Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "U22 EČ mūsu ambīcijas ir ļoti augstas, vēlamies uzvarēt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa: "U22 EČ mūsu ambīcijas ir ļoti augstas, vēlamies uzvarēt"
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Majoros šodien notika preses konference, kas veltīta 26.-29. jūlija Eiropas čempionātam pludmales volejbolā. 2016. gada čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka arī šogad mērķē uz pirmo vietu, tiesa, pasaules rangā Krievijas vadošais duets atrodas augstāk. Viss ir sagatavots, skatītāji varēs vērot klātienē bez maksas.

Jau piekto gadu Jūrmalā notiks lielas starptautiskās sacensības pludmales volejbolā. U22 Eiropas čempionātā Latvija būs pārstāvēta ar trijiem sieviešu un trijiem vīriešu duetiem. 2016. gada U22 Eiropas čempiones Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un pērnā gada U21 pasaules čempionāta bronzas medaļnieki Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs kotējas kā pretendenti uz pjedestālu. Piedalīsies arī Rinalds Aišpurs/Rinalds Belerts, Aleksandrs Nasonovs/Roberts Kļaviņš, Varvara Brailko/Anete Namiķe un Vanesa Grosberga/Kristīne Briede. Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris - Genādijs Samoilovs, savukārt vīriešu vadītājs ir Lauris Iecelnieks.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis: "Mūsu meitenes un zēni, kuri kaut kur trenējas, darīs visu, lai iepriecinātu sevi, skatītājus un jūrmalniekus. Tribīnēs skatītāji šogad tiek aicināti bez maksas. Tas būs pasākums, kurā ir jaunība, sports un volejbols - ar skatu nākotnē. Lielu paldies gribu teikt Jūrmalai, jau piekto reizi kopīgi [organizējam]. Īstā jūrmalā un īstās smiltīs tas ir stipri emocionālāk, skaistāk, efektīvāk un volejbolistiem arī vienkāršāk. Visiem liels paldies par sagatavošanās periodu!"

U22 EČ laikā sola karstāku laiku nekā nedēļas sākumā, tāpēc turnīra direktors Edgars Žaiženijs novēlēja izturību sportistiem un pasākumā iesaistītajām personām. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz lielākā daļa sportistu dzīvos Rīgā, nevis Jūrmalā, jo atpūtas sezonā nav tik daudz vietu, lai izmitinātu. Tiesneši, apkalpojošais personāls un Latvijas sportisti mitināsies dažādās Jūrmalas viesnīcās.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe lepojas ar jūru, dabīgām smiltīm un mūsu spēlētājiem. Viņasprāt, pludmales volejbols asociējas ar Jūrmalas pilsētu. "Jūrmala visus gaida. No tehniskā viedokļa viss ir gatavs. Gaidām labas spēles un ceram uz uzvaru. Paldies mūsu spēlētājiem, saturieties, būsim klāt un jūs mūs dzirdēsiet!"

Kādi mērķi U22 Eiropas čempionātā? "Mūsu ambīcijas ir ļoti augstas. Nebaidīšos teikt, ka, protams, gribam uzvarēt šajā turnīrā. Lai to izdarītu, būs ļoti jācīnās, arī veiksmes faktoram būs ļoti liela nozīme. Pašlaik krievietes [Nadežda Makroguzova/Svetlana Holomina] pasaules rangā ir augstāk nekā mēs. Teorētiski viņas skaitītos šī turnīra favorītes, taču savā starpā neesam spēlējušas, tā kā redzēs, kā būs un vai vispār tiksimies," teica jūrmalniece Tīna Graudiņa, kurai piebalsoja pāriniece Anastasija Kravčenoka: "Mēs gribam baudīt katru minūti no šī turnīra. Gribam, lai arī skatītāji bauda mūsu spēli un šo atmosfēru."

Tikmēr vīriešu turnīrā neviens duets pasaules rangā nav augstā vietā. Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs varētu būt turnīra galvenie favorīti.

Izšķirošās Eiropas U22 čempionāta spēles svētdien no Jūrmalas tiešraidēs tiks demonstrētas Sportacentrs.com portālā, kā arī Sportacentrs.com TV kanālā.



Izmantotie resursi:
facebook.com/Jurmala.Beachvolley

  +1 [+] [-]

, 2018-07-24 12:37, pirms 6 gadiem
mana prognoze
1. vieta Šmits-Samoilovs
3. vieta Graudiņa-Kravčenoka

  +1 [+] [-]

, 2018-07-24 12:46, pirms 6 gadiem
ritenis rakstīja: mana prognoze
1. vieta Šmits-Samoilovs
3. vieta Graudiņa-Kravčenoka
Kāpēc tāds pesimisms ar sievietēm??

  +1 [+] [-]

, 2018-07-24 12:54, pirms 6 gadiem
optam rakstīja: Kāpēc tāds pesimisms ar sievietēm??
tas ir mans subjektīvais reālisms, nevis pesimisms

  +1 [+] [-]

, 2018-07-24 14:08, pirms 6 gadiem
Ambīcijas ir laba lieta, tikai nevajag ļaut šīm ambīcijām visu pārņemt, jo citādi čiks vien var sanākt... Bet vienalga veiksmi visiem mūsējiem!

     [+] [-]

, 2018-07-26 10:04, pirms 6 gadiem
Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis: "Mūsu meitenes un zēni, kuri kaut kur trenējas"
Šis ir diezgan smieklīgi Kautkur jau viņi trenējas