Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bedrītis un Rinkevičs nevēlas rēķināt, bet spēlēt un krāt pieredzi

Jānis Celmiņš

Bedrītis un Rinkevičs nevēlas rēķināt, bet spēlēt un krāt pieredzi
Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis. Foto: volleyballworld.com

“Esam mazā Portugāles ciematiņā, Atlantijas okeāna piekrastē, tuvākās divas nedēļas trenēsimies kopā ar vadošo portugāļu duetu,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com klāsta Latvijas pludmales volejbolists Ardis Bedrītis, kurš turpina atgūties pēc pleca savainojuma, un arī šajā sezonā spēlēs kopā ar Artūru Rinkeviču.

Abu kopējo sadarbību aizvadītās sezonas nogalē pārtrauca Bedrīša pleca savainojums, pēc kura nu pludmales volejbolists ir atlabis, taču atzīst, ka joprojām ikdienas treniņu procesā jāpievērš uzmanība arī tā sekām. “Katru dienu pildu dažādus fizioterapeita noteiktos vingrinājumus, kopējais atlabšanas laiks sākotnēji tika minēts seši līdz deviņi mēneši, taču ir daudz labāk. Esmu iemācījies spēlēt arī ar otru roku, būs labi. Esmu diezgan tuvu optimālajai formai,” teic Bedrītis.

Artūrs Riknevičs tikmēr atzīst, ka komandas biedra prombūtnē daudz strādājis svaru zālē. “Paveikts liels darba apjoms, centos kļūt spēcīgāks. Tagad esam atpakaļ laukumā un par to prieks, jo biju jau noilgojies pēc spēļu treniņiem,” teic sportists. Duets sezonu plāno sākt maijā ar diviem “Future” (pēc ranga pēc “Elite 16”) turnīriem Madridē un Serbijā. “Challenge” (pēc ranga otri spēcīgākie) turnīriem komanda pagaidām klāt netiek.

Treniņos šajā starpsezonu posmā Latvijas vadošās četras komandas daudz trenējušās kopā, aizvadot arī savstarpējas spēles. Komandām bijis arī turnīrs, kurā piedalījušies Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš / Mihails Samoilovs un Edgars Točs / Kristians Fokerots. “Mums gāja labi, uzvarējām šo mini turnīru,” kautrīgi atzīst Rinkevičs. “Daudz trenējamies kopā, visas komandas pēc spēles stila ir ļoti atšķirīgas, tāpēc visu laiku ir jādomā – jāpielāgojas. Nav vienkārši,” skaidro Bedrītis. Iekšējo valsts reitingu gan abi izvairās veidot, sakot, ka tas nebūtu godīgi. “Tas lai labāk paliek pludmales volejbola apskatniekiem… Šobrīd visu parāda reitinga punkti, bet patieso spēku samēru parādīs laiks. Pavisam drīz būs atlase Jūrmalas “Challenge” turnīram, kā arī Nāciju kausam, tad redzēs,” teic Rinkevičs. Par atlases formātu abiem gan pagaidām sīkākas informācijas nav, zināms vien tas, ka šādas sacensības būs.

“Turnīru sistēma jaunajiem ir pilnīgi un galīgi neparocīga,” Rinkevičs nekautrējas pakritizēt Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) izveidoto turnīru sistēmu. “Gandrīz vai vienīgā iespēja jaunajiem šobrīd ir “Future” turnīri, kuros regulāri ir jātiek trijniekā. Tas ir vienīgais veids tikt augstāk un piedalīties “Challenge” sacensībās. Viss ir OK, taču izmaksas dalībai šajos turnīros ir milzīgas un atdeve pat cīnoties par medaļām ir ļoti maza,” teic Rinkevičs. Bedrītis vēl piemin, ka arī turnīru ģeogrāfija ir ļoti nepārdomāta, turnīri ir ļoti “izmētāti”.

Vaicāti, vai šajos apstākļos nesanāk vairāk rēķināt punktus, nekā spēlēt, abi nosmej un saka, ka labprāt neko nerēķinātu un visus spēkus veltītu spēlēšanai. “Jā, nekad nebūtu iedomājies, ka pludmales volejbolistiem tik daudz jārēķina un par to visu jādomā,” teic Rinkevičs. “Mēs labprāt neko nerēķinātu un koncentrētos spēlēšanai. Patiesībā mēs vēlamies spēlēt, ne rēķināt! Brauksim, kur tiksim klāt, spēlēsim, kur tiksim klāt,” piebalso Bedrītis, sakot, ka tā ir abu kopēja vienošanās un vēlme.

Pasaules rangā (aktualizēts 2023. gada 27. martā) Bedrītis un Rinkevičs šobrīd ieņem 126. vietu, Latvijas iekšējā rangā uz papīra ieņemot ceturto pozīciju. Priekšā viņiem augstāk minētās komandas: Samoilovs / Šmēdiņš (31. vieta), Točs / Fokerots (73. vieta) un Pļaviņš / M.Samoilovs (83. vieta).