Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs pieveic šveiciešus un garantē vietu izslēgšanas spēlēs

Pļaviņš/Točs pieveic šveiciešus un garantē vietu izslēgšanas spēlēs
Edgars Točs. Foto: FIVB

Ar uzvaru Eiropas čempionātu pludmales volejbolā izdevies sākt Mārtiņam Pļaviņam un Edgara Točam. Latvieši pirmajā spēlē ar 2-0 (28:26, 21:18) pārspēja Marko Kratigeru un Jvesu Hauseneru no Šveices, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pēc Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnītās ceturtās vietas teju uzreiz devās uz Vīni, lai piedalītos Eiropas čempionātā. Pirmajā spēlē latviešiem pretī stājās Marko Kratigers un Jves Hauseners no Šveices. Ierasts, ka Kratigers spēlē kopā ar Florianu Brīru, bet šajā turnīrā tas nebija iespējams.

Spēli ar pāris kļūdām sāka latvieši, nonākot iedzinējos ar 1:3. Kādu laiku dueti cīnījās punkts punktā, bet tad ar eisu atzīmējās Pļaviņš, raidot bumbu pa tīkla malu. Brīdi vēlāk izdevās atspēlēties aizsardzībā, latviešiem pirmo reizi iegūstot divu punktu pārsvaru (9:7). Nākamos divus punktus paņēma šveicieši, bet Toča bloks ļāva atgūt zaudēto (11:9).

Seta otrajā pusē latvieši divas reizes ieguva trīs punktu pārsvaru, bet nespēja to noturēt. Šveicieši nespēja atbildēt ar kādu izrāvienu, nespējot panākt izlīdzinājumu. Latvijas duets ne bez grūtībām noturēja divus punktu pārsvaru, bet ar pirmo setbumbu neizmantoja iespēju likt punktu setam, kad nepārliecinoši nospēlēja Hauseners. Nākamajās izspēlēs šveicieši ļoti labi spēlēja aizsardzībā, paši tiekot pie setbumbas (21:20). Točs pieķēra bumbu blokā, atgūstot vadību. Seta galotne ievilkās, bet latvieši regulāri varēja izspēlēt setbumbu. Punktu setam lika Točs, pēc latviešu sekmīgās spēles aizsardzībā - 28:26.

Otrā seta sākumā Latvijas pludmales volejbolisti izvirzījās vadībā ar 6:3, bet brīžiem paši kontrolēja notikumus laukumā tiesneses vietā, kas iezīmējās jau pirmajā setā. Šveicieši paņēma pārtraukumu, pēc kura sadeldēja deficītu līdz minimumam. Tad Točam izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā, atjaunojot trīs punktu vadību (8:5). Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duetam izdevās palielināt savu pārsvaru līdz četriem punktiem, bet tad tiesneses kļūda ļāva šveiciešiem sadeldēt deficītu uz pusi (15:13). Seta izskaņā ar bloku atzīmējās Točs, iegūstot Latvijas duetam četras mačbumbas. Pirmo sarežģītā izspēlē neizdevās realizēt, otro atspēlēja Hauseners, bet ar trešo tika likts punkts spēlei - 2-0 (28:26, 21:18).

Līdz ar to Latvijas pludmales volejbolisti garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet cīņā par pirmo vietu grupā un vietu astotdaļfinālā šodien mērosies spēkiem ar čehiem Ondžeju Perušiču un Davidu Švaineru, pret kuriem neizdevās uzspēlēt Tokijā. Spēle paredzēta plkst. 19:00 3. laukumā.

Latvijas komandu pirmās spēles Eiropas čempionātā (2021)

11. aug. 14:00Graudiņa/Kravčenoka - Plaseta/Rišāra (Francija)2-0 (21:17; 21:17)
11. aug. 18:00Graudiņa/Kravčenoka - Vojtasika/Kocioleka (Polija)2-0 (21:18; 21:16)
12. aug. 10:00Samoilovs/Šmēdiņš - Ļjamins/Miskivs (Krievija)0-2 (25:27; 20:22)
12. aug. 13:00Pļaviņš/Točs - Kratigers/Hauseners (Šveice)2-0 (28:26; 21:18)
12. aug. 16:00Samoilovs/Šmēdiņš - Jemeļjaņčiks/Popovs (Ukraina)
12. aug. 19:00Pļaviņš/Točs - Perušičs/Švainers (Čehija)

, 2021-08-12 14:14, pirms 3 gadiem
Kāds tur nepateiktu tiem dundukiem, ka tā skaitīšana un citi komenti izspēles laikā ir traucējoši.. Kāpēc tenisā kortos ir klusums?, lai būtu maksimāla koncentrēšanās, tas nav klasiskais komandu sports.
, 2021-08-12 14:40, pirms 3 gadiem
"Jvess"? Dievs žēlīgais, kas tā par abomināciju.

Bet nu piedosim autoram - ne viņa vaina, ka jaunības dēļ, piemēram, par Īvu Montānu neko nav nācies dzirdēt...
, 2021-08-12 15:31, pirms 3 gadiem
Jāiet nopirkt savai lauvenei kaut ko no Jvesa Senlorāna kolekcijas 🤣🤣😅
Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis. Foto: LVS

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas turnīrā "play-off" pirmajā kārtā zaudē Badingera duetam

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs sestdien Ķīnā cieta zaudējumu profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas turnīra "play-off" pirmajā kārtā.
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.