Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T. Šmēdiņš un Solovejs nepārvar Klāgenfurtes "Major" kvalifikāciju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T. Šmēdiņš un Solovejs nepārvar Klāgenfurtes "Major" kvalifikāciju
Toms Šmēdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs nav spējuši pārvarēt Klāgenfurtē notiekošā "Major" sērijas turnīra kvalifikāciju. Latvieši pirmajā kārtā ar 2-0 (22:20, 21:18) pārspēja Sīnu Faigu un Arielu Hilmanu no Izraēlas, bet otrajā ar 0-2 (22:24, 12:21) piekāpās Niko Beleram un Marko Kratigeram no Šveices.

Vakar Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs aizvadīja maču pret Tomu Benjavu un Armandu Āboliņu par tiesībām startēt kvalifikācijā. Šmēdiņš un Solovejs bija pārāki ar 2-0 (21:17, 21:16), turpinot cīņu par vietu pamatturnīrā. Šodien latviešiem kvalifikācijas pirmajā kārtā vajadzēja mēroties spēkiem ar Izraēlas pludmales volejbolistiem Sīnu Faigu un Arielu Hilmanu.

Jau pirmajās izspēlēs par sevi pie tīkla lika manīt Faiga, neitralizējot trīs Toma Šmēdiņa uzbrukumus, un piespieda latviešus ņemt pārtraukumu. Arī Vaducā Šmēdiņam bija problēmas ar uzbrukumu noslēgšanu, kas turpinājās arī Klāgenfurtē. Ja Vaducā Ruslans Sorokins ar labu servi un bloku spēja turēt Latvijas duetu virs ūdens, tad šajā mačā Solovejs nebija komandas motors. Latvieši sāka uzbrukt pēc pirmās piespēles, Solovejam krājot punktus. Neskatoties uz to, Izraēlas duets dominēja laukumā, iekrājot četru punktu pārsvaru (8:4). Uzreiz pēc tam notika lūzums spēlē, latviešiem gūstot sešus punktus pēc kārtas. Servju uzņemšanā un uzbrukumā regulāri kļūdījās Faiga, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 10:8.

Pēc tehniskā pārtraukuma Izraēlas duetam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, kad neparocīgu uzbrukumu nerealizēja Šmēdiņš (12:12). Cīņa kādu laiku ritēja punkts punktā, bet tad Solovejs sita autā, rezultātam kļūstot nelabvēlīgam (15:17). Šmēdiņam uzreiz izdevās situāciju labot, paceļot bumbu aizsardzībā un panākot neizšķirtu. Izšķirošie notikumi pirmajā setā sākās ar latviešu setbumbu pie 20:19. Ar pirmo piegājienu latviešiem neizdevās noslēgt setu, bet otrajā Solovejs pārliecinoši bloķēja Hilmana uzbrukumu - 22:20.

Otrajā setā dueti cīnījās kā līdzīgas ar līdzīgu, ilgi nespējot iegūt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Tā tas ilga līdz tehniskajam pārtraukumam, kurā vadībā ar 11:10 gāja Latvijas duets. Pēc atpūtas kļūdījās Hilmans, kas ievadīja latviešu izrāvienu. Solovejs ļoti labi servēja, bet Šmēdiņš darbojās aizsardzībā. Tādējādi rezultāts kļuva 15:11. Līdz seta galotnei latvieši kontrolēja cīņas gaitu, bet tad neliels izrāviens padevās Izraēlas duetam, sadeldējot rezultāta starpību uz pusi un liekot latviešiem ņemt pārtraukumu (19:17). Pēc pārtraukuma Šmēdiņš un Solovejs nokārtoja visu līdz galam, svinot uzvaru ar 2-0 (22:20, 21:18).

Līdz ar to Latvijas duets nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pamatturnīrā. Izšķirošajā mačā Šmēdiņa un Soloveja pretinieki bija Niko Belers un Marko Kratigers no Šveices, kuri pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 2-1 (15:21, 21:13, 15:13) pārspēja Lorencu Šūmanu un Juliusu Toli no Vācijas.

Izšķirošo maču labi sāka Latvijas duets, uzreiz iegūstot divu punktu pārsvaru. Tiesa nākamos punktus guva šveicieši, atjaunojot neizšķirtu (2:2). Drīz vien šveicieši pēc latviešu nedienām uzbrukumā ieguva divu punktu pārsvaru. Tas noturējās līdz brīdim, kad Kratigers pieļāva kļūdu, pieskaroties tīklam. Tālāk jau cīņa ritēja punkts punktā, duetiem atpūtā dodoties pie rezultāta 11:10 Šveices pāra labā. Pēc pārtraukuma Latvijas duets sasparojās, spējot arī izvirzīties vadībā ar 17:14, kad lielisks bloks padevās Solovejam. Šveicieši uzreiz paņēma pārtraukumu. Pēc tā Latvijas duets nospēlēja spēju robežās, bet šveicieši pielāgojās un ne bez veiksmes atjaunoja neizšķirtu (19:19). Sekoja pārtraukums, pēc kura Kratigers bloķēja Soloveja sitienu, Šveices pārim tiekot pie setbumbas. Tā palika neizmantota, bet brīdi vēlāk Kratigers kļūdījās uzbrukumā. Seta galotne ieilga, līdz to uzvarēja Šveices pludmales volejbolisti - 24:22.

Arī otro setu sekmīgāk sāka šveicieši, izvirzoties vadībā ar 4:2. Latvieši uzreiz sniedza pienācīgu atbildi, veicot izrāvienu un pārņemot vadību (5:4). Uzreiz pēc tam sekoja Šmēdiņa un Soloveja kļūdu virkne uzbrukumā, kas pie 5:8 lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā situācija neuzlabojās, Šveices pārim dominējot laukumā (11:6). Pēc tehniskā pārtraukuma ātri kļuva skaidrs, ka Klāgenfurtes "Major" pamatturnīrā spēlēs tikai divi Latvijas pāri. Šveices duets turpināja audzēt pārsvaru, galu galā satriecot Šmēdiņu un Soloveju ar 2-0 (24:22, 21:12).

Līdz ar to pamatturnīrā no Latvijas pāriem redzēsim mūsu olimpiešus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, kā arī Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu.

     [+] [-]

, 2016-07-30 08:38, pirms 8 gadiem
video
Beeler/KrattigerSUI-Solovejs/Smedins T LAT- A1 Major Klagenfurt 2016 Qualifications

https://www.youtube.com/watch?v=Def...