Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Kravčenoka Sidnejā sasniedz astotdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Graudiņa un Kravčenoka Sidnejā sasniedz astotdaļfinālu
Tīna Graudiņa
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres divu zvaigžņu posma pamatturnīrā Sidnejā sekmīgi debitējušas Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Latvietes grupā zaudēja ASV pārim, bet sakāva kanādietes, iekļūstot astotdaļfinālā.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Sidnejas turnīru sāka no kvalifikācijas otrās kārtas, kurā spēja divos setos pieveikt Čehijas pludmales volejbolistes. Tas ļāva pirmo reizi iekļūt Pasaules kausa tūres posma pamatturnīrā. Tajā latviešu pirmās pretinieces bija ASV pludmales volejbolistes Kimberlija Diselo un Emīlija Stokmana.

Lai arī ASV duets bija mača favorīts, pirmajā setā latvietes braši cīnījās, zaudējot galotnē ar 19:21. Otrajā setā Graudiņai un Kravčenokai klājās vēl nedaudz grūtāk, kas lika samierināties ar zaudējumu - 0-2 (19:21, 17:21). Lai potenciāli izkļūtu no grupas, latvietēm vajadzēja uzvarēto otro maču.

E grupas otrajā spēlē Latvijas duetam pretī stājās kanādietes Megana Neigī un Marija-Kristīne Lapointa, kuras arī pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīra pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 12:21) piekāpās Taizemes duetam, kas turnīrā izlikts ar augsto piekto numuru. Šī spēle Latvijas duetam izvērtās gana viegli. Jau pirmajā setā kanādietes tika atstātas uz 10 punktiem, bet mačā kopumā izdevās gūt panākumu ar rezultātu 2-0 (21:10, 21:13). Ar to bija pilnīgi pietiekami, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

Astotdaļfinālā latvietēm pretī stāsies austrietes Katarina Šucenhofere un Lēna Plesutšnika, kuras visai pārliecinoši izcīnīja divas uzvaras savā grupā. Spēle paredzēta šodien plkst. 23:15 pēc Latvijas laika centrālajā laukumā.

Izmantotie resursi:
Home - Sydney

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja