Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Ņečiporuka sagrauj afrikānietes un tiek U21 PČ play-off

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Ņečiporuka sagrauj afrikānietes un tiek U21 PČ play-off
Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka
Foto: FIVB

Šveices pilsētā Lucernā šodien turpinās U21 pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Latvijas duets Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka šodien pārmācīja afrikānietes un tika izslēgšanas spēlēs.

Grupas pēdējā mačā mūsējās tikās ar pastarītēm Fatimu Bahu un Aminatu Turaju no eksotiskās Sjerraleones. Kā jau bija gaidāms, latvietes izcīnīja salīdzinoši vieglu uzvaru. Pirmajā setā ātri tika iegūts komfortabls pārsvars, un rezultāts bija loģisks - 8:3, 14:3, 17:4, 21:4. Arī otrajā setā aina bija diezgan viennozīmīga - 10:3, 13:4, 21:6. Tādējādi latvietes izcīnīja plānoto pārliecinošo uzvaru un E grupā finišēja otrajā pozīcijā.

Mūsu grupas pēdējā mačā sezonas ranga 85. numura īpašnieces baltkrievietes ar 2-1 apspēlēja rangā neesošās austrietes. Čempionāta turpinājumā sezonas rangā neesošās Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka var gatavoties izslēgšanas mačiem, kur rīt būs jāsāk ar pirmo kārtu.

Kā jau ziņots, kvalifikācijas kārtas izšķirošajā spēlē latvietes piekāpās amerikānietēm, taču kā "laimīgās zaudētājas" iekļuva pamatturnīrā, kur startē 32 dueti. E grupas pirmajā mačā ar 28. numuru izliktais Latvijas duets vakar ar 2-1 pieveica favorītes austrietes Katarīnu Holceri un Jūliju Radlu (#5), bet otrajā mačā ar 0-2 piekāpās baltkrievietēm Viktorijai Šalajevskai un Viktorijai Sjakretovai (#12).

Atgādinām, ka pērnā gada augustā Tīna Graudiņa / Paula Ņečiporuka triumfēja U18 Eiropas čempionātā, bet šī gada martā viņas bija līderes U19 Latvijas meiteņu volejbola izlasē un iekļuva Eiropas čempionāta trešajā kvalifikācijas kārtā.

Izmantotie resursi:
fivb.org