Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Regža/Āboliņš Šveicē sāks pret jaunajiem austriešiem, Pļaviņš/Solovejs pretiniekus uzzinās vēlāk

Jānis Celmiņš

Regža/Āboliņš Šveicē sāks pret jaunajiem austriešiem, Pļaviņš/Solovejs pretiniekus uzzinās vēlāk
Aleksandrs Solovejs
Foto: fivb.org

Divi Latvijas pludmales volejbola dueti rīt Šveices pilsētā Gštādē uzsāks cīņu kārtējā FIVB „Grand Slam” turnīrā. Kvalifikācijas sacensībās startēs divas mūsu komandas. Haralds Regža/Armands Āboliņš turnīru sāks ar pirmo kārtu pret jaunajiem austriešiem Tobiasu Vinteru un Lorensu Petučningu, kamēr Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Solovejs pretiniekus uzzinās vēlāk, jo kvalifikāciju sāks un arī beigs ar otro kārtu.

Haraldam Regžam un Armandam Āboliņam Šveicē notiekošais FIVB „Grand Slam” turnīrs būs pirmais šosezon. Ārpus Latvijas mūsu jaunie pludmales volejbolisti šajā sezonā uzspēlējuši CEV „Satellite” turnīros Antālijā un Lozannā (attiecīgi 9. un 17. vieta), kā arī Eiropas čempionāta posmā Bādenē (13. vieta) un pasaules U-23 čempionātā (9. vieta).

Lai iekļūtu pamatturnīrā Gštādē latviešiem būs jāuzvar divi mači. Pirmajā spēlē rīt pulksten 11.00 (piektais laukums) sāks pret austriešiem Vinteru un Petučningu, kuru kopējais vecums ir tikai 42 gadi. Latvijas duets kvalifikācijā izsēts ar 19. numuru, kamēr austrieši ar 14. Šī pāra uzvarētājiem otrajā kārtā pretī stāsies Vācijas viens no vadošajiem duetiem Dolingers un Flūgens.

Savus pretiniekus otrajā kārtā gaida arī otrs mūsu duets Pļaviņš un Solovejs (5). Viņu pretinieki noskaidrosies cīņā starp nīderlandiešiem Numerdoru/Van De Veldi (21) un kanādiešiem Haču/Redmanu (12).

Sacensību pamatturnīrā vieta jau garantēta Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam.