Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Namiķe un Brailko: "Nav sliktākais rezultāts, taču tā arī nav uzvara"

Rolands Eliņš

Namiķe un Brailko: "Nav sliktākais rezultāts, taču tā arī nav uzvara"
Varvara Brailko. Foto: Vadims Morozovs

Pēc pirmās spēles Jūrmalas "Beach Pro Tour Challenge" pamatturnīrā Latvijas pludmales volejbolistes Anete Namiķe un Varvara Brailko sarunā ar medijiem norādīja, ka var būt daļēji apmierinātas par savu spēli zaudējumā titulētajām šveicietēm Anukai Veržē-Deprē un Joanai Mēderei (24:26, 14:21), un atzīmēja, ka uzvarēt pirmajā setā, kurā bija trīs setbumbas, liedza pretinieču pieredze.

"Par pirmo setu var pasmaidīt, tiešām labi pacīnījāmies," sacīja Varvare Brailko. "Bija iespējas arī uzvarēt pirmajā setā, bet šveicietes tomēr bija spēcīgākas šoreiz. Savukārt otrajā setā vairs netikām galā ar servju uzņemšanu."

Latvietēm pirmajā setā bija trīs setbumbas, kuras tomēr neizdevās realizēt, taču seta galotnē svarīgā brīdī ar aukstasinīgu un precīzu māņu sitienu izcēlās Anete Namiķe. "Es pati laikam nekad neaizmirsīšu pēdējo aizsardzības pozīciju," teica Namiķe. "Tajā brīdī laikam visa dzīve izskrēja cauri, likās, nu, viss, saņēmu bumbu un vienkārši jātrāpa kastē. Bet laikam pati līdz galam nenoticēju pie 23:22. Taču kārtīgi pacīnījāmies šajā mačā, vēl priekšā nākamais."

Laukumā bija acīmredzams titulēto Veržē-Deprē un Mēderes auguma pārsvars, ko Brailko gan nenosauca par izšķirošo faktoru: "Drīzāk teiktu, ka viņām bija pārsvars pieredzē un servēs. Nebija tā, ka visu laiku mēs sitām blokā."

"Centāmies spēlēt ātri," piekrita Namiķe. "Taču viņas bumbu blokā sita tik slīpi, ka mums laikam nebija nekā, ko likt pretim. Bet mēs pašas, manuprāt, nospēlējām labi pirmajā setā pret viņu bloku, diezgan daudz apmānījām un tikām galā ar garo šveiciešu bloku."

Otro spēli B grupā Namiķe un Brailko aizvadīs pret lietuvietēm Pauķikieni un Raupelīti, kuras arī pirmajā mačā zaudēja divos setos. Brailko norādīja, ka šīs spēlētājas ir labi pazīstamas pretinieces, kuras bijušas vairākās sacensībās Latvijā, un izteica cerību, ka izdosies kārtīgi pacīnīties par izkļūšanu no grupas.

Namiķe un Brailko iepriekšējā sezonā spēlēja kopā Eiropas U22 čempionātā, bet citos posmos bija ar citām pāriniecēm. Šosezon abas atkal spēlē vienā pārī, par ko pēcspēles intervijā plati pasmējās. "Nevaram tomēr viena bez otras," smaidīja Brailko. "Bet nu tā sanāca, un šosezon mums arī ir U22 čempionāts."

Taču abas sportistes atzina, ka ideālā variantā abām no sportiskās puses noderētu garāka pāriniece. "Jā, šodien pirmajā setā nospēlējām tik labi, ka varbūt auguma centimetri tad neizpaudās," sacīja Namiķe. "Taču kopumā to var labi just. Jā, Latvijas līmenī varam cīnīties un uzvarēt arī garākas pretinieces, bet pasaules līmenī - ja mēs vispār kaut ko gribam, tad mums nav variantu, mums jāmeklē kaut kas. Šobrīd Latvijā gan īpaši variantu nav, tad nu teiksim tā - mēs abas tagad esam atradušas labāko pieejamo variantu šai sezonai un esam priecīgas, ka atradušas."

Šveices duetam pieder olimpisko spēļu medaļa un Eiropas čempiontituls, un "uz papīra" viņas bija spēcīgākās pretinieces, pret kurām Namiķe un Brailko spēlējušas. Vai to varēja just arī laukumā? "Es teiktu, ka viņas sākumā mūs nedaudz nenovērtēja," izteicās Brailko. "Neizskatījās, ka viņas cīnītos tā, it kā spēlētu lielajā finālā. Bet viņu pieredzi un pārliecību laukumā - to gan varēja just."

"Seta izskaņā viņas spēlēja pārliecinošāk, noteikti," piekrita Namiķe. "Un tad otrajā setā viņas atnāca un pierādīja, ka viņām vajag uzvarēt. Viņas mums neļāva tikt ne tuvumā un pierādīja, ka ir pasaules līmeņa komanda."

Sacensību komentētājs skaļrunī pēc pirmā seta norādīja, ka zaudēt ar -2 tik spēcīgām pretiniecēm - tā jau principā ir uzvara. Kad šie vārdi tika atgādināti Namiķei un Brailko, viņas pasmējās, taču tomēr nepiekrita. "Tas, protams, nav sliktākais rezultāts, taču tā nav uzvara. Uzvara ir tad, kad tev ir vairāk punktu, un tad arī var priecāties."

Latvijas komandu pirmie mači 16. jūnijā, centrālais laukums

9.50B grupa#23 Namiķe/Brailko - #2 Veržē-Deprē/Mēdere (SUI)24:26 14:21
10.40A grupa#1 Graudiņa/Samoilova - #24 Bauere/Hortona (USA)
11.30F grupa#6 Samoilovs/Šmēdiņš - #19 Kantors/Zdibeks (POL)
??.??B grupa#23 Namiķe/Brailko - #14 Pauļikiene/Aine Raupelīte (LTU)
??.??A grupa#1 Graudiņa/Samoilova - ...............
??.??F grupa#6 Samoilovs/Šmēdiņš - ...............

Biļetes var nopirkt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
volleyballworld.com
Sievietes - fivb.12ndr.at
Vīrieši - fivb.12ndr.at