Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs un Zemļaks iekļūst "King of the Court" pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs un Zemļaks iekļūst "King of the Court" pusfinālā
Nejcs Zemļaks un Mihails Samoilovs. Foto: King of the Court

Sekmīgs dienas noslēgums "King of the Court" turnīrā padevies Latvijas pludmales volejbolistam Mihailam Samoilovam, kurš pārī ar slovēni Nejcu Zemļaku izcīnīja trešo vietu grupā un iekļuva turnīra pusfinālā.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Šodien caur izslēgšanas grupu otrajā turnīra fāzē iekļuva Mihails Samoilovs un Nejca Zemļaks, kamēr Edgaram Točam un Matiasam Berntsenam tas neizdevās. Vakar vietu tajā nodrošināja Aleksandrs Samoilovs un austrietis Morics Prištaucs, bet šodien A grupas spēlē nedaudz negaidīti izstājās jau pirmajā kārtā, noslēdzot turnīru.

Nu kārta pienāca C grupas spēlei, kurā par trim vietām pusfinālā cīnījās Mihails Samoilovs un slovēnis Nejca Zemļaks. Pirmās kārtas pirmajās piecās minūtēs Latvijas un Slovēnijas duets vienīgais palika bez punktiem, bet nekur tālu nebija atrāvušies arī konkurenti. Negaidīti labi spēlēja Omānas pludmales volejbolisti Alhašmi un Alšereiki, kuri spēles vidū bija vadībā ar sešiem punktiem. Piecas ar pusi minūtes līdz kārtas beigām M.Samoilovs un Zemļaks varēja nonākt "karaļa" pusē bet vieglā situācijā latvietis skāra tīklu. Latvijas un Slovēnijas duetam pēdējās minūtēs vajadzēja gūt vismaz četrus punktus, kā arī cerēt uz Aleksandra Brauvera un Oļega Stojanovska neveiksmēm.

• Pēc pārtraukuma M.Samoilovs un Zemļaks nonāca "karaļa" pusē, slovēnim gūstot trīs punktus, bet M.Samoilovs pievienoja vienu, tādējādi apsteidzot Brauveru un Stojanovski. Minūti pirms beigām svarīgu eisu ieservēja Zemļaks, bet brīdi vēlāk divus punktus guva M.Samoilovs. Latvijas un Slovēnijas duets ar septiņiem punktiem pakāpās uz otro vietu, piekāpjoties vien zviedriem Āmanam un Helvigam, kamēr no turnīra izstājās Brauvers un Stojanovskis, kuri palika ar trim punktiem.

Otrās kārtas pirmajās trīs ar pusi minūtēs attiecīgi piecus un četrus punktus guva Omānas un Zviedrijas dueti, bet tad ar eisu "karaļa" pusē Zemļaks nogādāja Latvijas un Slovēnijas duetu. M.Samoilovs un Zemļaks guva savus trīs punktus, kamēr Omānas pāris neļāva pirmo gūt Brazīlijas un Francijas tandēmam Gutu un Ajē. Līdz kārtas vidum M.Samoilovam un Zemļakam padevās vēl viena ļoti laba sērija "karaļa" pusē, kas ļāva atrasties vadībā ar deviņiem punktiem. Kārtas turpinājumā zviedri apsteidza Latvijas un Slovēnijas duetu, bet kārtu ceturtajā vietā bez punktiem noslēdza Gutu un Ajē, nonākot izslēgšanas grupā.

Nonākšana līdz trešajai kārtai M.Samoilovam un Zemļakam nozīmēja iekļūšanu pusfinālā, bet vēl varēja pacīnīties par "zelta bumbu", ko iegūst spēles uzvarētājs. Tā dotu tiesības kādu no izspēlēm spēlēt vēlreiz. Kārtu ar trim punktiem sāka Āmans un Helvigs, bet tad ar to pašu atbildēja M.Samoilovs un Zemļaks. Kā pēdējie pie punktiem tika Omānas pludmales volejbolisti, bet uzreiz pie pieciem. Āmans un Helvigs izmantoja iepriekš iegūto "zelta bumbu", bet divas reizes "karaļa" pusē atzina M.Samoilova un Zemļaka pārākumu. Tiesa pēc brīža zviedri jau bija atpakaļ sev ierastākajā pusē, lai krātu punktus. Viņiem tādus vajadzēja 15, lai priekšlaicīgi noslēgtu spēli.

• Dodoties tehniskajā pārtraukumā piecas minūtes līdz kārtas beigām, M.Samoilovam un Zemļakam bija četri punkti un trešā pozīcija, kamēr zviedriem vajadzēja vēl trīs, lai noslēgtu spēli. Latvijas un Slovēnijas duets neizmantoja iespēju vēl papildināt savu punktu bagāžu, tā arī noslēdzot spēli ar četriem punktiem un trešo vietu, kamēr Āmans un Helvigs guva 15 un uzvarēja spēlē. Visi trīs pāri turpinās cīņu "King of the Court" pusfinālos, kas paredzēti piektdien plkst. 16:30 un 20:50.