Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Utrehtas "King of the Court" turnīrā ierindojas ceturtajā vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Utrehtas "King of the Court" turnīrā ierindojas ceturtajā vietā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš noslēguši dalību Nīderlandes pilsētā Utrehtā notiekošajā "King of the Court" turnīrā. Latvieši finālā piecu pāru konkurencē ierindojās ceturtajā vietā. Turnīrā uzvarēja Eiropas U22 čempioni no Zviedrijas, Dāvids Āmans un Jonatans Helvigs.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien aizvadīja pusfināla kārtu, kurā uzvarēja divās no trim spēlēm, pārliecinoši kvalificējoties finālam. Fināla pirmajā spēlē pēc pusotras spēlētas minūtes Šmēdiņš izcēlās ar eisu, ļaujot Latvijas duetam ieņemt "karaļa" pusi. Latvieši tajā nomainīja Šveices/Austrijas pāri Marko Kratigeru/Moricu Pristaucu, kuri iepriekš guva piecus punktus. Tieši šis pāris atgriezās "karaļa" pusē, latviešiem nespējot tikt pie trešā punkta. Kad spēlētas bija piecas minūtes, vadībā ar septiņiem punktiem izvirzījās beļģi Drīss Kokelkorens un Toms van Valle, bet tad viņu vietu ieņēma Samoilovs un Šmēdiņš.

Latvijas pludmales volejbolisti palielināja savu punktu bagāžu līdz pieciem punktiem, pēc pus spēles ieņemot trešo vietu. Pēc minūtes Samoilovs un Šmēdiņš ieguva sesto punktu un pakāpās uz otro pozīciju aiz 11 punktus sapelnījušajiem beļģiem. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām Kratigers un Pristaucs pārņēma otro vietu ar septiņiem punktiem, bet vēl minūti vēlāk arī zviedri Dāvids Āmans un Jonatans Helvigs apsteidza Samoilovu un Šmēdiņu. Latvijas pludmales volejbolisti pēdējā minūtē vēl nonāca "karaļa" pusē un noslēdza pirmo spēli ar 10 punktiem, ierindojoties otrajā vietā. Tikmēr pēc pirmās spēles izstājās bez punktiem palikušie vācu dvīņu brāļi Benets un Davids Ponevaci.

Otrajā spēlē pēc minūtes Latvijas duets nonāca "karaļa" pusē, bet tika tikai pie viena punkta. Pēc četrām spēlētām minūtēm Latvijas duets atgriezās "karaļa" pusē, bet zaudēja garāku izspēli Kratigeram un Pristaucam. Pēc piecām spēlētām minūtēm ar trim punktiem vadībā bija zviedri Āmans un Helvigs, bet latvieši ar vienu punktu pēdējā, ceturtajā pozīcijā. Nākamajās piecās minūtēs neviens no pāriem nespēja iegūt izšķirošu pārsvaru, bet vissliktāk klājās Samoilovam un Šmēdiņam, kuri nespēja tikt pie punktiem.

Pēdējās četrās minūtēs Latvijas duetam jau vajadzēja gūt vismaz sešus punktus, lai apsteigtu Kokelkorenu un Van Valli, bet vispirms vajadzēja nokļūt "karaļa" pusē. Beļģi to paveica pirmie, palielinot pārsvaru no pēdējā vietā esošajiem latviešiem. Uz trešo vietu tika nobīdīti Āmans un Helvigs, bet divas minūtes bija par maz, lai Latvijas duets izglābtos no izkrišanas. Samoilovs un Šmēdiņš pēdējā minūtē vēl tika "karaļa" pusē, bet tika vien pie diviem punktiem. Līdz ar to latvieši noslēdza spēli ceturtajā pozīcijā ar trim punktiem, noslēdzot dalību "King of the Court" turnīrā.

Pēdējā spēlē trīs pāri cīnījās par uzvaru turnīrā. Sākumā ar pieciem punktiem vadībā izviržijās Kokelkorens un Van Valle, bet tad labi "karaļa" pusē nospēlēja Āmans un Helvigs, pēc piecām minūtēm esot vadībā ar septiņiem punktiem. Vēl pēc pāris minūtēm Zviedrijas pārim jau bija 11 punkti, kas lika domāt, ka spēle beigsies pirms būs pagājušas 15 minūtes. Zviedriem vajadzēja gūt 15 punktus, uz ko viņi pārliecinoši gāja. Pie 14 punktiem Kokelkorens un Van Valle tomēr nomainīja Zviedrijas pāri "karaļa" pusē, bet vēl brīdi vēlāk pie iespējas tika arī Kratigers un Pristaucs. Šveices/Austrijas pāris spēli beidza ar astoņiem punktiem, beigās apsteidzot beļģus, bet ar 14 uzvarēja Eiropas U22 čempioni no Zviedrijas - Āmans un Helvigs.

     [+] [-]

, 2021-08-28 23:27, pirms 3 gadiem
Tā jau ir mūsu vieta pēdējā laikā, apsveicu.

     [+] [-]

, 2021-08-29 00:13, pirms 3 gadiem
Bija finālā,
"koroče" pakāsa

     [+] [-]

, 2021-08-29 07:20, pirms 3 gadiem
Bīčniekiem labs ķēriens šogad uz ceturtajam

  +1 [+] [-]

, 2021-08-29 09:06, pirms 3 gadiem
Kaut kā jocīgi izklausās, bija finālā bet beigās ceturtie. Parasti jau ja ir fināls un zaudē, paliek otrie. Bet šo turnīru grūtāk izprast.

     [+] [-]

, 2021-08-29 10:21, pirms 3 gadiem
Kāttējais surogātspota surogātturnīrs.