Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lecei un Liepiņlauskai divas uzvaras un vieta Mersinas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lecei un Liepiņlauskai divas uzvaras un vieta Mersinas pamatturnīrā
Ilze Liepiņlauska uzbrukumā
Foto: FIVB

Turcijas pilsētā Mersinā sācies Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Latviju dāmu turnīrā pārstāv Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras kvalifikācijā uzvarēja abās spēlēs, iekļūstot pamatturnīrā.

Alise Lece un Ilze Liepiņlauska Mersinā aizvadīja savu pirmo kopīgo spēli starptautiskajā arēnā, neskatoties uz dalību sniega volejbola Eiropas čempionātā, kurā izcīnīta 3. vieta. Lai to paveiktu, vajadzēja pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas. Pirmajā latviešu pretinieces bija Leonija Kortzingere un Anika Krebsa no Vācijas, kuras arī nav kopā spēlējušas Pasaules kausa tūrē.

Spēli latvietes sāka labi, iekrājot arī divu punktu pārsvaru (6:4). Vācietes daudz vairāk spēlēja uz Liepiņlausku, kura ar māņu sitieniem regulāri guva punktus, kas ļāva saglabāt divu punktu vadību. Tehniskajā pārtraukumā latvietes devās pie labvēlīga rezultāta 11:10.

Pēc atpūtas brīža Liepiņlauska kļūdījās serves uzņemšanā, kas vācietēm ļāva panākt izlīdzinājumu. Latvijas duetam drīz vien bija iespēja atjaunot divu punktu pārsvaru, bet bumba lidoja autā. Nākamā iespēja netika izniekota, rezultātam kļūstot 15:13. Vācijas pludmales volejbolistes paņēma pārtraukumu, spējot panākt izlīdzinājumu (16:16). Vācietes nereti uzbruka ar spēcīgiem sitieniem, neļaujot Liepiņlauskai pacelt bumbu aizsardzībā. Seta galotnē Liepiņlauska ar lieliskām servēm panāca vēlamo rezultātu, kas deva Latvijas duetam panākumu pirmajā setā ar 21:17.

Otro setu ar divām kļūdām uzbrukumos sāka vācietes, bet arī trešajā izspēlē prasmīgākas bija Latvijas pludmales volejbolistes. Tad vēl ar bloku atzīmējās Alise Lece, liekot vācietēm ņemt pārtraukumu pie rezultāta 4:0. Pārtraukums Vācijas duetam nāca par labu, bet iespējas atspēlēties likvidēja Liepiņlauska, kura vairākās epizodēs aizsardzībā nospēlēja sevišķi enerģiski. Pēc brīža viņa izcēlās arī ar eisu, palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem (9:4).

Latvijas duets tehniskajā pārtraukumā devās ar septiņu punktu pārsvaru, bet atslābt nedrīkstēja. To latvietes arī nedarīja, iegūstot arī astoņu punktu pārsvaru. Vācietes sadeldēja rezultāta starpību līdz sešiem punktiem (12:18), bet pēc paņemtā pārtraukuma Lece un Liepiņlauska noveda maču līdz galam sev labvēlīgā gultnē - 2-0 (21:17, 21:13).

Līdz ar to Leci un Liepiņlausku šķīra viena uzvara kvalifikācijā, kas bija jāizcīna pret Aleksandru Gromadovsku un Jagodu Grusčinsku no Polijas, kuras ir ar Pasaules kausa tūres pieredzi, spēlējot arī četru zvaigžņu posma pamatturnīrā Sjamenā.

Spēli labāk sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:1, bet vēlāk iegūstot arī četru punktu pārsvaru (8:4). Polietes spēja pārņemt iniciatīvu un veica izrāvienu, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Uzreiz gan sekoja laba Leces serve, kā arī Liepiņlauskas neatlaidīgā darbība aizsardzībā, kas ļāva atjaunot četru punktu pārsvaru (11:7). Polietes centās spēlēt neordināri, pārsteidzot pretinieces. Talkā nāca arī tīkls, pēc eisa rezultāta starpībai atkal sadilstot līdz minimumam (11:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma Liepiņlauska ar savām servēm satrieca pretinieces. Sekoja viena kļūda pēc otras Polijas dueta izpildījumā, kas ļāva latvietēm iegūt vadību ar 16:10. Noturēt šādu pārsvaru šoreiz nebija tas grūtākais uzdevums, Lecei un Liepiņlauskai uzvarot setā ar 21:15.

Otro setu arī izdevās sākt ar diviem gūtiem punktiem. Pēc labām servēm polietēm bija iespēja atspēlēties, bet uzbrukuma sitieni bija nesekmīgi. Latvijas duets turpināja dominēt, izvirzoties vadībā ar 5:2. Polietes meklēja ekstra punktus pie Leces, vienu atrada, bet pēc tam Latvijas pludmales volejboliste spēlēja sekmīgi. Pēc tehniskā pārtraukuma latvietēm izdevās palielināt pārsvaru līdz pieciem punktiem, Polijas duetam rādot pagalam blāvu sniegumu (15:10). Latviešu kļūdas uzbrukumā noveda pie rezultāta starpības sarukšanas līdz diviem punktiem (16:14). Ar to pašu gan atbildēja pretinieces, kas nozīmēja spēles beigas.

Lece un Liepiņļauska uzvarēja polietes ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:16), iekļūstot pamatturnīrā. Rīt tajā spēles uzsāks arī divi Latvijas vīru dueti, Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs un Haralds Regža/Kristaps Šmits.