Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Nekāpsim uz tiem grābekļiem, uz kuriem uzkāpām pirms gada"

Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Nekāpsim uz tiem grābekļiem, uz kuriem uzkāpām pirms gada"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.org

Viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs šodien piedalījās preses konferencē, kurā mediji tika informēti par augustā Jūrmalas smiltīs notiekošo CEV Satellite turnīru. Šobrīd gan Aleksandra prātu krietni vien vairāk nodarbina domas par gaidāmo Eiropas čempionātu, kas no 3. - 8.jūnijam risināsies Itālijā, Kagliari.

Sezonas sākums Aleksandram Samoilovam duetā ar Jāni Šmēdiņu padevies itin veiksmīgs. Lai gan pirmajā FIVB Pasaules kausa posmā nācās palikt bez medaļas (4.vieta), turpinājumā divas godalgas tika izcīnītas. Vispirms sudrabs Ķīnā, bet pēcāk arī zelts Meksikā. Lai gan dalībnieku sastāvs Meksikā nebija tas spēcīgākais, sasnieguma spozmi tas nemazina.

„Sezonas sākums ir ļoti veiksmīgs. Ja salīdzinām ar pagājušās sezonas sākumu, tad esam ļoti apmierināti. Esam spēruši milzīgu soli uz priekšu, un sezona mums sākusies ļoti veiksmīgi. Jācer, ka tādā pat garā spēsim turpināt, katrā no turnīriem cīnīsimies par pirmo vietu,” apņēmīgs ir Aleksandrs Samoilovs, kurš duetā ar Jāni Šmēdiņu izlaidīs Pasaules kausa etapu Anapā (Krievija, 28.maijs – 1.jūnijs), lai labāk sagatavotos Eiropas čempionātam. „Uz Anapu nebrauksim. Nekāpsim uz tiem pašiem grābekļiem, uz kuriem pirms gada, kad pirms pasaules čempionāta startējām Saulkrastos, bet pēc tam Polijā nespējām paveikt neko lielu. Gatavosimies Eiropas čempionātam, kas mums ir vienas no svarīgākajām sacensībām šajā sezonā,” skaidro Samoilovs, piebilstot, ka mērķis Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā ir skaidrs – zelts!

Vaicāts, kuri būs Latvijas dueta sīvākie konkurenti uz titulu kontinenta čempionātā, Samoilovs ilgi nedomā. „Noteikti itāļi. Arī spāņi Eiropas čempionātos spēlē ļoti labi, labu sniegumu šobrīd rāda nīderlandieši. Lai gan viens no pagājušās gada pasaules čempioniem Mausens šobrīd ir savainots, Eiropas čempionātā viņš startēs. Pirmajos Pasaules kausa posmos viņš nestartē, un iemesls tam ir tieši savainojums,” skaidro Samoilovs, apstiprinot viedokli, ka itāļi Nikolai un Lupo joprojām ir mūsējo neērtākie pretinieki. „To pierāda pēdējie turnīri. Šobrīd analizējam video ierakstus, lai saprastu, kā viņus apspēlēt,” īss ir Aleksandrs.

Viņš pauž, ka joprojām vislielākās reizes sagādā spēle aizsardzībā, pie kā treniņos tiek strādāts daudz, taču rezultātu pagaidām nejūt. „Šobrīd esam krietni vairāk saspēlējušies, tas ir mūsu pluss. Ja esi starp labākajiem pasaulē, tad esi uz pareizā ceļa, jāturpina tādā pat veidā. Aizsardzība joprojām ir mūsu vājākā vieta. Daudz pie tā strādājam, taču pagaidām lielu uzlabojumu nav, arī serve varētu būt stabilāka. Tās ir lietas, kurās varam progresēt,” saka Samoilovs.

Eiropas čempionāts – LTV7 tiešraidēs

Labā ziņa pludmales volejbola draugiem Latvijā ir tā, ka no 6. līdz 8. jūnijam Eiropas čempionāta izšķirošās cīņas tiešraidēs būs skatāmas LTV7 kanālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-22 17:43, pirms 10 gadiem
Wow, LTV7! Respect!