Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš pakāpjas uz 4.vietu olimpiskajā atlasē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs un Šmēdiņš pakāpjas uz 4.vietu olimpiskajā atlasē
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Latvijas labākie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pakāpušies uz rekordaugsto 4. pozīciju olimpiskās atlases rangā, savukārt mūsu Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tagad ir 25. vietā, liecina Starptautiskās volejbola federācijas dati.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš izcīnīja 1. vietu Antālijas "Open" un nopelnīja 500 ranga punktus. Pēc šī turnīra mūsējie olimpiskās atlases rangā pakāpās uz 4. vietu, kas ir viņu līdz šim augstākā pozīcija. Kā zināms, Latvijas duets bija pasaules ranga līderi 2013. un 2014. gadā, bet tolaik vēl nebija izveidots olimpiskās kvalifikācijas rangs.

Latvijas otrs labākais duets Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža minētajā Antālijas turnīrā izcīnīja 9. vietu un nopelnīja 240 ranga punktus. Olimpiskās atlases rangā Pļaviņš un Regža tagad kotējas 25. pozīcijā, neskaitot tos duetus, kas pārsniedz attiecīgās valsts kvotu (ne vairāk par diviem duetiem no valsts).

Kvalifikācija pēc olimpiskā ranga risināsies līdz 12. jūnijam. Šobrīd jau ir skaidrs, ka Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš kvalificēsies pēc ranga. Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam, visticamāk, nāksies cīnīties Kontinentālā kausā: 23.-26. jūnijā tur nestartēs spēcīgākie dueti, taču olimpisko ceļazīmi iegūs tikai uzvarētāji.



Izmantotie resursi:
fivb.org