Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Jemeļjanovs/Kliemanis pasaules U19 čempionātā paliek piektie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Jemeļjanovs/Kliemanis pasaules U19 čempionātā paliek piektie
Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemanis
Foto: fivb.org

Pasaules U19 čempionātu pludmales volejbolā noslēguši latvieši Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemanis, kuriem izdevās sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu. Tajā Latvijas duets bez lieliem variantiem kapitulēja ukraiņu Iļjas Kovaļova un Oļeha Plotņicka priekšā, čempionātu noslēdzot dalītā piektajā vietā - 0:2 (14:21, 12:21).

Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemanis, kuri čempionātā izlikti ar 16. numuru, cīņas D grupā aizvadīja ne visai pārliecinoši, ar divām uzvarām un trīs zaudējumiem ieņemot ceturto vietu. Ar to pietika, lai kvalificētos izslēgšanas turnīram, kura pirmajā kārtā ar 2:0 (21:16, 21:19) izdevās apspēlēt ar 13. numuru izliktos itāļus Seti un Mazonu, kuri savā grupā ieņēma otro vietu. Astotdaļfinālā latviešu pretinieki bija Austrālijas pludmales volejbolisti Maksimilians Gerers un Džonatans Hants, kuri savā grupā palika otrie, bet automātiski kvalificējās astotdaļfinālam.

Spēles pirmajā setā Jemeļjanovs un Kliemanis ne bez grūtībām prata izcīnīt uzvaru ar rezultātu 21:18. Otrais sets jau izvērtās krietni vien vieglāks. Austrālijas duets tika sakauts ar 21:11, cīņai noslēdzoties 29 minūtēs ar rezultātu 2:0.

Līdz ar to Latvijas duets iekļuva čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā bija paredzamas reālas iespējas pacīnīties par vietu pusfinālā. Jemeļjanova un Kliemaņa pretinieki bija ar 20. numuru izliktie ukraiņi Iļja Kovaļovs un Oļehs Plotņickis, kuri astotdaļfinālā tik viegli ar 2:0 (21:16, 21:10) apspēlēja vāciešus Tēli/Gobēru.

Spēli ārkārtīgi pārliecinoši iesāka ukraiņi, nolasot visas pretinieku darbības, kas ļāva ātri tikt pie četru punktu pārsvara (6:2). Latvijas duets prata apturēt šo izrāvienu, bet ne īpaši samazināt rezultāta starpību. Tehniskajā pārtraukumā pāri devās pie rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma Kovaļovs ar Plotņicki sāka jaunu izrāvienu, kas ļāva droši uzvarēt pirmo setu ar rezultātu 21:14.

Pēc bezcerīgā pirmā seta Jemeļjanovam un Kliemanim vajadzēja saņemties un censties izrādīt Ukrainas pārim lielāku pretestību. To gan bija grūti izdarīt, jo pretinieks bija spēcīgāks, otrā seta sākumā izvirzoties vadībā ar 5:1. Uz brīdi ukraiņi tika apturēti, rezultāta starpībai saglabājoties trīs punktu robežās. Pirms tehniskā pārtraukuma Kovaļovs un Plotņickis palielināja rezultāta starpību līdz sešiem punktiem (13:7), ar ko principā arī bija skaidrs, ka latviešiem šis čempionāts pēc otrā seta beigām būs galā. Ja pirmajā setā Jemeļjanovs un Kliemanis guva 14 punktus, tad otrajā sasniedza vien 12 punktu atzīmi, atzīstot pretinieku pārākumu mačā ar rezultātu 0:2 (14:21, 12:21) un čempionātu noslēdzot dalītā piektajā vietā.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

     [+] [-]

, 2014-08-02 18:26, pirms 10 gadiem
no kura laika ukraiņi labi spēlē?

     [+] [-]

, 2014-08-03 11:33, pirms 10 gadiem
Šie zēni Valmieras atklātajā Stiklašķiedras čempionātā finālā kapitulēja Kalniņam/Rutmanim, pēc spēles prasījām kurš gads paši teica , ka abiem 17, bet spēlē pie U19 -intresanti!

     [+] [-]

, 2014-08-04 08:00, pirms 10 gadiem
Ierosinājums rakstīja: Šie zēni Valmieras atklātajā Stiklašķiedras čempionātā finālā kapitulēja Kalniņam/Rutmanim, pēc spēles prasījām kurš gads paši teica , ka abiem 17, bet spēlē pie U19 -intresanti!
Vis ir tieši tā kā Tu raksti. Viņi atlasē uz U-19 izcīnīja tiesības pārstāvēt Latviju Portugālē un te nu ir iznākums. Abiem spēlētāji ir 1997 gadā dzimuši. Lai veicas arī turpmāk!