Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Gštādē triumfē pasaules čempioni

Jānis Celmiņš

Gštādē triumfē pasaules čempioni
Juliuss Brinks
Foto: www.fivb.com

Šveices pilsētā Gštādē šodien tika pielikts punkts FIVB "Grand Slam" sezonas pirmajam pasaules kausa posmam. Tā finālā pasaules 2009. gada čempioni Juliuss Brinks un Jonass Rekermans (Vācija) ar 2:1 apspēlēja brazīliešus Emanuelu Rego un Rikardo Santošu.

Pusfinālos Brinks / Rekermans un Emanuels / Rikardo apspēlēja attiecīgi Nummerdoru Šuilu (Nīderlande) un spāņus Hereru / Gaviru.

Fināla pirmā seta ievadā Vācijas duets ieguva divu punktu pārsvaru (8:6) un seta turpinājumā palielinot pārsvaru (12:9, 17:13), setu noslēdza ar pietiekami pārliecinošu uzvaru – 21:15. Otro setu Brazīlijas duets aizvadīja krietni saturīgāk. Jau tā ievadā Rikerdo / Emanuels izvirzījās vadībā ar 6:4. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma otrajā setā Vācijas duets spēja rezultātu līdzsvarot (9:9), taču līdz pauzei brazīlieši atkal atguvās – 12:9. Arī seta turpinājumā viens no titulētākajiem pludmales volejbola duetiem spēja noturēt vadību un setu noslēdza ar 21:17, tādejādi spēles liktenis izšķīrās vien trešajā setā. To nedaudz pārliecinošāk aizvadīja pagājušajā nedēļā par pasaules čempioniem kļuvušie Brinks / Dīkmans un uzvarēja ar 15:11.

Spēlē par trešo vietu Herera / Gavira ar 2:1 (23:21, 14:21, 15:13) apspēlēja Numerdoru / Šuilu un izcīnīja posma bronzas godalgas.

Vienīgais Latvijas duets, kurš startēja Gštādes posmā Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piedzīvoja zaudējumus visos trīs apakšgrupas mačos un turnīru beidza dalītā 25. vietā.

Izmantotie resursi:
fivb.com

  -2 [+] [-]

, 2009-07-12 17:46, pirms 15 gadiem
asv milzis palika jaņos...

     [+] [-]

, 2009-07-12 18:01, pirms 15 gadiem
Es pateikšu tā, vācieši ir nestandarta bīča gājieni, kas arī viņus velk tā uz augšu pagaidām, kamēr bloks nepiešausies, timēr.........

     [+] [-]

, 2009-07-12 18:56, pirms 15 gadiem
edzans rakstīja: Es pateikšu tā, vācieši ir nestandarta bīča gājieni, kas arī viņus velk tā uz augšu pagaidām, kamēr bloks nepiešausies, timēr.........
Klau speciālist, varbūt vari izglītot citus arī, kuri ir tie nestandarta gājieni, kurus viņi izpilda un citi kaut ko tādu nav redzējuši!!!!! Es kā profāns neko tādu nesaskatīju...

     [+] [-]

, 2009-07-12 19:09, pirms 15 gadiem
Es nesaku, ka nav redzējuši vienkārši ja tu neesi ievērojis to, ka Vāciešu duets praktiski ceļ tikai ar augšejo piespēli, kas rezultātā dod daudz precīzāku cēlienu, kā arī lieākas variācijas. Īstenībā paskatoties liekas, ka viņiem attieksme uzbrukumos ir, nu paskatīsimies kas sanāks, un viņiem sanāk, jo bloks nemaz nav gaidījis tāda veida izspēli. Man liekas pret amīšiem vai ko viņi izspēlēja divus vai trīs pirmos tempus, un bloks vienkārši brīvs netiek viņu uzbrukumam līdz.