Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mūsu EČ dalībnieki briest Viļņā - Skrastiņa/Ozoliņa jau ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mūsu EČ dalībnieki briest Viļņā - Skrastiņa/Ozoliņa jau ceturtdaļfinālā
Luīze Skrastiņa un Marta Ozoliņa. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā sācies Pasaules tūres 1* zvaigznes posms pludmales volejbolā. Latviju pārstāv gaidāmā Eiropas čempionāta dalībnieki Ardis Bedrītis/Arnis Reliņš, Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa un Kristīne Briede/Krista Paegle, kuru savstarpējā spēlē šodien pārākas izrādījās pirmās, kurās pēcāk uzvarēja arī otrajā mačā un iekļuva rītdienas ceturtdaļfinālā.

No spēlētāju puses par šo turnīru bija liela interese (pieteicās no 18 valstīm), taču pēdējās nedēļās Lietuvā palielinās jauno Covid-19 slimnieku skaits, tāpēc ieviesti ieceļošanas ierobežojumi. Šobrīd bez 14 dienu pašizolācijas var iebraukt tikai no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Tādējādi neizdevās pilnībā nokomplektēt pamatturnīra grupas, nemaz nerunājot par kvalifikācijas mačiem. Attiecīgo piesardzības pasākumu dēļ ievērojami palielinājušās turnīra organizēšanas izmaksas, kas tiek lēstas 30-40 tūkstošu eiro apmērā.

Latviešu derbijā spēkojās "Brazīliju" pārstāvošās pludmales volejbolistes - valsts bronzas medaļnieces Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa (#9) un Latvijas vicečempiones Kristīne Briede/Krista Paegle (#8). Šoreiz rezultāts ir 21:16 un 21:17, kaut gan otrajā setā bija arī 8:13 un 15:15. Viņu iepriekšējais oficiālais mačs tika aizvadīts Igaunijas kausa posmā jūlija pirmajā pusē, kad gan spēlēja līdz 15 punktiem, toreiz Briede un Paegle uzvarēja ar 15:9 un 15:13.

Par pirmo vietu grupā Ozoliņa/Skrastiņa cīnījās pret lietuvietēm Vīteni Vitkauskaiti/Urti Andrjukaitīti, kurām šajā turnīrā piešķirts pirmais numurs.

Starta setā lietuvietei eiss (8:10), arī nākamais punkts laukuma saimniecēm - 8:11. Ozoliņa paņēma aizsardzībā un panāca 10:11. Ozoliņa un Skrastiņa izglāba visai bezcerīgu bumbu un tomēr dabūja pāri, kaut gan lietuvietes jau bija nolēmušas, ka tur nekas nebūs un vairs nebija īsti gatavas turpināt cīnīties šajā izspēlē (15:15). Ozoliņas eiss - 16:15. Skrastiņai bloks (18:16), arī nākamais punkts latvietēm - 19:16. Tādējādi pirmajā setā uzvara ar 21:18.

Nākamā seta sākumā joprojām bija jūtams, ka mūsējās briest mājas Eiropas čempionātam, savukārt Viļņas turnīra nominālo galveno favorīšu gatavības pakāpe un apņemšanās ir zemākā līmenī. Ozoliņas eiss - 6:4. Laba serve deva iespēju uzvarēt arī nākamajā izspēlē, ko Ozoliņa noslēdza ar sitienu no apakšas, raidot bumbu pretinieču teritorijas tuvajā stūrī (7:4). "Nice smart play," atzina sacensību informators. Lietuvietes eiss - 7:6. Latvijas duets atjaunoja trīs punktu pārsvaru (13:10), bet pēc pāris kļūdām atkal neizšķirts (14:14). Lietuviete nospēlēja aizsardzībā un noformēja 15:16. Pēcāk jau 17:19, līdz ar to otrajā setā nācās piekāpties ar 19:21.

Izšķirošā seta sākumā mūsējās nonāca iedzinējos (3:5). Ozoliņa panāca 6:6, un Skrastiņa turpināja ar eisu - 7:6. Pēc tam vadību pārņēma laukuma saimnieces, bet mūsējās atbildēja ar diviem punktiem (11:11). Mača pēdējo punktu pielika Skrastiņa, kura pēc pretinieču izmisīgām darbībām triumfēja virs tīkla - 16:14.

Briede/Paegle jau iekļuvušas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, jo A grupai netika atrasta ceturtā komanda. Ozoliņa/Skrastiņa rīt turpinās ar "play-off" otro kārtu jeb ceturtdaļfinālu.

Vīriešu turnīrā ar astoto numuru izliktie Ardis Bedrītis/Arnis Reliņš vispirms cīnījās pret poļiem Pjotru Grošeku/Janu Krasinski (#9). Starta seta sākumā mūsējie nonāca iedzinējos (1:4), bet poļa bloks deva 2:6. Latvijas duetam bija grūtības ar savu uzbrukumu realizēšanu, pretinieki labāk servēja un sekmīgāk cīnījās arī aizsardzībā, tāpēc rezultāts veidojās arvien nepatīkamāks - 2:8, 4:11. Pēc poļa eisa jau 7:15. Līdz ar to pirmajā setā nācās piekāpties ar 11:21. Otrā seta sākums latviešiem izvērtās krietni labāks (3:0), taču pēc poļa bloka iestājās līdzsvars - 4:4. Pretinieks sita pāri laukumam (6:8), savukārt Reliņš paņēma aizsardzībā un panāca 9:6, arī nākamais punkts Latvijas duetam - 10:6. Turpinājumā mūsējie nenometa apgriezienus un uzvarēja ar 21:13. Izšķirošā seta sākumā Bedrītim bloks (6:4). Arī polim bloks (8:7), bet pēcāk viņš sita pāri laukumam - 10:7. Pēc pretinieku neveiksmīgās saspēles Bedrītis triumfēja virs tīkla (13:9). Bedrīša bloks - 15:10.

Rīt būs spēle par pirmo vietu grupā, pretī stāsies ar pirmo numuru izliktie lietuvieši Roberts Juhņevičs/Artūrs Vasļjevs.

Atgādinām, ka 15.-20. septembrī Jūrmalā notiks Eiropas čempionāts, kur piedalīsies arī Ozoliņa/Skrastiņa, Briede/Paegle un Bedrītis/Reliņš.

Izmantotie resursi:
Sievietes - cev.eu
Vīrieši - cev.eu

  +1 [+] [-]

, 2020-09-11 15:53, pirms 4 gadiem
Paspēs šodien atgriezties Latvijā? Skaidrs, ka no rītdienas arī Lietuva būs sarkanajā zonā.

     [+] [-]

, 2020-09-11 17:22, pirms 4 gadiem
Ozoliņa dikti simpātiska. Bet nu laikam sen nevienam nav noslēpums, ka latviešu meičas ir skaistākās 😍

     [+] [-]

, 2020-09-11 17:33, pirms 4 gadiem
o, Lietuva vēl izdzīvoja.