Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Fokerots nepārvar "Challenge" turnīra kvalifikāciju Meksikā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs un Fokerots nepārvar "Challenge" turnīra kvalifikāciju Meksikā
Kristians Fokerots. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Kristians Fokerots jau pēc vienas spēles noslēguši Meksikā notiekošā "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīra kvalifikāciju. Pirmajā kārtā latvieši ar 0-2 piekāpās itāļiem Džanlukam Dal Korso un Marko Viskovičam, izstājoties no tālākas dalības.

• Pirms nedēļas Točs un Fokerots Maiami spēlēja "King of the Court" turnīrā, bet nespēja sasniegt pusfinālu. Tā bija daļa no gatavošanās jaunajai sezonai, kas latviešiem sākās Meksikā. Točam un Fokerotam, lai iekļūtu pamatturnīrā, vajadzēja pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas. Pirmajā pretī stājās itāļi Džanluka Dal Korso un Marko Viskovičs.

• Spēli labāk sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:1. Itāļi spēja saņemties un atbildēja ar izrāvienu, kas deva trīs punktu vadību (7:4). Latvieši ātri vien sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet panākt izlīdzinājumu līdz seta vidum nespēja (10:11).

•Seta otrajā pusē Točs un Fokerots turējās līdzās, bet tad Itālijas duetam izdevās atjaunot trīs punktu pārsvaru, sākoties seta galotnei (17:14). Arī latviešiem izdevās gūt divus punktus pēc kārtas un atgriezties cīņā. Panākt izlīdzinājumu tomēr neizdevās, Točam un Fokerotam zaudējot setu ar 17:21.

• Otro setu Latvijas duets sāka vēl nedaudz labāk nekā pirmo, izvirzotiess vadībā ar 4:1. Tiesa, arī šoreiz uzņemto kursu noturēt neizdevās, ļaujot itāļiem atspēlēties un veikt vienu izrāvienu pēc otra (6:9). Točs un Fokerots pārvarēja krīzi, spējot atjaunot līdzsvaru uz tablo (10:10).

• Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa ritēja punkts punktā līdz Itālijas duets izvirzījās vadībā ar 17:15. Tas bija izšķirošais lūzuma punkts, no kura Točs un Fokerots neatguvās, atzīstot pretinieku pārākumu setā un spēlē ar 0-2 (17:21, 17:21). Līdz ar to latviešiem šis turnīrs noslēdzās tā pa īstam nesācies.

     [+] [-]

, 2023-03-16 23:03, pirms gada
Nav saprotams ,kāpēc viņi te vispār piedalās?Ar tādu sniegumu pat LV čempī nav ko darīt. Fokerots vispār zem katras kritikas, Žēl Edgara....

     [+] [-]

, 2023-03-16 23:46, pirms gada
Ja nav kazai piena, tad nav… Edgars jaunāks arī nepaliek. Vispār bez degsmes un enerģijas nospēlēja.

     [+] [-]

, 2023-03-17 07:19, pirms gada
Izskatās ka Fokerots vairs nevēlas spēlēt. Kaut kas jāmaina.