Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža droši iekļūst izslēgšanas spēlēs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža droši iekļūst izslēgšanas spēlēs
Haralds Regža
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izcīnījuši otro uzvaru Dohā notiekošajā "Open" posmā. Grupu turnīra noslēgumā latvieši ar 2-0 (21:16, 21:18) pārliecinoši pieveica turnīra pastarīšus no Omānas, Ahmedu Alhusni un Haitamu Alshereigi, ieņemot otro vietu grupā un iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža vakar sekmīgi sāka Dohas "Open" turnīru Katarā. Pirmajā spēlē ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:12) izdevās apspēlēt poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Szalankeviču, bet otrajā ar 1-2 (21:17, 15:21, 11:15) cienīgi piekāpties vieniem no turnīra favorītiem, Klemenam Dopleram un Aleksandram Hosrtam no Austrijas. Ar to latvieši ar vienu kāju jau izkļuva no grupas un tiecās uz vismaz otro vietu, jo pēdējā mačā vajadzēja tikties ar pastarīšiem no Omānas, Ahmedu Alhusni un Haitamu Alshereigi, kuri pirmās divas spēles droši zaudēja.

Pļaviņš un Regža uzreiz apliecināja savu favorītu statusu, izvirzoties vadībā ar 3:0. Agri vai vēlu, bet punktus sāka gūt arī pretinieki, bet latvieši palielināja savu pārsvaru līdz četriem punktiem, droši turoties vadībā (6:2). Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Pļaviņš un Regža vēl nostiprināja savu pārsvaru, nedodot pretiniekiem nekādas cerības uz atspēlēšanos (13:8). Pēc tehniskā pārtraukuma nekas būtiski nemainījās, bet tad īsi pirms seta galotnes Omānas duets sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem (16:18). Tas gan arī bija viss, jo nākamos trīs punktus guva latvieši, gūstot panākumu ar 21:16.

Arī otrā seta sākumā Latvijas duets spēja ātri iegūt trīs punktu pārsvaru un to arī palielināt līdz pieciem punktiem (9:4). Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība sasniedza arī sešus punktus, un nevienam nevarēja rasties šaubas par Pļaviņa un Regžas uzvaru šajā mačā. Pēc atpūtas latvieši turpināja pilnībā dominēt laukumā, audzējot savu pārsvaru. Seta izskaņā iestājās atslābums, kas varēja maksāt dārgi. Pretinieki arī šoreiz sadeldēja rezultāta starpību līdz diviem punktiem, bet latviešiem beidzot izdevās realizēt mačbumbu, gūstot panākumu ar 2-0 (21:16, 21:18).

Līdz ar šo uzvaru Pļaviņš un Regža izcīnīja otro vietu grupā, iekļūstot izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kura paredzēta šovakar. Pretinieki tajā noskaidrosies tad, kad būs noslēgušās spēles visās pārējās grupās.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja