Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru pār Dopleru un Horstu iekļūst 1/8 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru pār Dopleru un Horstu iekļūst 1/8 finālā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iekļuvuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīra Varšavā astotdaļfinālā. Latvieši pēc zaudējuma krieviem Iļjam Ļešukovam un Konstantīnam Semjonovam pieveica austriešus Klemenu Dopleru un Aleksandru Horstu.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru sāka ar uzvaru pār šveiciešiem Mirko Geršonu un Adrianu Haidrihu, bet cīņā par uzvaru grupā pretī stājās Krievijas pludmales volejbolisti Iļja Ļešukovs un latviešiem ierasti tik neparocīgais, 210 centimetrus garais Konstantīns Semjonovs. Uzvara grupā garantētu automātisku kvalificēšanos astotdaļfinālam.

Spēli labāk sāka Latvijas duets, lielā mērā pateicoties arī Semjonova nesekmīgajai spēlei. Kādu laiku latvieši turējās minimālā vadībā, bet pretinieku kļūdas ļāva iegūt pat trīs punktu pārsvaru (11:8). Pēc tehniskā pārtraukuma krievi sāka atspēlēties, drīz vien panākot ne vien izlīdzinājumu, bet arī vadību pēc Semjonova eisa (14:13). Vēl pēc divām izspēlēm Latvijas duets ņēma pārtraukumu, jo pretinieki turpināja savu izrāvienu. Pēc atpūtas Semjonovs uzlika bloku, iegūstot Krievijas duetam izšķirošo pārsvaru. Seta galotnē Samoilovs un Šmēdiņš nespēja atspēlēties, zaudējot tajā ar 17:21.

Jau otrā seta ievadā uzbrukumā pa diagonāli kļūdījās Samoilovs, dodot pretiniekiem divu punktu vadību. Nākamajās izspēlēs Samoilovam turpinājās problēmas ar Semjonova apspēlēšanu pie tīkla, rezultātam kļūstot ļoti nelabvēlīgam (3:8). Neveiksmes pie tīkla turpinājās, bet vēl aizsardzībā pāris reizes palīdzēja Ļešukovs. Pēc Semjonova kārtējā eisa rezultāts jau bija 12:4. Spēles turpinājums izvērsās par formalitāti, jo Latvijas duets tik lielu deficītu nespēja atspēlēt. Galu galā zaudējums ar rezultātu 0-2 (17:21, 13:21).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš ieņēma otro vietu grupā, kas lika turpināt turnīru ar izslēgšanas spēļu pirmo kārtu. Tajā latviešiem bija jāmērojas spēkiem ar pieredzes bagātajiem Klemenu Dopleru un Aleksandru Horstu no Austrijas, kas uzskatāms par daudz parocīgāku pretinieku nekā Krievijas pāris.

Spēli nedaudz labāk sāka austrieši, pirmie iegūstot divu punktu pārsvaru (5:3). Nepagāja ilgs laiks, lai Latvijas duets atgūtu zaudēto un panāktu izlīdzinājumu, bet līdz tehniskajam pārtraukumam tā arī neizdevās tikt vadībā (10:11). Seta otrajā pusē cīņa ritēja līdzīgi. Seta galotnē austriešiem bija ļoti laba iespēja iegūt izšķirošo divu punktu pārsvaru, bet uzbrukuma sitiens nebija sekmīgs. Austrijas duets ieguva setbumbu, bet Samoilovs to viegli atspēlēja. Drīz vien Samoilovs ar eisu panāca setbumbu latviešiem, bet pretinieki paņēma pārtraukumu. Par prieku latviešu līdzjutējiem, Samoilovs neilgi pēc tam aizķēra bumbu blokā, brīdi vēlāk noslēdzot setu ar panākumu - 24:22.

Otrā seta sākumā austrieši bikli darbojās uzbrukumā, kas ļāva latviešiem izvirzīties vadībā ar 3:1. Drīz pēc tam izdevās vēlreiz atspēlēt bumbu aizsardzībā un panākt trīs punktu pārsvaru, bet pie rezultāta 8:4 Doplers un Horsts ņēma pārtraukumu. Tas īpaši nepalīdzēja, jo austrieši turpināja kļūdīties kā serves uzņemšanā, tā uzbrukuma sitienos. Tādējādi rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, kas šādā līmenī bija neatspēlējams pārsvars (13:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Doplers un Horsts spēja savākties, bet rezultāta starpība tāpat ne uz brīdi nenoslīdēja zem pieciem punktiem. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-0 (24:22, 21:14).

Līdz ar to latvieši iekļuvuši astotdaļfinālā, kurā sestdien būs jāspēlē pret Brazīlijas pludmales volejbolistiem Evandru un Brunu Šmitu, kuri uzvarēja savā grupā un izlaida izslēgšanas turnīra pirmo kārtu. Spēles laiks būs zināms vēlāk.

.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-14 12:41, pirms 5 gadiem
Tūliņ sāksies Samoilova čīkstēšana, ka galva sāp vai dir.sa sāp, vai kā tamlīdzigi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-06-14 13:00, pirms 5 gadiem
-J. Šmēdiņš: "Mūsu galvenie turnīri šogad - Eiropas un pasaules čempionāti"- ko ar šādu spēli tur var darīt,it sevišķi pasaules čempī ?!Izskatās,ka sponsori maksā un šie tik brauc !

  -1 [+] [-]

, 2019-06-14 13:19, pirms 5 gadiem
Dažas pazīmes liecina, ka abu starpā ir saskarsmes problēmas... Tas nevar neietekmēt sniegumu.

     [+] [-]

, 2019-06-14 13:30, pirms 5 gadiem
ak, die.. kaut kādiem parašņikiem pagrūda

  -3 [+] [-]

, 2019-06-14 13:36, pirms 5 gadiem
Chelubejs rakstīja: ak, die.. kaut kādiem parašņikiem pagrūda
kaut kādiem parašņikiem!?!

krievi takš šobrīd ir VARENĀKĀ NĀCIJA pludmalē...

kāda Brazīlīja,kāda ASV...krievi nāk!!!

     [+] [-]

, 2019-06-14 14:36, pirms 5 gadiem
Njā, Samoilovs tiešām štruntīgs izskatās šobrīd! Jau vakar pret šveiciešiem gandrīz noleja otro setu. Saidautiņš vispār 0!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-14 14:56, pirms 5 gadiem
Maurinju vingrotāju grupa vairs nevelk! Jāsāk domāt par ERGO!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-14 19:01, pirms 5 gadiem
Lieliski ka tika tālāk, bet jāņēm arī brazīļi