Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jursone/Graudiņa piecos setos saliec čehietes un soļo tālāk Monpeljē

Jānis Celmiņš

Jursone/Graudiņa piecos setos saliec čehietes un soļo tālāk Monpeljē
Inese Jursone
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes Inese Jursone (32) un Tīna Graudiņa (16) šorīt CEV "Satellite" pamatsacensības Monpeljē (Francijā) sāka ar cienīgu zaudējumu turnīra galvenajām favorītēm vācietēm (1-3), bet otrajā mačā mūsējās piecu setu cīņā bija labākas par čehietēm (3-2). Tādējādi latvietes iekļuva nākamajā kārtā, kur rīt gaidāma spēle pret mājiniecēm.

Pamatsacensību 1. spēle

Jau vēstīts, ka vakar Jursone/Graudiņa pārvarēja kvalifikācijas turnīra barjeru, kas mūsu meitenēm deva vietu pamatturnīrā. Šodien labāko 16 komandu sacensībās pirmajā kārtā latvietēm bija jācīnās ar turnīra pirmo numuru – vācietēm Janu Koleri un Anni Šumaheri (šosezon divas devītās vietas FIVB Pasaules kausa posmos). Šis fakts vieglu pastaigu latvietēm nesolīja, taču Inese un Tīna darīja, ko varēja. Epizodiski Latvijas pārstāvēm izdevās izrādīt visai sīvu konkurenci, taču varēja just, ka Inesei par visiem simts procentiem spēlēt liedz savainojums.

Pirmo setu vācietes sāka ar 4:0 izrāvienu, taču tā turpinājumā pat bija spiestas pieprasīt pārtraukumu (brīdī, kad tablo vēstīja 9:7). Arī tas vācietēm nelīdzēja, un latvietes panāca neizšķirtu – 9:9. Latvijas komanda cīņu par uzvaru setā prata turpināt līdz pat tā galotnei, kurā gan pārākas izrādījās vācietes – 15:13.

Otrā seta ievadā 16 gadus jaunā Graudiņa un 2009. gada Eiropas čempione Jursone prata iekrāt divu punktu pārsvaru, neļaujot vācietēm justies komfortabli. Daudzās kļūdas servēs turnīrā ar pirmo numuru izliktajai komandai liedza pietuvoties, kamēr mūsu meitenes cīnījās līdz galam. Šī centība vainagojās panākumiem, un otro setu ar neatvairāmu servi noslēdza Graudiņa – 17:15.

Trešā seta ievadā vācietes izskatījās pagalam apjukušas, un latvietes atkal ieguva vadību (4:2), spējot līdzīgi cīnīties līdz pat seta noslēgumam. Tajā gan Vācijas duets bija nedaudz aukstasinīgāks, taču arī šoreiz sets noslēdzās vien ar divu punktu pārsvaru – 15:13.

Diemžēl maču līdz pieciem setiem latvietē pagarināt neizdevās. Arī ceturtais sets ritēja līdzīgā cīņā, taču brīdī, kad tuvojās tā galotnei, vācietes tomēr prata nosvērt svaru kausus par labu sev. No 8:8 viņas panāca 11:8, kas vēlāk viņām deva panākumu ceturtajā setā (15:11) un arī visā spēlē 3-1.

Sacensības mūsu komanda nu turpinās pa tā saukto „zaudētāju zaru” - tas nozīmē, ka zaudējuma gadījumā turnīrs būs beidzies, bet uzvaras var aizvest līdz pat čempioņu titulam.

Pamatsacensību 2. spēle

Ar sešpadsmito numuru izliktās Tīna Graudiņa un Inese Jursone pamatturnīra otrajā mačā tikās ar čehietēm Elišku Galovu un Hanu Trešnakovu (#9). Maču pret čehietēm mūsu spēlētājas iesāka ļoti pārliecinoši un pirmajā setā pretiniecēm nedeva nekādas cerības - 15:5. Arī otrajā setā latvietes darbojās ļoti apņēmīgi un bija krietni vien labākas - 15:9.

Trešā seta sākumā pretinieces centās pārņemt iniciatīvu un ierādīja latvietēm iedzinēju lomu (2:4), taču mūsējās atkal spēja tikt priekšā (8:7). Turpinājumā čehietes pamatīgi cīnījās un ieguva trīs punktu handikapu (11:14), mūsējās pietuvojās, bet tad Graudiņa labā situācijā netrāpīja pretinieču laukumā - 13:15. Ceturto setu labāk iesāka pretinieces (3:6), taču drīz vien svaru kausi sāka svērties par labu mūsējām (9:7). Galotnē sekmīgāk nospēlēja čehietes - 15:17.

Pēdējā setā Latvijas vadošais sieviešu duets atkal kontrolēja notikumus (5:1) un triumfēja ļoti pārliecinoši - 7:2. Tādējādi šajā mačā Graudiņa/Jursone uzvarēja ar 3-2 un tika tālāk, bet tikmēr čehietes turnīru noslēdza trīspadsmitajā vietā.

Nākamais mačs mūsu sportistēm (#16) būs rīt, kad pretī stāsies 34 gadus vecas francūzietes (#14).

  +6 [+] [-]

, 2014-06-19 16:31, pirms 10 gadiem
Nu smuka tā Inese! Veiksmi nākamajā spēlē!

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 18:19, pirms 10 gadiem
rīt jānoslāna francietes, bet pēc diviem gadiem - uz Rio!

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 18:21, pirms 10 gadiem
Pāris gadus par Latvijas dāmu uzvarām nekas nebija dzirdēts!!!
Ļoti patīkami ka atkal kaut kas notiek!!!

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 18:21, pirms 10 gadiem
Optimistisks skats nākotnē! Malaces meičas!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 18:56, pirms 10 gadiem
Pieredze un jaunība. Lai veicas!