Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijai PČ pludmales volejbolā četras vietas

Jānis Celmiņš

Latvijai PČ pludmales volejbolā četras vietas
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Pirmo reizi pasaules čempionātā pludmales volejbolā Latviju pārstāvēs četri dueti, tas kļuvis zināms pēc tam, kad publicēts turnīra dalībnieku sastāvs. Uz jūlija sākumā Polijas pilsētā Stare Jablonki notiekošo turnīru dosies Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Pēda, Toms Šmēdiņš / Ruslans Sorokins, kā arī dāmu duets Inguna Minusa / Inga Ikauniece.

Latvijas pludmales volejbolistiem kopīgiem spēkiem Nacionālajā rangā izdevies uzlabot trešās komandas pozīcijas, kas arī garantējis trīs vīru duetu dalību 2013. gada pasaules čempionātā. Latvijai Nacionālajā rangā vīriešiem šobrīd ir 5., 16. un 59. vieta, kas garantē mūsējiem trīs vietas pasaules čempionātā. Mūsu vienīgais dāmu duets Inguna Minusa / Inga Ikauniece tiesības startēt turnīrā ieguvis pateicoties organizatoru īpašajam ielūgumam – „wild card”.

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā risinās katru otro gadu, un šogad tas notiks Polijas pilsētā Stare Jablonki (1. - 7. jūlijs). Turnīra izspēles sistēma kā vīriem tā dāmām ir vienāda: 48 komandas sākotnēji tiek sadalītas 12 grupās, kurās tiek izspēlēts viena apļa turnīrs. Pēcāk sacensības tiek turpinātas pēc tā sauktās „vienmīnusa sistēmas”, kur katrs zaudējums komandai nozīmē izstāšanos no cīņas par godalgām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs labākās 32 komandas.

Atgādināsim, ka pirms diviem gadiem Romā Latvija bija pārstāvēta ar diviem vīru un vienu dāmu duetu. Vislabāko rezultātu toreiz sasniedza Pļaviņš un Šmēdiņš, ierindojoties ceturtajā vietā.

     [+] [-]

, 2013-06-10 13:35, pirms 11 gadiem
Jābrauc!
Strīkeri jau trenē kā ātrumu, tā izturību! Arī par horeogrāfiju tiek domāts.