Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš divreiz atspēlējas un uzveic baltkrievus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš divreiz atspēlējas un uzveic baltkrievus
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši titula aizstāvēšanu Krievijas kūrortpilsētā Sočos. Pamatturnīra ievadā Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:14, 21:18) pārspēja Baltkrievijas volejbolistus Aliaksandru Kavaļenku un Aliaksandru Dzjadko.

Pagājušogad Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš triumfēja Soču "Open" turnīrā, tādējādi šogad Latvijas labākajam pārim vajadzēs aizstāvēt pērn izcīnīto titulu. Samoilova un Šmēdiņa pirmie pretinieki Sočos bija baltkrievi Aliaksandrs Kavaļenka un Aliaksandrs Dzjadko, kuri vakar sekmīgi, bet ļoti smagā cīņā pārvarēja kvalifikāciju, apspēlējot Francijas duetu ar 2-0 (30:28, 21:19).

Vakar Sočos spīdēja saule, bet šodien pludmales volejbolistiem vajadzēja spēlēt lietū, kas varēja ietekmēt šādas tādas nianses spēlē. Labāk spēli iesāka Baltkrievijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2. Latvieši panāca izlīdzinājumu pie 6:6, kad sekmīgi blokā nospēlēja Samoilovs. Tieši Samoilova neparocīgā serve ļāva Latvijas pārim pirmo reizi izvirzīties vadībā, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma Dzjadko atrada vairākus punktus servējot pa Samoilovu, kas baltkrieviem ļāva atrasties vadībā ar 11:9. Pēc tehniskā pārtraukuma latviešiem spēle nevedās, līdz Šmēdiņam izdevās vairākas reizes atspēlēties aizsardzībā, kas ievadīja izrāvienu. Sākās baltkrievu kļūdu sērija, kā rezultātā latvieši uzvarēja pirmo setu visai pārliecinoši ar 21:14.

Otro setu ar lielu cīņassparu sāka Baltkrievijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:1. Samoilovam un Šmēdiņam ar atspēlēšanos nesekmējās. Pāri punktus krāja pārmaiņus, baltkrieviem saglabājot trīs punktu pārsvaru. Drīz vien Baltkrievijas duets panāca arī 10:6 savā labā, kas vēl vairāk sarežģīja latviešu uzdevumu. Tieši pirms tehniskā pārtraukuma Jānim Šmēdiņam laikam bija apnicis, ka uz viņu pretinieks nespēlē. Viņš otro piespēli neadresēja savam komandas biedram, bet, apmānot baltkrievus, no vietas izdarīja vāju māņu sitienu garām pretiniekam (9:12).

Pēc atpūtas Šmēdiņam izdevās atspēlēt vienu punktu arī aizsardzībā, bet drīz pēc tam nepārliecinoši uzbrukumā nospēlēja Samoilovs, baltkrieviem atjaunojot četru punktu vadību - 15:11. Pēc Šmēdiņa eisa divas reizes kļūdījās Dzjadko, Latvija duetam beidzot panākot neizšķirtu (16:16). Pēc pārtraukuma Samoilovs divas reizes bloķēja Kavaļenku, kas bija izšķiroši. Pretinieki atkal salūza, bet Latvijas duets svinēja uzvaru ar 2-0 (21:14, 21:18).

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš atlikušās divas spēles grupu turnīrā aizvadīs rīt, kad mērosies spēkiem ar Kanādas un Francijas duetiem. Abu duetu savstarpējā spēlē kanādieši Sems Pedlovs un Grants O'Gormans otrajā setā parādīja raksturu, atspēlējot četru punktu deficītu un ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja Jusefu Krū un Eruardu Roulandsonu.