Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts pludmales volejbolā šonedēļ pieturēs Virognā

Jānis Celmiņš

9. un 10.augustā Daugavpils novadā atpūtas bāzē „Vīrogna” tiks aizvadīts piektais ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta posms vīriešiem un trešais posms sieviešu duetiem.

Atpūtas bāzē „Vīrogna” Latvijas pludmales volejbola čempionāta posms notiks jau otro sezonu pēc kārtas.
Pludmales volejbola laukumi ierīkoti meža ielokā ezera krastā, kas ļauj spēlētājiem izrauties no pilsētas steigas. Cīņu par goda pjedestālu Vīrognā uzsāks 24 vīriešu dueti, bet sieviešu konkurencē – 10 dueti. Aizvadīto posmu finālisti un uzvarētāji šajā posmā nestartēs, jo pārstāvēs Latviju Eiropas pludmales volejbola posmos, tomēr spēles būs ļoti interesants, ņemot vērā duetu vienlīdzību attiecībā citam pret citu. Kā spēcīgākie šajā turnīrā ir izlikti Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš, kuri šajā sezonā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena ir kāpuši vienu reizi. Vīrognā vīriešu konkurencē ar diviem pāriem būs pārstāvēta arī Lietuva.

Sieviešu konkurencē Vīrognas pludmales volejbola laukumos būs iespēja redzēt aizvadītā Jūrmalas posma uzvarētājas Sandu Ragozinu/Ilzi Liepiņlausku, pirmā posma uzvarētāju Dagniju Mediņu pārī ar Alisi Pastari, Jūrmalas posma trešās vietas ieguvējas – Rūtu Treiju un Lanu Sorokinu, kā arī citas spēcīgas pludmales volejbolistes. Lietuvu sieviešu konkurencē pārstāvēs viens pludmales volejbola duets.

Aizvadītā posma uzvarētāja Sanda Ragozina pirms gaidāmā posma prognozē interesantas spēles, jo turnīrā piedalīsies līdzvērtīgi pāri: „Domāju, ka būs daudz interesantu spēļu, jo pāri, kas piedalīsies ir ļoti līdzvērtīgi, tāpēc grūti prognozēt arī spēļu iznākumu. Mums noteikti neērtākās pretinieces būs Lece/Ozoliņa, Mediņa/Pastare un Jursone/Gramberga, bet nevaru apgalvot, ka ar citām būs vieglas spēles.”

Sanda atzīmē, ka tas, ka abos aizvadītajos ERGO OPEN posmos ar pārinieci Ilzi Liepiņlausku ir sasniegušas finālu, ir treniņos ieguldītā darba rezultāts: „Mēs daudz strādājam treniņos, kā arī uz visām spēlēm ejam ar domu, ka nav vāju pretinieku un ikvienai spēlei ir jākoncentrējas, lai uzvarētu.”

“Mēs, ERGO, esam patiesi lepni par Latvijas pludmales volejbolistu panākumiem ne tikai šeit, Latvijā, bet arī pasaulē. Esam gandarīti par sadarbību ar Latvijas Volejbola federāciju un par godu jau otro gadu būt Latvijas atklātā pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsoram. ERGO ir būtiski sniegt ieguldījumu aktīva un veselīga dzīves veida veicināšanā, un ar savu atbalstu volejbolam mēs aicinām ikvienu iedzīvotāju pievērsties aktīvam dzīves veidam un novēlam katram atrast savu sporta hobiju. Tas noteikti var būt volejbols – viens no populārākajiem un panākumiem bagātiem Latvijas sporta veidiem, kas tik bieži sagādā gan prieka mirkļus, gan pārsteigumus, gan interesantus brīžus kā pašiem sportistiem, tā arī viņu līdzjutējiem,” norāda Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijas valstīs.

Šis posms būs interesants arī no tā viedokļa, ka ir neierasta sacensību norises vieta, jo sieviešu duetiem šajā atpūtas bāzē sacensības notiks pirmo reizi. Sestdien, 9.augustā, tiks aizvadītas pamatturnīra spēles sievietēm un vīriešiem, bet svētdien – izslēgšanas spēles un cīņas par godalgām.

Kā jau visos Latvijas čempionāta „ERGO OPEN” posmos, arī šajā būs padomāts par skatītājiem. Līdzjutējiem būs iespēja piedalīties dažādos konkursos un iegūt čempionāta atbalstītāju sarūpētas balvas.

Vairāk informācijas par ERGO OPEN turnīriem Pludmales Volejbols

Visas izšķirošās cīņas svētdien tiešraidē varēsiet vērot Sportacentrs.com TV.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova