Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Namiķe ar četrām uzvarām debitē NCAA pludmales volejbolā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Namiķe ar četrām uzvarām debitē NCAA pludmales volejbolā
Karolīna Ferariša (#35) un Anete Namiķe (#23) "Stetson" komandā. Foto: gohatters.com

Šajā nedēļas nogalē 2020. gada U20 Eiropas čempione pludmales volejbolā Anete Namiķe debitēja ASV studējošo sacensībās (NCAA). Latvietes pārstāvētā vienība Delendas "Stetson" savos laukumos uzvarēja pirmajos četros dueļos. Komandu otro spēcīgāko duetu mačos pirmkursniece Anete Namiķe un brazīliešu izcelsmes itāliete Karolīna Ferariša guva tikai panākumus.

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

Sezonas pirmajā duelī "Stetson" ar 5-0 pieveica nomināli vājāko "Mercer", otro spēcīgāko duetu mačā Namiķe/Ferariša uzvarēja ar 21:12 un 21:18. Otrais duelis bija ļoti principiāls - ranga 19. komanda cīnījās 18. numuru "South Carolina" (maijā NCAA finālsacensībās piedalīsies 16 labākās) un triumfēja ar 4-1, Namiķe/Ferariša uzvarēja ar 21:19, 15:21 un 15:12. Trešajā duelī "Stetson" ar 5-0 apspēlēja "Charleston", arī Namiķe/Ferariša uzvarēja (21:19 un 21:14). Ceturtajā duelī "Stetson" ar 4-1 pārspēja FGCU, te Namiķe/Ferariša uzvarēja ar 21:12 un 21:18.

"Stetson" ir viena no divām NCAA komandām ar milzīgu ārzemnieču īpatsvaru. Namiķes pārstāvētajā vienībā no 16 spēlētājām 10 ir ārzemnieces (divas kanādietes, divas čehietes, poliete, norvēģiete, izraēliete, angliete, itāliete un latviete). Šajā komandā akcents tradicionāli tiek likts uz salīdzinoši īsa auguma pludmales volejbolistēm.

Šajā nedēļas nogalē sezonu sāka arī Kristīnes Briedes pārstāvētā Malibu "Pepperdine" un uzvarēja trīs nomināli vājākas komandas (5-0, 5-0, 3-2). Latviete nespēlēja, kaut gan bija redzama uz afišas. Rudens pārbaudes spēlēs mūsējā startēja "Pepperdine" ceturtajā spēcīgākajā duetā.

Tīnas Graudiņas pārstāvētajai NCAA čempionvienībai Losandželosas USC naktī uz svētdienu būs neoficiāls duelis pret savām bijušajām spēlētājām. Gaidot šo notikumu, USC publiskoja ekscentrisku video ar bijušo spēlētāju manekeniem un NCAA galveno trofeju skūpstošo kādreizējo galveno treneri Annu Kolīru.

Izmantotie resursi:
pepperdinewaves.com
Stetson - gohatters.com

     [+] [-]

, 2022-02-27 16:25, pirms 3 gadiem
Foto kā no konfekšu veikala