Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbolā notiek pārgrupēšanās, briestot olimpiskajai kvalifikācijai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pludmales volejbolā notiek pārgrupēšanās, briestot olimpiskajai kvalifikācijai
Kellija Kleiza (tagad Čena) un Sāra Hjūza. Foto: Gary Coronado / latimes.com

Jaunā gada 1. janvārī pludmales volejbolā sāksies kvalifikācija uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pirms jaunā olimpiskā cikla mēdz notikt pārgrupēšanās jeb pārinieku maiņa. Šoreiz sevišķi lielas pārmaiņas ir tieši starp sievietēm, savukārt vīriešu ieskaitē nozīmīgākie jaunumi konstatēti Itālijas pludmales volejbolā.

Sieviešu pludmales volejbolā ievērojamākās pārmaiņas reģistrētas Kanādā, ASV un Vācijā.

Kanādas vadošajos tandēmos notikusi samainīšanās ar pāriniecēm. 2022. gada pasaules vicečempiones Brendija Vilkersone/Sofija Bukoveca (rangā #10) un 2019. gada pasaules čempiones Sāra Pavana/Melisa Humana-Paredesa (#15) ir izbeigušas sadarbību. Uz olimpiskajām spēlēm mērķēs jaunizveidotas komandas: Vilkersone/Humana-Paredesa un Pavana/Bukoveca.

ASV nometnē izjukušas divas spēcīgas komandas - Kellija Čena/Betsija Flinta un Sāra Hjūza/Kellija Kolinske. Līdz ar to atkal apvienojušās USC absolventes Sāra Hjūza un Kellija Čena (bij. Kleiza), kas ir NCAA visu laiku panākumiem bagātākais duets. Savulaik tika lēsts, ka Hjūza/Kleiza būs zvaigznes arī Pasaules tūrē, tomēr pēc absolvēšanas viņas drīz vien izšķīrās un mēģināja spēlēt ar citām pāriniecēm. Hjūza izstājas no pretendēšanas uz Tokijas spēlēm, jo viņas pāriniece Sammera Rosa veselības problēmu dēļ nevarēja turpināt. Tokijas spēlēs Kellija Kleiza/Sāra Sponsila ieguva devīto vietu. Gada sākumā Sāra Hjūza nepiedalījās Kellijas Kleizas kāzās, bet tagad viņas atradušas iepriekš pazaudēto kopsaucēju.

Vērienīgas pārmaiņas notikušas Vācijas sieviešu pludmales volejbolā, kur no vadošajiem tandēmiem saglabājies tikai pasaules rangā augstāk esošais - Sinja Tilmane/Svenja Millere (#7). Pagājušā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieces Karla Borgere/Jūlija Zude (#9) un Sandra Itlingere/Izabela Šneidere (#14) ir izbeigušas sadarbību. Uz olimpiskajām spēlēm mērķēs jaunizveidotas komandas: Zude/Šneidere un Borgere/Itlingere. Vācijas līdzšinējais ceturtais spēcīgākais duets Šantāla Laburēra/Sāra Šulca (#20) arī ir izjucis, jo 32 gadīgā Laburēra nolēmusi beigt karjeru. Riodežaneiro olimpiskā čempione Laura Ludviga pēc otrā bērna piedzimšanas 36 gadu vecumā šoruden atgriezās ierindā un kopā ar no klasiskā volejbola pārnākušo Luīzi Lipmani novembra sākumā ieguva devīto vietu "Beach Pro" tūres elites posmā Keiptaunā.

Brazīlijas duets Talita/Rebeka (#19) sezonas pirmajā pusē izcīnīja bronzu un sudrabu elites posmos, taču rudenī viņu ceļi šķīrās. Novembra sākumā 40 gadīgā Talita kopā ar Tamelu izcīnīja elites zeltu Keiptaunā, savukārt Tokijas olimpisko spēļu piektās vietas ieguvēja Rebeka pagaidām ir bez pārinieces.

2016. gada Eiropas vicečempione Marketa Slukova (Čehija) pēc bērna piedzimšanas 34 gadu vecumā šoruden atgriezās ierindā un kopā ar no klasiskā volejbola pārnākušo Helēna Havelkovu novembra sākumā ieguva devīto vietu elites posmā Keiptaunā.

Itālijas vīriešu pludmales volejbolā otrie un trešie numuri šosezon bija Adrians Karambula/Enriko Rosi (pasaules rangā #15) un Daniele Lupo/Alekss Ranjēri (#33), bet olimpisko kvalifikāciju sāks Riodežaneiro spēlēs devīto vietu ieguvušie Adrians Karambula/Alekss Ranjēri un jaunizveidotais duets Daniele Lupo/Enriko Rosi. Interesanti, ka 2016. gada olimpiskais vicečempions Daniele Lupo septembra sākumā kopā ar latvieti Edgaru Toču triumfēja Itālijas čempionātā.

2017. gada pasaules čempions Evandru (Brazīlija) pārtraucis sadarbību ar Alvaru Filju un kopš oktobra spēlē kopā ar Vinisiusu, "entry" rangā viņiem ir 1820 punkti (tikpat sakrājuši arī mūsu Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš).

Latvijas pludmales volejbolā augsta līmeņa spēlētāju resursi ir ierobežoti, tāpēc mainīšanās ar pāriniekiem nav ierasta prakse. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pastāvīgi kopā spēlē kopš 2013. gada, bet Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova - kopš 2016. gada augusta vidus. Latvijā pēdējais skaļais gadījums bija Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēju Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča sadarbības izbeigšana.

Izmantotie resursi:
Beach Pro Tour / volleyballworld.com

  +2 [+] [-]

, 2022-11-17 20:32, pirms gada
Nu ta beidzot kāds normāls palags par bicha norisēm...

     [+] [-]

, 2022-11-17 20:47, pirms gada
bīča transfēros šis ir Vienīgais Visaptverošais Raksts pasaulē!