Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs/Zemļaks neizmanto iespējas un noslēdz dalību "King of the Court"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs/Zemļaks neizmanto iespējas un noslēdz dalību "King of the Court"
Nejcs Zemļaks un Mihails Samoilovs. Foto: King of the Court

Kā pēdējais Latvijas vīru pārstāvis "King of the Court" turnīrā bija Mihails Samoilovs, kurš kopā ar slovēni Nejcu Zemļaku cīnījās par vietu turnīra finālā. Latvijas un Slovēnijas kopējais duets nespēja pārvarēt pusfināla pirmo kārtu, tādējādi no turnīra izstājoties.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Turnīru sāka Aleksandrs Samoilovs, Edgars Točs un Mihails Samoilovs, katrs ar savu pārinieku no citas valsts, bet turnīra pusfinālu sasniedza vien Mihails Samoilovs, kurš kopā ar slovēni Nejcu Zemļaku vakar spēja pārvarēt turnīra otro fāzi, savā grupā izcīnot trešo vietu.

• Šodien Latvijas un Slovēnijas apvienotajam duetam priekšā bija pusfināla cīņa, kuras divi labākie pāri uzreiz garantēja vietu finālā, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieki nonāca izslēgšanas grupā, kurā sestdien sadalīs vēl vienu ceļazīmi uz lielo finālu. Grupas galvenie favorīti bija mājinieki Čerifs un Ahmeds, bet pārsteigt šajā pludmales volejbola formātā varēja jebkurš.

• Pirmo kārtu ar diviem punktiem sāka Ahmeds un Čerifs, bet tad savu varēšanu blokā apliecināja igaunis Marts Tīsārs, kurš "karaļa" pusē nogādāja savu pārinieku Jvesu Hauseneru no Šveices. Pēc divām spēlētām minūtēm pie savas iespējas tika M.Samoilovs un Zemļaks, bet latvietis jau pirmajā uzbrukumā raidīja bumbu autā. Pirmajās piecās minūtēs olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēji no Kataras tika pie septiņiem punktiem, esot kārtas vadībā, kamēr Latvijas un Slovēnijas duets vienīgais bija bez punktiem. Sešas ar pusi minūtes līdz kārtas beigām galvu tribīnēs saķēra Aleksandrs Samoilovs un Anastasija Kravčenoka, noraugoties Mihaila Samoilova nesekmīgajā darbībā pie tīkla, kas laupīja iespēju nonākt "karaļa" pusē.

• Pirms pēdējām piecām minūtēm M.Samoilovam un Zemļakam nebija punktu, bet tuvākajiem konkurentiem tādi bija četri. Līdz ar to steidzīgi vajadzēja labu sēriju "karaļa" pusē, lai vēl pacīnītos par kaut ko šajā turnīrā. Ar pašaizliedzīgu cīņu M.Samoilovs reabilitējās un nogādāja savu duetu karaļa pusē. Pēc diviem iegūtiem punktiem Latvijas un Slovēnijas duets nespēja tikt galā ar tiešajiem konkurentiem no Nīderlandes, bet viss vēl nebija zaudēts. Lai arī nīderlandieši Bormans un De Grots sāka atrauties, tomēr vēl aizsniedzamā attālumā bija brazīlietis Gutu un francūzis Ajē. Svarīgā brīdī karaļa pusē M.Samoilovs piekāpās duelī pie tīkla Tīsāram, kas šoreiz gan bija izšķirīgi. Pēdējā minūtē vairs neradās iespēja atspēlēties, kas lika kārtu pabeigt ar diviem punktiem.

• Kārtu ar deviņiem punktiem uzvarēja Čerifs un Ahmeds, kamēr M.Samoilovs un Zemļaks palika piektajā pozīcijā. Tas nozīmēja, ka sapnis par dalību finālā bija izsapņots un turnīrs galā arī pēdējam no Latvijas vīru pārstāvjiem. Sestdien, plkst. 16:40 sieviešu turnīra finālā redzēsim Anastasiju Kravčenoku, bet vīru fināls paredzēts plkst. 17:55.