Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs Varšavas turnīra ievadā zaudē ASV duetam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs Varšavas turnīra ievadā zaudē ASV duetam
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar zaudējumu sākuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Polijas galvaspilsētā Varšavā. Latvieši pirmajā mačā ar 1-2 (21:19, 16:21, 9:15) piekāpās ASV pludmales volejbolistiem Teo Bruneram un Reidam Pridijam, kurš ir 2008. gada olimpiskais čempions klasiskajā volejbolā.

Pļaviņš un Točs Ostravas turnīrā kārtējo reizi nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru. Pērn Varšavā latviešiem turnīrs bija pagalam neveiksmīgs, nespējot izkļūt no grupas. Pirmie pretinieki grupā bija ASV pludmales volejbolisti Teo Bruners un Reids Pridijs, kuri Ostravā zaudēja abas spēles, netiekot izslēgšanas turnīrā.

Ļoti labs spēles sākums padevās Latvijas duetam, kas izvirzījās vadībā ar 3:0. Drīz pēc tam Točs ar bloku panāca 5:1, liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu. Tas daudz nelīdzēja, jo ASV duets turpināja regulāri kļūdīties (9:3). Līdz tehniskajam pārtraukuma cīņas gaita izlīdzinājās un ASV pludmales volejbolistiem arī izdevās samazināt deficītu līdz trīs punktiem (8:11). Seta otrajā pusē spēle uzbrukumā turpināja iegāzt Latvijas pludmales volejbolistus, bet nelielu pārsvaru vēl izdevās nosargāt. Līdz pat seta beigām dueti cīnījās punkts punktā, kas bija labvēlīgi Pļaviņam un Točam, kuri uzvarēja setā ar 21:19.

Otrā seta pirmajā pusē dueti turpināja līdzvērtīgu spēkošanos. Līdz seta vidum nevienam tā arī neizdevās iegūt lielāku pārsvaru, minimālā vadībā esot Bruneram un Pridijam (11:10). Pēc pārtraukuma ASV pludmales volejbolisti panāca divu punktu pārsvaru, bet nedaudz vēlāk veica izšķirošo izrāvienu ar stabilām darbībām aizsardzībā (17:12). Latvieši ātri divus punktus atspēlēja, liekot pretiniekiem paņemt pārtraukumu. Pēc atelpas brīža Točs atzīmējās ar bloku un bija tuvu tam, lai sadeldētu deficītu līdz minimumam. Šoreiz līdz galam atspēlēties neizdevās, sekoja neveiksmīgas izspēles un zaudēts sets ar 16:21.

Pļaviņš un Točs trešā seta sākumā pieļāva vairākas kļūdas, kas lika nonākt iedzinējos ar rezultātu 2:5. Pēc paņemtā pārtraukuma Bruners bloķēja Pļaviņa uzbrukumu, vēl palielinot pārsvaru. Cerību stariņu ar bloku deva Točs, panākot 5:7. Līdzjutēju prieki bija īsi, jo uzreiz sekoja divi zaudēti punkti. Pļaviņš ātri atzīmējās ar eisu, bet neizdevās pacelt kādu bumbu aizsardzībā. Tikmēr pretiniekiem gan to izdevās paveikt, soļojot pretī uzvarai. Brīnumi vairs nenotika, Pļaviņam un Točam zaudējot mačā ar 1-2 (21:19, 16:21, 9:15).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs piektdien spēlēs par trešo vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs. Viņu pretinieki būs vācieši Džonatans Erdmans un Maks Betzains, kuri diezgan bezcerīgi zaudēja norvēģiem Anders Molam un Kristianam Sēremam ar 0-2 (11:21, 14:21).

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 17:04, pirms 5 gadiem
Nu Gena, redz kaada ir taa realitaate - pensioneets klasikis, Pridyy briivaa laikaa uzspeelee biichu un sava prieka peec apspeelee genaadija puishus, kas censhaas tikt uz olimpiaadi. Varam tik iedomaaties ja klasiki vairumaa paarietu uz biichu, tad shitiem naaktos beigt karjeru vai ciinities pa kvalifikaacijaam.

     [+] [-]

, 2019-06-13 17:37, pirms 5 gadiem
+ 30 grādi ārā, atstāj iespaidu uz komentētāju spriestspēju pēc Tavas loģikas, ja visi sprinteri pārietu uz garajām distancēm, tad Kenijieši varētu iet atpūsties, jo tā pati skriešana jau vien ir

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 19:08, pirms 5 gadiem
Coffee_Shop rakstīja: + 30 grādi ārā, atstāj iespaidu uz komentētāju spriestspēju pēc Tavas loģikas, ja visi sprinteri pārietu uz garajām distancēm, tad Kenijieši varētu iet atpūsties, jo tā pati skriešana jau vien ir
kaadi sprinteri un kenijieshi , piefikseeji, ka pensionaars apspeeleeja puishus, kas domaa uz olimpiaadi tikt?!

     [+] [-]

, 2019-06-14 12:23, pirms 5 gadiem
Cikos šodien mūsējiem spēle un kur varēs redzēt?