sākotnēji bija pieteikti arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuriem vispirms būtu jāspēlē kvalifikācijā, taču pieteikums tika atsaukts. Viņi izlēma noslēgt sezonu, jo prioritāte ir olimpiskā kvalifikācija no nākamā gada. Decembrī sāks gatavoties "King of the Court" pasaules finālturnīram, kas janvārī risināsies Kataras galvaspilsētā Dohā.

"Beach Pro" tūres elites posma spēles var skatīties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
facebook.com/JanisSmedinsAleksandrsSamoilovs
fivb.12ndr.at

  +1 [+] [-]

, 2022-09-28 22:14, pirms 2 gadiem
Apsveicu!

  +5 [+] [-]

, 2022-09-28 22:16, pirms 2 gadiem
"Samoilova/Graudiņa" izskatās neierasti, bet ar laiku gan jau pieradīšu!

  +2 [+] [-]

, 2022-09-28 22:50, pirms 2 gadiem
Must see!

     [+] [-]

, 2022-10-01 15:59, pirms 2 gadiem
Divreiz gadā arī Pasaules rangs ir no svara. Pirmās astoņas komandas kvalificējās uz Pasaules tūres finālu Dohā janvāra beigās. Ar 5. vietu varētu pietikt, lai mēs noturētos 7. pozīcijā. Citādi "entry" punkti galvenie.

     [+] [-]

, 2022-10-01 16:03, pirms 2 gadiem
Šobrīd Latvijas meitenes septītās Pasaules rangā. Pirmās astoņas komandas kvalificējās uz Pasaules tūres finālu Dohā janvāra beigās. Ar 5. vietu varētu pietikt, lai mēs noturētos 7. pozīcijā. Pasaules rangam skaita astoņas sacensības. Citādi galvenie ir "entry" punkti, kur skaita tikai četras.