Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Saulkrastu kokteilī" triumfē Točs/Finsters

Rolands Eliņš

"Saulkrastu kokteilī" triumfē Točs/Finsters
Rihards Finsters & Edgars Točs
Foto: Latvijas Pludmales volejbola līga

BIGBANK "Saulkrastu kokteilī", kas bija arī Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms, uzvaru izcīnīja Edgara Toča un Riharda Finstera duets, kurš finālā trijos setos pieveica Haraldu Regžu un Armandu Āboliņu. Pagājušā gada čempions Mārtiņš Pļaviņš ar partneri Aleksandru Soloveju palika trešajā vietā.

Līdz finālam nokļuva Edgars Točs/Rihards Finsters un Haralds Regža/Armands Āboliņš, turklāt pēdējie pusfinālā negaidīti izslēdza Mārtiņu Pļaviņu un Aleksandru Soloveju (3:1). Fināla pirmā seta sākumā viņi ieguva vadību, taču turpinājumā Točs/Finsters bija pārāki un uzvarēja ar 15:11.

Finsters/Točs uzvarēja arī otrajā setā (15:12), kas pretiniekiem laupīaj ticību saviem spēkiem. Trešajā setā Finstera un Toča pārākums jau izpaudās manāmi, un viņi droši novadīja setu līdz uzvarai 15:7 un finālā triumfēja ar 3:0.

Trešo vietu šajā turnīrā ieguva Pļaviņa/Soloveja duets, kurš ceturtos atstāja Ivanovu un Vanagu. Tiesa, Ivanovs/Vanags sausā nezaudēja un vietu setu saviem pretiniekiem atņēma (9:15, 11:15, 15:13, 12:15)

BIGBANK Saulkrastu kokteilī” kopumā startēja 36 dueti. Puse no tiem jau bija iekļauta pamatturnīrā, bet atlikušās sešas pamatturnīra vietas tika izspēlētas kvalifikācijas sacensībās. Atbalstot Latvijas Volejbola federācijas ierosinājumu, Saulkrastos tika spēlēts pēc jaunajiem Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) jaunajiem noteikumiem, cīnoties līdz trīs setu uzvarai. Otro gadu pēc kārtas „BIGBANK Saulkrastu kokteiļa” sacensības bija viens no Latvijas čempionāta posmiem. Šovasar turnīri notikuši Rīgā un Jēkabpilī, un visos trijos pirmo vietu izcīnīja Edgars Točs un Rihards Finsters.

2013. gadā Saulkrastu estrādē apmēram 3000 skatītāju klātbūtnē pirmo vietu izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda, kuri finālā trijos setos (24:26, 21:19, 15:7) pārspēja Ruslanu Sorokinu/Tomu Šmēdiņu. Trešo vietu ieguva nākamie Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāji Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Labākais no ārzemju duetiem – kanādieši Bens Sakstons un Čeims Šalks – izcīnīja ceturto vietu.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-05 00:39, pirms 10 gadiem
Šajā turnīrā savu pārākumu pierādīja Āboliņš/Regža, tas tik bija izgājiens. Apsveicu čaļi tā ir sensācija!!!