Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Samoilovs izcīna bronzu Filipīnu "Futures"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Samoilovs izcīna bronzu Filipīnu "Futures"
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs noslēguši dalību Filipīnās notiekošajā "Beach Pro" tūres "Futures" turnīrā. Latvieši cīņā par bronzu ar 2-0 pārspēja Taizemes pludmales volejbolistus.

• Pļaviņš un Samoilovs līdz šim bija izcīnījuši trīs uzvaras pār Japānas, Filipīnu un Taizemes duetiem, iekļūstot pusfinālā. Tajā latviešiem pretī stājās ar otro numuru izliktie Pravids Taovato un Pitaks Tipjans no Taizemes. Pirmajā setā taizemiešiem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru, bet seta galotnē Latvijas duets pietuvojās divu punktu atstatumā. Samoilovs ar labu servi un spēli uzbrukumā panāca 19:20, bet tad taizemieši tomēr spēja likt punktu setam.

• Otrajā setā Pļaviņš un Samoilovs atspēlējās no iedzinēju pozīcijām, ieguva divu punktu pārsvaru (17:15), bet seta galotnē Pļaviņš nezimantoja lielisku iespēju noslēgt setu ar uzvaru. Taizemieši atzīmējās ar eisu un veiksmi blokā, Latvijas duetam zauduējot ar 0-2 (19:21, 20:22).

Spēlē par trešo vietu Pļaviņam un Samoilovam pretī stājās ar trešo numuru izliktie taizemieši Surinss Jongklangs un Banlue Nakprakhongs. Spēles sākumā latviešiem izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet tad pārāk tuvu tīklam bumbu piecēla Samoilovs, kā arī brīdi vēlāk izraidīja to autā (8:10). Pirms tehniskā pārtraukuma nepārliecinoši nospēlēja arī taizemieši, rezultātam kļūstot neizšķirtam (10:10).

• Uzreiz pēc pārtraukuma nevietā uzbruka Samoilovs, bet nepārliecinošā spēle uzbrukumā turpinājās arī nākamajās izspēlēs, latviešiem nonākot iedzinējos ar 11:15. Situāciju ar eisu uzlaboja Samoilovs, bet pēc uzliktā bloka un Pļaviņa spēles aizsardzībā rezultāts kļuva neizšķirts (16:16). Abi dueti apmainījās ar nesekmīgiem uzbrukumiem, bet seta galotnē taizemieši vēl divas reizes nospēlēja nepārliecinoši, dodot iespēju Latvijas duetam uzvarēt setu ar 21:19.

• Otrā seta sākumā dueti cīnījās līdzīgi, bet tad pāris kļūdas no taizemiešu puses palīdzēja Pļaviņam un Samoilovam izvirzīties vadībā ar 7:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja līdzīgi, latviešiem saglabājot iekrāto pārsvaru (12:9). Pēc pārtraukuma Pļaviņš divreiz pacēla bumbu aizsardzībā un palielināja rezultāta starpību. Turpinājumā latvieši nespēja saglabāt stabilitāti, pazaudējot daļu no pārsvara (16:14). Taizemieši līdz galam to nespēja izmantot, Pļaviņam atjaunojot četru punktu pārsvaru. Seta galotnē Pļaviņš un Samoilovs noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 2-0 (21:19, 21:17), tiekot pie bronzas godalgām.

     [+] [-]

, 2022-12-11 22:19, pirms 2 gadiem
Labi, ka tā.