Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš pirms EČ Jūrmalā: "Domāju, ka tribīnes būs pilnas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš pirms EČ Jūrmalā: "Domāju, ka tribīnes būs pilnas"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Vadims Morozovs / Ergo Open 2017, Latvijas Volejbola federācija

16. augustā Jūrmalā sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs pludmales volejbolā, kur piedalīsies arī astoņi Latvijas dueti. LNT raidījumā "900 sekundes" pirmo Eiropas spēļu čempions Mārtiņš Pļaviņš šodien atzina, ka noteikti jātiek ārā no grupas un jācer uz veiksmīgu izlozi izslēgšanas spēlēs.

Latvijas čempioni Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izlikti ar 16. numuru. A grupā vēl ir poļi Bartošs Losjaks / Pjotrs Kantors (#1), itāļi Alekss Ranjēri / Adrians Karambula (#17) un ukraiņi Mikola Babičs / Jaroslavs Gordejevs (#32).

"Grupa spēcīga. Ukraiņus vajadzētu uzvarēt, jo reitingā mēs esam augstāk. Itāļiem ir pasaules čempionāta labākais bloķētājs Ranjēri un šovmenis Karambula, uz kura slavenajām svecēm visi vēlas paskatīties. Poļi pasaules čempionātā zaudēja tikai vicečempioniem, turklāt ļoti līdzīgā spēlē, bet pagājušā gadā poļus esam uzvarējuši. Grupa spēcīga, bet mums ir visas izredzes, lai pacīnītos ar visām komandām. Noteikti jātiek ārā no grupas un jācer uz veiksmīgu izlozi izslēgšanas spēlēs, bet pēc tam ar mājas sienu atbalstu - uz kaut ko vairāk," saka Latvijas pludmales volejbolists.

Mārtiņš Pļaviņš: "Eiropas čempionātu sagaidu ar pozitīvām emocijām, jo pirms nedēļas uzvarējām Latvijas čempionātā. Varbūt tā ir tā mūsu vieta. Vēlamies parādīt pēc iespējas labāku spēli, lai pārējie Eiropas un pasaules līmeņa spēlētāji saprot, kur ir Latvija un no kurienes mēs nākam. Patīk, ka Majoros ir dabīgā pludmale. Tās ir pavisam citas emocijas, salīdzinot ar citiem laukumiem. To novērtē arī tie spēlētāji, kuri atbraukuši šeit."

Majoros tagad uzbūvēts stadions ar 3000 skatītāju vietām. "Mums kā mājiniekiem šodien ir iespēja to izmēģināt, bet pretiniekiem nebūs tādas iespējas. Tas būs maziņš plusiņš rītdien," saka Mārtiņš Pļaviņš. "Līdzjutēji ir kā trešais laukuma spēlētājs - mums nav jātērē emocijas pēc gūtiem un zaudētiem punktiem, jo to dara līdzjutēji. Domāju, ka būs pilnas tribīnes."

Pasaules čempionātā mūsējie ierindojās 17. vietā, taču arī Eiropas čempionātā nebūs viegli tikt starp 16 labākajiem duetiem, jo šeit komandu līmenis ir līdzīgāks nekā pasaules meistarsacīkstēs. "Nevienai no komandām sezona nav bijusi ļoti veiksmīga. Tagad būs pēdējā iespēja sevi parādīt, līdz ar to visi ļoti gribēs, tā gribēšana ir puse no uzvaras. Ceru, ka tas, kas visu sezonu mums pietrūka, šeit būs kā ierocis, gūstot kādas lielas uzvaras," saka latvietis.

Latvijas dueti Eiropas čempionāta finālturnīrā:
Aleksandrs Samoilovs / Janis Šmēdiņš,
Haralds Regža / Mārtiņš Pļaviņš,
Edgars Točs / Rihards Finsters,
Aleksandrs Solovejs / Toms Šmēdiņš,
Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka,
Alise Lece / Marta Ozoliņa,
Inese Jursone / Ance Olte,
Agnese Caica / Ilze Liepiņlauska.

Latvijas duetu kalendārs 16. augustā

LaiksSpēle
9:00Brauvers/Meuvsens (Nīderlande) – Solovejs/T.Šmēdiņš
9:50Errera/Gavira (Spānija) – Točs/Finsters
10:40Bīneka/Šnaidere (Vācija) – Jursone/Olte
11:30Koločova/Kvapilova (Čehija) – Caica/Liepiņlauska
12:30Regža/Pļaviņš – Rangjēri/Karambula (Itālija)
13:20Samoilovs/J.Šmēdiņš – Giginolu/Mermers (Turcija)
14:10Betšarta/Hiberli (Šveice) – Lece/Ozoliņa
15:00Kravčenkoka/Graudiņa – Pleslučniga/Štrausa (Austrija)
16:00Kūkelkorens/van Valle (Beļģija) – Solovejs/T.Šmēdiņš
17:00Sērums/Mols (Norvēģija) – Točs/Finsters
18:00Regža/Pļaviņš – Babičs/Gordjejevs (Ukraina)
19:00Samoilovs/J.Šmēdiņš – Bekermans/Harmss (Vācija)

Latvijas duetu grupu turnīra spēles tiešraidē būs iespēja vērot portālā Sportacentrs.com


Izmantotie resursi:
LNT raidījums "900 sekundes"
cev.lu

     [+] [-]

, 2017-08-15 16:58, pirms 7 gadiem
Mārtiņ, ceru, ka nebiji viens no tiem, kas aizmuguriski aprunāja treneri Birzuli,lai visiem Latvijas pāriem veicas!

     [+] [-]

, 2017-08-15 17:16, pirms 7 gadiem
Pirms intervijas, domāju, vienojās: "ne vārda par treneri"