Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka/Valkenhorsta iekļūst Hamburgas "King of the Court" pusfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kravčenoka/Valkenhorsta iekļūst Hamburgas "King of the Court" pusfinālā
Anastasija Kravčenoka un Kira Valkenhorsta. Foto: King of the Court

Vācijas ziemeļu metropolē Hamburgā turpinās "King of the Court" pludmales volejbola šovs. Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašniece Anastasija Kravčenoka un 2016. gada olimpiskā čempione Kira Valkenhorsta (Vācija) šodien iekļuva pusfinālā, kas sāksies 26. jūnijā plkst. 16.00.

"King of the Court" šovā izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga un visai grūti saprotama ne tikai vidusmēra līdzjutējam...

Sieviešu sacensībās laukums ir sadalīts divās pusēs – karalieņu pusē un izaicinātāju pusē. Ar izlozes palīdzību tiek noteikts, kuras sāk karalieņu pusē, kuras – izaicinātāju pusē un kuras citas komandas gaida savu kārtu doties laukumā. Punktu iespējams gūt vienīgi karalieņu pusē – ja izspēlē, kuru vienmēr ar servi sāk izaicinātājas, uzvar karalienes, tad karalienes saņem vienu punktu, bet izaicinātājas dodas malā. Ja izspēlē uzvar izaicinātājas, tad karalienes dodas malā, izaicinātājas pāriet uz karalieņu pusi, taču punktu nesaņem. Ja izaicinātājas kļūdās servē, šis duets dodas malā, bet karalienes punktu nesaņem.

# Latvijas-Vācijas duets Anastasija Kravčenoka/Kira Valkenhorsta šodien spēlēja ceturtdaļfināla fāzē, kur pretinieces bija kanādiešu dvīnes Megana Maknamara/Nikola Maknamara, japānietes Akiko Hasegava/Jurika Sakaguči, nīderlandietes Emma Pīrsma/Mekisma van Drīla un amerikānietes Sāra Šermerhorna/Korinna Kvīgla.

Pirmajā kārtā Kravčenoka ar eisu panāca nokļūšanu karalieņu pusē. Kravčenoka guva mūsu pirmo punktu, bet Valkenhorsta sarūpēja otro. Šajā kārtā galvenais bija nepalikt pēdējām. Valkenhorsta nodrošināja atgriešanos, Kravčenoka guva trešo punktu, savukārt pretiniece skāra tīklu - mums tādējādi ceturtais punkts. Kravčenoka panāca atgriešanos karalieņu pusē, amerikāniete iesita tīklā (mums piektais punkts), Valkenhorsta iesita sesto, bet Kravčenoka sarūpēja septīto, nostiprinoties vadībā. Izaicinātāju pusē Kravčenoka kādā brīdī izmēģināja spēkus bloķētājas pozīcijā. Valkenhorsta iesita astoto un devīto punktu. Sanāca otrā vieta, savukārt pēdējās palika nīderlandietes (2), kurām turnīrs ir noslēdzies.

→ → Otrajā kārtā amerikāniete skāra tīklu (mums pirmais punkts), bet Valkenhorsta iesita otro punktu Ilgstoši neizdevās papildināts savu krājumu, bet japānietes tikmēr bija uz nulles. Cīnoties pret japānietēm, Valkenhorsta guva trešo punktu. Kad bija atlikušas piecas minūtes, Kravčenoka/Valkenhorsta atradās pēdējā vietā, bet trīs punkti bija arī japānietēm. Valkenhorsta iesita ceturto, bet Kravčenoka sagādāja piekto punktu, paceļoties uz otro vietu. Kravčenoka izlēma nospēlēt uz skatītājiem, taču bumba nokļuva tīklā. Ar pieciem punktiem sanāca trešā vieta, savukārt japānietes (3) finišēja pēdējās.

→ → → Trešajā kārtā varēja spēlēt bez stresa, jo jau bija izcīnīta ceļazīme uz pusfinālu. Kravčenoka ar eisu panāca atgriešanos karalieņu pusē, taču Valkenhorsta sita pāri laukumam. Amerikānietes un kanādietes tikmēr sapelnīja attiecīgi piecus un trīs punktus. Kravčenoka panāca atgriešanos un guva pirmo punktu, izpildīja vēl vienu eisu un pēcāk guva arī otro punktu. Valkenhorsta sarūpēja trešo, Kravčenoka - ceturto, Valkehorsta - piekto, Kravčenoka - sesto, Valkenhorsta - septīto, Kravčenoka - astoto. Kanādietes un amerikānietes finišēja ar attiecīgi 14 un 11 punktiem, bet Latvijas/Vācijas duets ierindojās trešajā vietā.

26. jūnijā plkst. 16.00 pusfinālā pretī stāsies kanādiešu dvīnes Megana Maknamara/Nikola Maknamara (atkal), nīderlandietes Pleuna Jipma/Emija van Drīla, Lezāna Plaseta/Aleksija Rišāra (Francija) un beļģietes.

Atgādinām, ka janvārī aizvadītajā "King of the Court" finālturnīrā Latvijas-Austrālijas duets Anastasija Kravčenoka/Fība Bela izcīnīja bronzu. Kravčenokas trešā vieta ir Latvijas līdz šim augstākais sasniegums "King of the Court" turnīrā. Pagājušā gada augustā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ieguva ceturto vietu Utrehtas posmā.

Hamburgas šova tiešraide bez maksas ir pieejama watch.kingofthecourt.com, kur gan ir jāpiereģistrējas.

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com