Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam/Šmēdiņam sāpīgs zaudējums Meksikas turnīra pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam/Šmēdiņam sāpīgs zaudējums Meksikas turnīra pusfinālā
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piedzīvojuši pirmo zaudējumu Tlakskalas "Challenge" turnīrā. Pusfinālā latvieši atzina grupu turnīrā pieveikto čīliešu Noe Aravena un Visentes Droguē pārākumu.

• Atgādinām, ka Pasaules tūres vietā tagad stājas "Beach Pro" tūre, kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas pēc kvalifikācijas sacentīsies pamatturnīrā "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. Jaunā sezona sākas ar "Challenge" posmu Meksikā.

• Tlakskalas "Challenge" pamatturnīrā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja četras uzvaras četrās spēlēs, iekļūstot pusfinālā. Tajā pretī stājās pirmajā spēlē pieveiktie un kvalifikāciju pārvarējušie čīlieši Noe Aravena un Visente Droguē. Pirmā abu pāru tikšanās noslēdzās ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:16), bet turnīra turpinājumā Čīles duets pārsteidza, aizkļūstot līdz pusfinālam.

• Spēles sākumā cīņa ritēja punkts punktā, bet tad bumbu autā raidīja Šmēdiņš, ļaujot minimālā vadībā izvirzīties Čīles duetam (7:6). Brīdi vēlāk uzbrukumu nenoslēdza Samoilovs, ko pretinieki izmantoja, panākot divu punktu pārsvaru. Droguē vēl izdevās tikt arī pie eisa, uzservējot pa tīkla malu, kas tehniskajā pārtraukumā ļāva čīliešiem doties pie labvēlīga rezultāta 12:9.

• Seta otrajā pusē ar atspēlēšanos latviešiem nevedās, pie četru punktu deficīta ņemot pārtraukumu (11:15). Droguē turpināja sekmīgi spēlēt pie tīkla un labi servēja, ar ko latvieši nereti netika galā. Latviešiem bija pāris iespējas samazināt rezultāta starpību, bet arī tās ne visas izdevās izmantot. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja pirmo setu ar rezultātu 17:21.

• Otrā seta sākumā Šmēdiņš atzīmējās ar bloku, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 3:1. Brīdi vēlāk nepārliecinoši uzbrukumā nospēlēja Samoilovs, ļaujot Aravenam izlīdzināt rezultātu. Tad garāku izspēli izdevās uzvarēt latviešiem, labi aizsardzībā nospēlējot Šmēdiņam, kurš brīdi vēlāk ar bloku panāca 7:4. Arī Samoilovs nodemonstrēja neatlaidīgu cīņu aizsardzībā, turpinot Latvijas dueta izrāvienu - 10:4.

• Seta turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās, bet čīliešiem īsti netika dota iespēja atspēlēties. Latvieši turpināja nealaidīgi cīnīties par katru bumbu, kas palīdzēja nosargāt sešu punktu pārsvaru līdz seta galotnei (17:11). Čīlieši pāris punktus spēja atspēlēt, bet intriga seta galotnē neradās, Latvijas duetam uzvarot setu ar 21:17.

• Trešo setu labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 3:1. Kādu laiku Latvijas duetam izdevās precīzi nospēlēt pie pretinieku serves, bet tad Droguē bloķēja Šmēdiņa uzbrukuma sitienu. Nebija tālu, lai Aravena pēc darbības aizsardzībā, izvirzītu pretiniekus vadībā, bet divas viņa kļūdas uzbrukumā ļāva latviešiem atgūt zaudēto (8:6).

• Drīz pēc tam sekoja Čīles dueta izrāviens, kas ļāva tam iegūt minimālu vadību (10:9). Ļoti dārgi maksāja Šmēdiņa kļūda serves uzņemšanā, kas jau nozīmēja divu punktu deficītu. Latvieši seta galotnē sagaidīja kļūdu no Droguē, rezultātam kļūstot neizšķirtam (13:13). Aravena izglāba čīliešus no vēl viena punkta zaudējuma, bet Droguē nerealizēja pirmo mačbumbu. Otrajā piegājienā viņam padevās nevainojama serve, kas atnesa uzvaru. Samoilovs un Šmēdiņš pusfinālā piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā ar 1-2 (17:21, 21:17, 14:16).

• Līdz ar to latviešiem plkst. 21:00 pēc Latvijas laika būs jāspēlē par trešo vietu pret brazīliešiem Renatu un Vitoru Felipi, kuri pusfinālā trīs setu cīņā ar 1-2 (21:17, 22:24, 12:15) piekāpās Mihalam Brilam un Bartošam Losjakam.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-20 07:12, pirms 2 gadiem
Viss turpinās! Nu nespēj saņemties pret galīgi švakuļiem!

  -3 [+] [-]

, 2022-03-20 07:18, pirms 2 gadiem
kaut kādiem latinosu pi.dariem pagrūda

  -2 [+] [-]

, 2022-03-20 10:12, pirms 2 gadiem
Penzionāri.....

     [+] [-]

, 2022-03-20 12:29, pirms 2 gadiem
Nav slikts sākums sezonai,malači un būsiet uz pjedestāla!🙌

  -2 [+] [-]

, 2022-03-20 12:50, pirms 2 gadiem
Var teikt paldies Samoilovam par ,,izcilu ,,bumbas atdošanu pretiniekam ,kad vienkārši tā bija jātriec smiltīs..Krievi teiktu -slsboje zveno....

     [+] [-]

, 2022-03-20 14:59, pirms 2 gadiem
decibels rakstīja: Var teikt paldies Samoilovam par ,,izcilu ,,bumbas atdošanu pretiniekam ,kad vienkārši tā bija jātriec smiltīs..Krievi teiktu -slsboje zveno....
Kā teiktu igauņi ?