Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"ERGO Open 2018" pārceļas uz Jūrmalas smiltīm

"ERGO Open 2018" pārceļas uz Jūrmalas smiltīm
Sīvas cīņas un aizraujošas epizodes garantētas arī Jūrmalā.
Foto: facebook/volejbolslv

“ERGO Open 2018” ceturtais posms notiks Jūrmalas pludmalē Majoros, kur pēc mēneša norisināsies Eiropas U-22 čempionāts. Šajā posmā piedalīsies gan vīriešu, gan sieviešu dueti. Iespēja uzvarēt un izcīnīt lielāko daļu 2000 eiro lielā balvu fonda būs tiem, kas šajā sezonā uzvaras laurus Latvijā vēl nav plūkuši, jo daži spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolisti turpinās sacensties pasaules tūres posmā, šoreiz – Varšavā. Kā ierasts, skatītājiem garantēta iespēja piedalīties konkursos un iegūt čempionāta atbalstītāju sagādātās balvas.

Kamēr spēcīgākie Latvijas, Igaunijas un Lietuvas dueti devušies laimes meklējumos uz Poliju, pārējiem dalībniekiem ir lieliska iespēja pakāpties augstāk un iegūt vairāk punktu pasaules rangam. Skatītāju atbalsts būs vajadzīgs visiem, bet skatītājiem tiks ERGO sarūpētās balvas.

Vīriešu konkurencē pieteikti 25 pāri vīriešiem un 14 dueti sievietēm. Vīriešiem favorītu lomā ir piektais spēcīgākais Latvijas rangā Haralds Regža pārī ar Tomu Šmēdiņu, kā arī iepriekšējā posmā favorītu kārtis sajaukušie Atvars Vilde un Toms Benjavs. Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kuri pasaules tūres posma rezervistu sarakstā Varšavā šobrīd ir trešie, Jūrmalā spēlēs katrs ar savu pārinieku – attiecīgi ar Aleksandru Nasonovu un lietuvieti Gilbertu Kerpi. Ko spēs abi jaunizveidotie dueti, varētu būt šī posma galvenā intriga pēc uzvarētāju noskaidrošanas.

Interesanti, ko spēs divi lietuviešu dueti, kā arī Sanktpēterburgas pārstāvji Grigorijs Gončarovs un Aleksejs Arhipovs no šā brīža, nebaidīsimies tā teikt, pasaules pludmales volejbola lielvalsts Krievijas. Savs vārds būs sakāms arī Matīsam Gabdulļinam un Arnim Reliņam, kā arī citām Latvijas bīčvolejbola pamatvērtībām. Šmēdiņš ar Regžu gan pieteikti Varšavas turnīra kvalifikācijas sacensībām, kas notiks trešdien, un lieliska snieguma gadījumā var Polijas galvaspilsētā aizkavēties.

Sievietēm Jūrmalas posmam nav pieteikušās vien Latvijas labākās pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras arī kals veiksmi Varšavā. Gan Jūrmalai, gan Varšavai pieteikušās Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras iepriekšējā nedēļā ieņēma 19. vietu pasaules tūres posmā Singapūrā, gan Agnese Caica un Marta Ozoliņa. Tā kā visiem trim Latvijas duetiem Polijā trešdien jālaužas caur kvalifikācijas sietu, jāvēl veiksme Varšavā, bet pretējā gadījumā – Jūrmalā. Turnīram Jūrmalā būs jādod atbilde vēl vismaz uz diviem svarīgiem jautājumiem. Pirmais – vai Kristīnes Briedes un Vanesas Grosbergas lidojumam pirmajā posmā Alūksnē (3. vieta) būs turpinājums. Otrais – ko smiltīs spēs jaunizveidotais duets no divām spēlētājām, kuras ilgu laiku zālē ir aizvadījušas pirmā tempa uzbrucēju postenī, spēlējot arī Latvijas izlasē, Līva Sola un Kristīne Dzierkale.

Pretenzijas uz uzvaru posmā sapņot pieteikt arī mūsu kaimiņienes – trīs dueti no Lietuvas ar Ievu Dumbauskaiti, kura Latvijas reitingā aiz Graudiņas un Kravčenokas ieņem trešo vietu, un Vīteni Vitkauskaiti priekšgalā un Igaunijas pāris Helēna Hollasa un Līsa Sometsa.

Sacensības piektdien Majoru pludmalē sāksies ar kvalifikācijas turnīru, sestdien turpināsies ar grupu spēlēm un pirmo izslēgšanas turnīra kārtu, bet svētdien tiks noskaidroti uzvarētāji.

Klubu vērtējumā pirms Jūrmalas posma sīva konkurence ir gan par pirmo, gan trešo vietu. Vadībā ar 978 punktiem ir Ventspils Pludmales volejbola klubs „Bloks”, tikai ar 34 punktu atstarpi seko Latvijas Universitāte/”O-Sands”, bet uz 3. vietu šobrīd pretendē Sporta klubs „Ķeizarmežs” (528 p.) un „BeachBox” „Gepardi” (456 p.).

Šosezon Latvijas čempionātā “ERGO Open 2018” pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem vēl varēs vērot Ventspilī, sacensības tikai vīriešiem notiks arī Cēsīs, bet čempionāta fināls no 3. līdz 5. augustam norisināsies Jūrmalas pludmales centrā, nedēļu pēc Eiropas U-22 čempionāta.

Jau sesto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Alūksnes, Saulkrastu, Jūrmalas un Cēsu pilsētas domes.

Ieeja uz visām “ERGO Open 2018” spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2018-06-28 16:10, pirms 6 gadiem
Un kad tad sāks? Jācer ka baigi agri jau nē.