Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lietuvas pludmales volejbolisti Alūksnē pārsteidzoši uzvar LČ otrajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Lietuvas pludmales volejbolisti Alūksnē pārsteidzoši uzvar LČ otrajā posmā
Latvijas čempionāta pludmales volejbolā Alūksnes posma laureāti. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas čempionāta - “Ergo Open 2019” - otrajā posmā pludmales volejbolā, kas svētdien noslēdzās Alūksnes Pilssalā, svētdien pārsteidzoši triumfēja vēl no kvalifikācijas turnīru sākušie lietuvieši Patriks Stankevičs un Audris Knašs, kuri finālā pārspēja ar pirmo numuru izliktos Mihailu Samoilovu un Matīsu Gabdulļinu. Tikmēr dāmām triumfēja šī brīža neapšaubāmi labākais Latvijas jaunais duets Anete Namiķe un Varvara Brailko.

Vīriešiem jau otro posmu pēc kārtas dalību bija pieteikuši 25 pāri. Samoilovam un Gabdulļinam ceturtdaļfinālā vajadzēja spēkoties ar Arni Reliņu un Tomu Benjavu, kuriem bija piešķirts trešais numurs, svinot uzvaru ar 2-0 (21:19, 21:15). Savukārt īstu trilleri viņi aizvadīja pusfinālā, kad Atvaram Vildem un Kristapam Šmitam pirmajā setā zaudēja ar 36:34. Nākamajos divos setos gan viņi konkurentus atstāja uz deviņiem punktiem. Šmits pārī ar Samoilovu pērn triumfēja Eiropas U22 čempionātā un arī šogad viņi piedalīsies šajās sacensībās, kas notiks pēc mēneša.

Tikmēr ar otro numuru izliktie igauņi Marts Tīsārs un Kusti Nelvaks pusfinālā ar 1-2 (26:28, 21:15, 13:15) negaidīti piekāpās Stankevičam un Knašam, kuri šo posmu sāka vēl no kvalifikācijas. Lietuvieši visu šo turnīru aizvadīja ļoti pārliecinoši un arī finālā trīs setu cīņā ar 2-1 (18:21, 21:15, 15:13) pārspēja Samoilovu un Gabdulļinu.

Zīmīgi, ka čempionāta pirmajā posmā Ventspilī Lietuvas pāris nemaz nepārvarēja kvalifikāciju.

Sieviešu konkurencē līdz finālam tika abi šī brīža spēcīgākie Latvijas juniora vecuma pāri - Anete Namiķe un Varvara Brailko ar 2-1 (25:27, 21:16, 15:9) uzvarēja Kristīni Briedi un Vanesu Grosbergu. Abi pāri savā starpā tikās trešo reizi nedaudz vairāk nekā nedēļas laikā, jo 1. jūnijā viņas ieguva pirmās divas vietas nacionālajās kvalifikācijas sacensībās uz pasaules U21 čempionātu, bet 4. jūnijā - uz Eiropas U22 meistarsacīkstēm. Šajos abos turnīros Namiķe un Brailko bija pārākas visos mačos.

Jau otro posmu pēc kārtas tālu netika viena no Latvijas labākajām pludmales volejbolistēm Marta Ozoliņa, kura spēlēja pārī ar jauno Kristu Paegli - viņas jau ceturtdaļfinālā ar 0-2 (12:21, 18:21) kapitulēja pieredzējušajām Līvai Solai un Sallijai Arhipovai. Cīņā par trešo vietu Sola un Arhipova ar 0-2 (17:21, 11:21) piekāpās lietuvietēm Karolei Virbickaitei un Gerdai Grudzinskaitei.

Šosezon “Ergo Open 2019” turnīrā pludmales volejbolisti sacentīsies sešos posmos. Sezona tika atklāta Ventspilī, pēc Alūksnes nākamie posmi gaidāmi Saulkrastos, Jūrmalā, Cēsīs, bet finālposms tiek plānots Jūrmalā vai Rīgā. Izņemot posmu Saulkrastos, visos startēs arī dāmas.