Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Točs bez variantiem kapitulē francūžiem un noslēdz Soču "Open"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs bez variantiem kapitulē francūžiem un noslēdz Soču "Open"
Rihards Finsters un Edgars Točs
Foto: FIVB

Soču "Open" turnīru dalītā 17. vietā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs. Izslēgšanas turnīra pirmajā mačā latvieši bez lieliem variantiem atzina francūžu Jusufa Krū un Eduarda Roulandsona pārākumu ar 0-2 (12:21, 15:21).

Edgars Točs un Rihards Finsters Soču "Open" sāka ar nebūt ne pārliecinošu spēli kvalifikācijā, izcīnot vietu pamatturnīrā. Tajā latvieši pārsteidza, izcīnot divas uzvaras pār spēcīgiem pretiniekiem un pelnīti pirmo reizi šosezon nopelnot vietu izslēgšanas spēlēs. To pirmajā kārtā latviešu pretinieki bija sīkstie francūži Jusefs Krū un Eduards Roulandsons, kuri grupu turnīrā spēlēja kopā ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, paliekot trešajā vietā (Latvijas labākajam duetam piekāpās ar 1-2 (22:24, 21:17, 13:15).

Spēli labi sāka Francijas duets, divreiz tiekot galā ar Finstera uzbrukumiem, bet pēc tam ar tīkla palīdzību pie eisa tiekot Roulandsonam. Latvieši uzreiz pie 0:3 paņēma pārtraukumu. Pēc domu sakārtošanas Latvijas duets labi nospēlēja aizsardzībā, spējot atjaunot līdzsvaru uz tablo (4:4). Tas gan bija mazs uzplaiksnījums, jo francūži atguva iniciatīvu un arī trīs punktu pārsvaru (7:4). Līdz tehniskajam pārtraukumam Francijas duets pārliecinoši kontrolēja mača gaitu, iekājot arī piecu punktu pārsvaru (13:8). Pēc tehniskā pārtraukuma francūžu pārsvars kļuva vēl nospiedošāks. Finsteram un Točam nepavērās nekādas iespējas atspēlēties, pirmajam setam noslēdzoties ar rezultātu 12:21.

Otrā seta ievadā Finsters un Točs turpināja spēlēt nepārliecinoši, kamēr francūži ar nestandarta darbībām latviešu uzdevumu atspēlēties padarīja vēl grūtāk. Pēc pirmajām izspēlēm Krū un Roulandsons bija vadībā ar 5:2. Pat pie ļoti labām iespējām atgūt pāris punktus, sekoja kļūdas uzbrukuma sitienos, kas tuvināja neizbēgamam zaudējumam (5:11). Liels problēmas pie tīkla sagādāja Krū, kurš vairākkārt bloķēja latviešu uzbrukumus, ļaujot Francijas duetam saglabāt pārsvaru. Līdzīgi kā pirmajā setā, Latvijas duetam ne uz brīdi neradās iespēja aizķerties šajā mačā, atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 0-2 (12:21, 15:21) un turnīru noslēdzot dalītā 17. vietā.

     [+] [-]

, 2016-05-06 11:41, pirms 8 gadiem
12:21, 15:21

  -1 [+] [-]

, 2016-05-06 12:09, pirms 8 gadiem
Tiešām bez variantiem. Jāsāk domāt! Spēlējat kopā diezgan ilgi, bet , kur rezultāti?

  +5 [+] [-]

, 2016-05-06 12:15, pirms 8 gadiem
redz kaa rakstīja: Tiešām bez variantiem. Jāsāk domāt! Spēlējat kopā diezgan ilgi, bet , kur rezultāti?
Tumsonības paraugs! Džekiem pirmais gads, kad ļoti veiksmīgi spēj pārvarēt kvalifikācijas turnīrus un tikt pamatā, kas šobrīd jau/pagaidām ir augstākie sasniegumi, bet te gudrinieki ņirdz un prasa, kur rezultāti? Facepalm