Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Jursone/Graudiņa zaudē izšķirošajā spēlē un nesasniedz pamatturnīru Antālijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Jursone/Graudiņa zaudē izšķirošajā spēlē un nesasniedz pamatturnīru Antālijā
Inese Jursone blokā
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes Inese Jursone un Tīna Graudiņa Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Antālijas "Satellite" turnīra kvalifikācijas pirmajā spēlē piecos setos uzveica Nīderlandes duetu, bet izšķirošajā otrajā mačā atzina ar pirmo numuru izlikto Somijas pārstāvju Emīlijas un Ērikas Nīstromu pārākumu. Kvalifikācijas turnīru ar zaudējumu jau pirmajājā kārtā noslēdza Edgars Točs un Rihards Finsters.

Savu kvalifikācijas turnīru agri no rīta sāka vīri. Edgars Točs un Rihards Finsters bija izlikti ar augsto ceturto numuru, bet viņu pretinieki, vācieši Pauls Bekers un Jans Romunds, vien ar 29. numuru. Lai iekļūtu pamatturnīrā, bija jāpārvar divas kvalifikācijas kārtas. Uzreiz jāpiemin, ka šajā turnīrā tika spēlēts pēc sistēmas līdz trīs uzvarētiem setiem, kurā katrā atsevišķi spēle ilgst līdz 15 gūtiem punktiem vai divu punktu pārsvaram.

Kvalifikācijas turnīra pirmo spēli ar diviem gūtiem punktiem iesāka Vācijas duets, kurš ātri izvirzījās vadībā ar 6:1. Līdz tam brīdim Točs un Finsters spēlēja ļoti vāji, bet vēlāk sajuta spēli, veica izrāvienu un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (6:7) un brīdi vēlāk arī panāca izlīdzinājumu - 8:8. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, izšķirošo izrāvienu setā veicot Bekeram un Romundam, kas ļāva gūt panākumu ar 15:12. Otrajā setā pāri cīnījās līdzīgi, bet seta izskaņā atkal pārliecinošāk nospēlēja vācieši, uzvarot ar 16:14 un nonākot viena uzvarēta seta attālumā no panākuma visā mačā.

Trešo setu lieliski iesāka Latvijas duets. Pretiniekam problēmas sagādāja serves, kas galu galā Točam un Finsteram deva piecu punktu pārsvaru. Seta vidū kārtējo reizi tika bloķēts pretinieku uzbrukums, kas Latvijas pārim deva pārliecinošu sešu punktu pārsvaru. Ar to pietika, lai trešo setu noslēgtu ar pārliecinošu uzvaru - 15:4. Ceturtajā setā Bekers un Romunds tik pavirši uzbrukumā vairs nespēlēja, pāriem punktus gūstot pārmaiņus. Līdz seta vidum cīņa bija līdzīga, bet tad trīs punktu pārsvaru ieguva vācieši, ar ko spēles liktenis bija izšķirts. Točs un Finsters zaudēto atgūt nespēja, zaudējot setu ar 10:15 un visu spēli ar 1:3, kas nozīmē, ka šis turnīrs Latvijas duetam noslēdzās jau pēc vienas spēles.

Rīt vīri uzsāks pamatturnīru, kurā startēs divi citi Latvijas pāri, Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Solovejs un Haralds Regža/Armands Āboliņš.

Antālijas turnīra pamatsacensībās šodien centās iekļūt arī vienīgais Latvijas sieviešu duets, Inese Jursone un Tīna Graudiņa, kuru pretinieces kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā bija Nīderlandes pārstāves Roosa van der Hevena un Džesika Smita. Der piezīmēt, ka Tīnai Graudiņai, kurai martā palika 16 gadi, šī bija debija starprautiskā pieaugušo turnīrā.

Spēli ar diviem gūtiem punktiem sāka Nīderlandes duets, bet latvietes uzreiz panāca izlīdzinājumu. Ieiet spēlē tomēr neizdevās, Jursonei un Graudiņai nonākot iedzinējos ar 2:5. Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem. Uz brīdi Nīderlandes duets bija ieguvis iniciatīvu, bet jau pāris izspēles vēlāk pārsvars bija zudis kā nebijis. Tieši Tīnas Graudiņas ļoti labā spēle pie tīkla ļāva Latvijas pārim saglabāt izredzes uz panākumu pirmajā setā. Tā izskaņā nepārliecinoši nospēlēja Inese Jursone, kas Hevenai un Smitai ļāva tikt pie uzvaras ar 15:9.

Otro setu labi iesāka Jursone ar Graudiņu, bet nelielais pārsvars ātri vien tika zaudēts, cīņai turpinoties punkts punktā visa seta garumā. Pie rezultāta 13:12 Hevena un Smita pieprasīja pārtraukumu, pēc kura ātri zaudēja vēl divus punktus, Latvijas pārim tiekot pie panākuma (15:12). Trešā seta sākums Jursonei un Graudiņai nebija veiksmīgs. Pēc garām izspēlēm latvietes nonāca iedzinējos ar 0:3. Lai arī Latvijas duets rādīja saturīgu sniegumu, ļoti tuvu uzvarai nonāca Nīderlandes pāris. Īstajā brīdī vairākas netveramas serves laukumā raidīja Jursone, bet pēc tam pretinieces vairākas reizes kļūdījās, no bezcerīga rezultāta latvietēm panākot neizšķirtu - 14:14. Pēc pārtraukuma nīderlandietes sakopoja spēkus un tomēr izrāva uzvaru ar 16:14.

Ceturtā seta ievadā Hevena ar Smitu ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, kas varēja būt izšķiroši. Īstajā brīdī ļoti labi nospēlēja pieredzējusī Jursone, atjaunojot līdzsvaru - 5:5. Diemžēl sekmīgs turpinājums nesekoja. Kļūdas uzbrukumos un labā Nīderlandes dueta spēle aizsardzībā lika latvietēm nonākt iedzinējos ar četru punktu starpību. Arī šoreiz Latvijas volejbolistes nepadevās, seta galotnē panāca izlīdzinājumu un pat tika pie pirmās setbumbas. Gala rezultātā Jursone un Graudiņa izcīnīja uzvaru ar rezultātu 16:14, kas uzvarētāju lika noskaidrot piektajā setā, kas tika spēlēts līdz septiņiem punktiem.

Līdzīgi kā lielāko daļu spēles, arī piektā seta sākumā latvietes nonāca iedzinējos un bija spiestas atspēlēties. Pie rezultāta 0:2 Jursone un Graudiņa guva nākamos trīs punktus pēc kārtas, nu jau izvirzoties vadībā. Drīz vien Latvijas duetam jau bija divu punktu pārsvars, kuru gan vēl vajadzēja nosargāt. Diezgan amizanta situācija radās pie rezultāta 6:5, kad Nīderlandes volejboliste serves laikā pārkāpa līniju, kas Latvijas pārim deva izšķirošo punktu un uzvaru setā ar 7:5 un visā mačā ar 3:2.

Kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā latvietēm pretī stājās ar pirmo numuru izliktās somietes Emīlija un Ērika Nīstromas. Izšķirošo spēli par iekļūšanu pamatturnīrā pārliecinoši iesāka Jursone un Graudiņa, izvirzoties vadībā ar 7:4. Nākamos divus punktus guva Somijas duets un bija tuvu arī trešajam, bet vairākas rezies lieliski pie tīkla nospēlēja Graudiņa, ļaujot latvietēm saglabāt divu punktu pārsvaru. Savas korekcijas regulāri ienesa arī stiprais vējš. Seta izskaņā Nīstromas pārņēma iniciatīvu un uzvarēja to ar rezultātu 15:11. Otrajā setā latvietēm bija problēmas ar servju uzņemšanu, kas lika nonākt iedzinējos ar 0:4. Seta turpinājumā situācija ne uz brīdi neuzlabojās, Latvijas pārim ciešot vēl vienu neveiksmi - 8:15.

Trešo setu apņēmīgi iesāka Jursone un Graudiņa, ātri tiekot pie divu punktu pārsvara. Somietes turpināja daudz spēlēt uz nepieredzējušo Graudiņu, kas tikai epizodiski deva rezultātu. Jursonei bija pāris iespējas palielināt rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet bumbas lidoja ārpus laukuma. Kad rezultāta starpība sasniedzas četrus punktus, likās, ka uzvara setā ir rokā, bet tad izrāvienu veica somietes, tiekot pie pirmās mačbumbas. Ar pirmo piegājienu Nīstromas nespēja pielikt punktu mačam, bet ar otro gan, svinot uzvaru setā ar rezultātu 17:15 un visā mačā ar 3:0, iekļūstot pamatturnīrā. Tikmēr Latvijas pludmales volejbolistēm šis turnīrs nu ir galā.

Izmantotie resursi:
cev.lu

     [+] [-]

, 2014-05-07 17:40, pirms 10 gadiem
Malači, meitenes. Ja somietes nebūtu nokavējusas pieteikšanos pamatturniram, tad pretinieces būtu citas, iespējams, uzvaramas. Bet nekas, galvu augšā, nākošreiz bus vel labak. Malacis, Tīna.